"Концерт на възглавници" с изненада: обой

Пианистката Галя Коларова и обоиста Димитриос Караминцас, които ще са главни действащи лица в следващия "Концерт на възглавници", се срещат да първи път през 2012 г. на музикален фестивал в Германия и оттогава обикалят световните сцени, представяйки необичайното съчетание на обоя с пиано. Тяхната мисия е да откриват и представят забравени произведения за обой и пиано, поради рядкото съчетаване на тези два инструмента и да покажат красотата на тяхното обединение. 

© Юлия Лазарова

Пианистката Галя Коларова и обоиста Димитриос Караминцас, които ще са главни действащи лица в следващия "Концерт на възглавници", се срещат да първи път през 2012 г. на музикален фестивал в Германия и оттогава обикалят световните сцени, представяйки необичайното съчетание на обоя с пиано. Тяхната мисия е да откриват и представят забравени произведения за обой и пиано, поради рядкото съчетаване на тези два инструмента и да покажат красотата на тяхното обединение. Запознанство с един от най-интересните духови инструменти - обоя, ще предложи на малките почитатели на класическата музика вторият за сезона "Концерт на възглавници", съобщиха за "Дневник" организаторите от "Модо България". 


Поредната среща на хлапетата с музиката е насрочена за 1-ви декември, а мелодията на обоя ще звучи в съчетание с пиано. Програмата включва пиеси от Равел, Моцарт, Бритън и Албенис и ще бъде представена от българската пианистка Галя Коларова и обоиста Димитриос Караминцас – американец от гръцки произход.


Домакин на събитието ще бъде отново сградата на Съюза на архитектите на ул. "Кракра" 11 в София, а концертите ще са три - от 11ч., от 14ч. и от 17ч.
След всеки от тях ще има музикален урок, в който музикантите ще разкажат на децата за обоя. Концертът от 14ч. и музикалният урок след него ще бъдат на английски език, уточняват организаторите и обясняват, че така искат да уважат чуждестранните си малки приятели, които не знаят български език.Цена на билетите:


Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв (цената включва един или двама възрастни, придружаващи до 5 деца)


Резервации на билети може да направите на сайта www.pillows.bg, а за новини от концертите вижте и страницата на инициативата във "Фейсбук"

По традиция един час преди всеки от концертите започва "Работилница на възглавници", в която малчуганите ще изработват играчки от подръчни материали.


Спечелете безплатни билети с "Детски Дневник"

Както обичайно, читателите на "Детски Дневник" ще могат да спечелят ваучери, които осигуряват безплатни семейни билети (родител и две деца) за концертите на 1-ви декември. За целта трябва да отговорите вярно на загадката ни и да имате малко късмет при тегленето на жребия. Въпросът очаквайте на 18 ноември.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK