Колко виртуози са нужни, за да грабнат детското внимание

Колко виртуози са нужни, за да грабнат детското внимание

© Минко МиневВиртуозни изпълнения на различни музикални инструменти ще се борят да грабнат детското внимание в поредния "Концерт на възглавници" на 26 януари. 


Този път организаторите от "Модо България" са решили да проверят дали един добър инструменталист може да впечатли детското въображение и да докаже на малчуганите, че възрастните също са способни на чудеса.


"Енергията на бързите фрази и ритъма, движението на инструмента, невероятните пасажи, еуфорията и аплодисментите са чудесен спомен и съвсем ново познание за живота", обясняват идеята си организаторите. 
Седем инструмента и много умения


За да бъде експериментът наистина ефектен, този път в програмата на "Концерт на възглавници" присъстват изпълнения на цели седем инструмента. 


Яна Дончева ще изсвири на флейта "Tico-Tico no Fubá" от Зекиня Де Абреу и "Five Foot Two, Eyes of Blue" от Рей Хендерсон. Пак в нейно изпълнение, но на саксофон, ще звучи и небезизвестният "Cantaloupe Island" от Хърби Хенкок. Мариета Койнарска ще се присъедини към нея с акомпанимент на пиано. Цена на билетите:


Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв (цената включва един или двама възрастни, придружаващи до 5 деца)


Резервации на билети може да направите на сайта www.pillows.bg, а за новини от концертите вижте и страницата на инициативата във "Фейсбук"

Класическите произведения ще бъдат представени от Явор Добрев (кларинет) с пиесата "Почит към Де Файя" от Бела Ковач, Мартин Стоянов (фагот) с "Каприз" от Панчо Владигеров и Ян Дунев (тромпет) с "Концертно скерцо" от Едуард Абрамян.


Франческа Формизано (чело) и Венета Нейнска (пиано) ще изпълнят "Вариации на една струна по тема от Росини" на Николо Паганини и "Кампанела" от Ференц Лист за един истински грандиозен финал.


Както стана обичайно, за да успеят да посрещнат всички желаещи, "Концертите на възглавници", са два - в 11ч. и в 17ч. в залата на Съюза на архитектите на столичната улица "Кракра" №11.


Час преди началото на изпълненията започва "Работилница на възглавници", по време на която децата изработват предмети от подръчни материали. 


"Детски Дневник" отново дава билети 

Читателите на "Детски Дневник" отново могат да спечелят ваучери, които осигуряват безплатни семейни билети за концерта. Отговорете вярно на въпроса и може да сте сред късметлиите, на които жребият ще отреди четири безплатни ваучера за семейни билети (до двама родители и техните деца) за концерта. 


За отговорите ще може да се гласува до 23.30 ч. на 22 януари (сряда), а победителите ще бъдат обявени на следващия ден.


В играта не могат да участват работещи за "Икономедиа" и техните семейства.  


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK