Флейта, арфа и маримба - неочаквано добра музикална комбинация

Арфистката Весела Тричкова, която ще бъде едно от главните действащи лица на концерта на 9 февруари

Снимката е предоставена от "Модо България"

© Вилма Атанасова

Арфистката Весела Тричкова, която ще бъде едно от главните действащи лица на концерта на 9 февруари Снимката е предоставена от "Модо България"Неочаквана музикална комбинация ще предложат на почитателите на класическата музика поредните "Концерти на възглавници". На 9 февруари в залата на Съюза на архитектите на столичната улица "Кракра" №11 ще звучат заедно флейта, арфа и маримба, съобщават организаторите от "Модо България". 


Малките любители на музиката и техните родители ще чуят музика от Доницети, Жак Ибер, както и вариациите "Greensleeves" по традиционна английска мелодия, представена от флейтистката Николета Петрова и арфистката Весела Тричкова.


За концерта от Ротердам пристига майсторът на маримбата Мартин Хафизи, който ще изпълни части от първата челова сюита от Йохан Себастиян Бах.

Цена на билетите:


Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв (цената включва един или двама възрастни, придружаващи до 5 деца)


Резервации на билети може да направите на сайта www.pillows.bg, а за новини от концертите вижте и страницата на инициативата във "Фейсбук"

Маримба ще звучи и в българската премиера на "Подскачащото морско конче" от младия композитор Хенинг Фухс. Там Мартин Хафизи ще бъде в тандем с арфата. Още маримба, този път в комбинация с флейта, ще прозвучи в горещите танго ритми на Астор Пиацола.


Краят на програмата ще бъде ознаменуван с музиката на Виторио Монти и неговия обичан и безкрайно популярен "Чардаш", където трите инструмента ще демонстрират богатството на звуковите си възможности.


Двата концерта са от 11ч. и от 17ч. Както обикновено, час преди началото им започва "Работилница на възглавници", в която децата ще могат да изработят предмети от естествени материали. 


Спечелете безплатни билети с "Детски Дневник"

Както обичайно, читателите на "Детски Дневник" ще могат да спечелят ваучери, които осигуряват безплатни семейни билети (родител и две деца) за концерта. Отговорете вярно на въпроса и може да сте сред късметлиите, на които жребият ще отреди четири безплатни ваучера за семейни билети (до двама родители и техните деца) за концерта. 


Анкетата ще е активна до 23.30ч.  на 4 февруари, а на следващия ден ще бъдат обявени печелившите. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK