Карнавал, Сен-Санс и музика на възглавници за завършек на годината

Илюстрация на литовският художник Дайнос Шукис, който също ще участва в карнавала на възглавници. За животните, които рисува, той казва: "Когато рисувам, се чувствам все едно съм характерът, който създавам. Трябва да се получи истинско и живо. Ако това стане, значи е станало чудо."

© Модо България

Илюстрация на литовският художник Дайнос Шукис, който също ще участва в карнавала на възглавници. За животните, които рисува, той казва: "Когато рисувам, се чувствам все едно съм характерът, който създавам. Трябва да се получи истинско и живо. Ако това стане, значи е станало чудо."Изпращали ли сте старата година с посещение на концерт? Ако не сте, сега имате възможност да го направите, при това заедно с децата.  


Три дни преди 2013г. да отиде в историята "Концерти на възглавници" канят любителите на класическата музика - малчугани и родители, на голям карнавал, съобщават организаторите от "Модо България".


Музиката този път ще е от известната сюита на Камий Сен-Санс "Карнавал на животните" и ще звучи в изпълнение на клавирното дуо Антония Йорданова – Иван Кюркчиев на два рояла, съпроводени от струнно-духов оркестър, специално сформиран за случая, с диригент Жорж Димитров.


Клавирното дуо Антония Йорданова – Иван Кюркчиев пристигат от Мюнхен, където се радват на успешна кариера след дипломирането във Висшето училище за музика и театър в Мюнхен. Имат специализация в Кралската академия в Брюксел и са завършили в Националната музикална академия в София. 

© Модо България

Клавирното дуо Антония Йорданова – Иван Кюркчиев пристигат от Мюнхен, където се радват на успешна кариера след дипломирането във Висшето училище за музика и театър в Мюнхен. Имат специализация в Кралската академия в Брюксел и са завършили в Националната музикална академия в София. Освен на пианата, зрителите ще се насладят на звученето на цигулкa, виола, виолончело, контрабас, кларинет, флейта и перкусии. Всеки инструмент изпълнява партията на отделно животно – лъвът, лебедът, кенгуруто или костенурката.


Музиката на Сен- Санс ще бъде съпроводена от чудните рисунки на животни на литовския художник Дайнюс Шукис.


И тъй като е карнавал, организаторите канят малките си зрители да пристигнат гримирани и костюмирани като любимо животинче.


Маските ще на основната тема и на традиционната "Работилница на възглавници", която започва час преди концерта.Цена на билетите:


Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв (цената включва един или двама възрастни, придружаващи до 5 деца)


Резервации на билети може да направите на сайта www.pillows.bg, а за новини от концертите вижте и страницата на инициативата във "Фейсбук"

Карнавалът започва точно в 11ч. в концертната зала на Военния клуб, на столичния булевард "Цар Освободител" №7. 

Както е редно по празниците, малките почитатели на класическата музика ще си тръгнат с подарък - по една от раираните възглавници, на които седят на земята по време на всички "Концерти на възглавници", с автограф от музикантите.


Спечелете безплатни билети с "Детски Дневник"

Както обичайно, читателите на "Детски Дневник" ще могат да спечелят ваучери, които осигуряват безплатни семейни билети (родител и две деца) за концерта на 29-ти декември. За целта трябва да отговорите вярно на загадката ни и да имате малко късмет при тегленето на жребия. Въпросът очаквайте на 16 декември.Цена на билетите:


Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв (цената включва един или двама възрастни, придружаващи до 5 деца)


Резервации на билети може да направите на сайта www.pillows.bg, а за новини от концертите вижте и страницата на инициативата във "Фейсбук"


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK