"Заедно в час" търси нови кандидати за учители

Снимките са предоставени от програмата "Заедно в час"

© Дневник

Снимките са предоставени от програмата "Заедно в час"Инициативата "Заедно в час", чиято цел е да осигури качествено образование на ученици с ниски оценки или без достъп до добри училища, търси нови кандидати за учители. 


Кампанията продължава до края на януари, съобщиха на "Дневник" от организацията.


Уточнява се, че се набират завършващи студенти и млади професионалисти, които са готови в следващите две години да преподават на ученици с ниски академични постижения и с ограничена мотивация за развитие. По време на участието си в проекта те ще могат да допринесат за положителна промяна в обществото, като едновременно с това развият и усъвършенстват себе си, се посочва в съобщението. 
По време на кампанията, която започна през септември, досега са кандидатствали около 400 души. По малко от една трета от тях са преминали до третия финален етап на процеса по подбор.


Одобрените кандидати ще започнат да преподават на 15 септември със старта на следващата учебна година.


През тази учебна година 71 учители по програмата преподават на над 7000 ученици в 43 училища в Западна и Южна България. "Заедно в час" си поставя амбициозната цел до 20 години да бъде преодоляна функционалната неграмотност в България, се посочва в съобщението. 


Снимките са предоставени от програмата "Заедно в час"

© Дневник

Снимките са предоставени от програмата "Заедно в час"


Фондацията е партньор от международната мрежа Teach For All, чиито членове успешно работят за подобряване на достъпа до качествено образование в 32 страни на 6 континента.


Документи за кандидатстване могат да се изтеглят от сайта на фондацията.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK