С децата в почивните дни (22 и 23 февруари)

С децата в почивните дни (22 и 23 февруари)

© Юлия Лазарова"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.Ако знаете за вълнуващо предстоящо събитие, където и други ще искат да отидат в компанията на хлапето си, пишете ни на [email protected]

СЪБОТА:
- София -
За четвърта година събитието "Виж!Фест", което е с вход свободен, ще представи постиженията, идеите, сръчността и възможностите на стипендиантите на "1000 стипендии". Ако желаете да се включите или просто да им се насладите, посетете "Фабрика 126" в София между 9 и 18 ч. Вътре пространството ще бъде разделено на пет зали с теми Стъргалото, Книжен пазар, Галерия, Фотоателие и Цеха, във всяка от които ще се случват различни неа - от обучения по фотография, концерт, изложба, лекция за деца на тема как това, което харесват да се превърне в професия. Пълната програма може да откриете на сайта на организаторите.
- София - По повод навършването на 80 години от първото издание на книгата на Елин Пелин "Ян Бибиян на Луната" Националният литературен музей и фондация "Моят музей" канят всички на "Семейна събота в моя музей", посветена на приключенията на Ян Бибиян и дяволчето Фют. В нея ще има изложба на детски рисунки и награждаване на победителите в конкурса, представяне на документалната изложба "Писателите като хлапета", както и много други интересни занимания за децата и техните родители. Началото в събота е от 11 ч., а мястото - къщата музей "Никола Вапцаров" на ул. "Ангел Кънчев" 37, ет. 4 в София.


- София - Игра с глина, работа с грънчарско колело и оцветяване на глинени съдове ще има отново през уикенда в "Чай във фабриката" (ул. Г. Бенковски 11). В събота заниманията, водени от Ефрат Грин, са между 11 и 18 ч.. Таксата за участие е 10 лв. за работа с грънчарско колело и между 10 и 20 лв. ако освен това останете и за оцветяването на изработените от вас съдове. На място Грин ще представи и нейни творби - съдове, декоративни инструменти и игри. За записване - тел. 0888 306 072


- София - "Творческата събота сутрин" в центъра "Тринити кидс" предлага на децата следната програма:
- от 9 до 10 ч. в ателие по приложни изкуства децата ще изработват разцъфнали пролетни дървета;
- от 10 до 11 ч. в ателие "100 грама вкусотийки" малките кулинари ще запретнат ръкави и ще се научат как се приготвя приказна закуска "Спящата краставичка и кашкаваленият принц";
- от 11 до 12 ч. в ателие по изобразително изкуство ще рисуват с пъстри цветове върху гипсови фигурки.
Всички необходими материали за изброените занимания са осигурени на място. Крайният срок за записване е до 17:00 часа на 21 февруари 2014 година (петък) на е-мейл:  [email protected] или на тел. 088 411 3980. Заниманията са подходящи за деца над 4 години, по един час са и струват по 6 лв.


- София - През уикенда ателие Zelena предлага занимания с изработка на мартенички. Материалите са осигурени на място. Цената за участие е 10 лв. на човек, а времето за работа - между 11 и 18 ч.. Препоръчително е предварително записване на [email protected] или на тел.0888 111 325.


- София - Всяка събота между 11 и 13 ч. центърът за деца и музика Music Circle (ул. "Шандор Петьофи" №55) кани всички малки ентусиасти да открият "вируса на музата" и да се присъединят към оркестъра от малки музиканти. След загряване с музикална гимнастика, започва свирене, пеене, танци, композиране и игра с различни музикални инструменти. Заниманията са подходящи за деца от 3 до 7 години. Водят се Цветина Панайотова, която концертиращ цигулар с бакалаварска степен от Guildhall School of Music and Drama (Лондон) и Национална музикална академия "Панчо Владигеров". Цената за един час е 8 лв. Препоръчително е предварително записване на [email protected] или 0894760154. Носете си пантофки.


- София - Забавен английски за деца се организира всяка събота в залата на завода "Електроника". Този път часовете за участие са между 15 и 16 ч., а телефонът за записвания - 0888 527 457;


- София - В Atelite de l'Art от февруари започва Ателие по музика. Заниманията са под формата на игра, като комбинация между музика и рисуване. В тях е включено изработка и свирене на различни музикални инструменти и заучаване на песнички. Уроците ще се провеждат при записани минимум 4 деца, като няма ограничение на възрастта. Цената на един урок е 10 лв., а продължителността от 40 до 50 мин. В събота заниманията са между 11 и 12 ч. Записвания на e-mail: [email protected]


- София - Софийската опера и балет  продължава да радва най-малките си зрители до 3 години с "Концерти за бебоци" всяка събота и неделя от 11 ч.. Билетите за придружители и деца над 3 години са по 8 лв., а за бебоците - безплатно. За резервации: 02 800 62 66 или [email protected]


- София - В ателие Music Box една много усмихната девойка предлага различни занимания, свързани с музиката, под мотото "Никога не е късно, но по-добре навреме!". Освен уроци за деца от всякакви възрасти, там може да намерите и уроци по пеене и пиано независимо от възрастта. През уикендите може да се уговорите за групово посещение на деца или индивидуални уроци. Телефон за записвания и информация - ​0887419771​​​.


- София - На партера в Bulgaria Mall всяка събота има безплатни занимания по музика от 11 ч. и йога за деца от 16 ч..


- София - Работилница за мартенички ще има тази събота в The Egg Bar, където малки и големи ще могат не само да оплетат свои собствени украшения в червено и бяло, ами и да разменят идеи за бижута от екологични материали и работа с тел. Подробности за събитието и различните участници в него има на неговата страница във "Фейсбук"


"Приказки за кларинет" в Русе

"Приказки за кларинет" в Русе


- Русе - Поредицата "Фортисимо Фамилия" продължава да гостува в Русе, този път с "Приказки за кларинет". Началото на концерта с участието на солиста Михаил Живков, актьора Петко Венелинов и диригента Максим Ешкенази е от 11 ч. Повече информация за билети и програмата има на сайта на инициативата.


- Пловдив - В кукления театър ви очаква представлението  "Голямото пътешествие на малкото крокодилче" от 10:30 и 11:45 ч..


- Бургас - Постановката "Меко казано" ще радва най-малката публика в държавен куклен театър в Бургас от 11 ч.


- Варна - В държавния куклен театър от 11 ч. може да гледате представлението "Вълшебници".


НЕДЕЛЯ:


- София - В неделя може да се насладите на поредицата от тематични концерти "АРТденца" на музикалното трио "Арденца", провокирани от картини в постоянната колекция на Националния музей на българското изобразително изкуство. В него участват пианистката Даниела Дикова, цигуларката Галина Койчева-Мирчева и Джефри Дийн на виолончело, които ще изпълнят програма "Романтична сцена - за любовта" с романтични дуети и трио изпълнения за трио като пиеси на любовна тематика от Шопен, Менделсон, Сук, Дебюси, Елгар и Рахманинов. Началният час е 16 ч., а мястото - Балния салон на НМБИИ. Входът е с билет за постоянната изложба.


С децата в почивните дни (22 и 23 февруари)

- София - Поредният "Концерт на възглавници" е на тема брас инструменти с участието на два тромпета, валдхорна, тромбон и туба. Брас квинтетът ще бъде воден от тромпетиста Ян Дунев. Ще му партнират Илиян Тиков (тромпет), Михаил Михаилов (валдхорна), Явор Костов (тромбон) и Атанас Богоев (туба). Програмата включва откъси от оперите "Кармен" на Бизе, "Аида" и "Трубадур" от Верди, "Вълшебният стрелец" от Вебер и знаменития "Кан-кан" из "Орфей в ада" на Офенбах. За финал музикантите и публиката изпълнят заедно  "Радецки марш" и "Трич Трач" полка. Организаторите канят малките почитатели на класическата музика да донесат наличните у дома дайрета, маракаси, кастанети и други перкусии, за да участват в концерта. Брас концертите започват в 11ч. и в 17ч. в залата на Съюза на архитектите на столичната улица Кракра №11.


- София - "Био игри" в Националния природонаучен музей тази седмица е на тема "Лаборатория за цветове" и в ателието децата ще разгадаят интересни факти за цветовете в поредица от забавни експерименти. Ще разберат още откъде идват цветовете с помощта на призми и ще измерят дължината на вълната на различните цветове чрез движение. Децата ще се научат и да експериментират с основните и вторичните цветове и ще изработят играчка "как се пречупва светлината". Групите са разделени според възрастта - от 11:30 до 12:30 ч. е за деца между 5 и 7 години, от 13:30 до 14:30 ч. - за деца от 7 до 9 години и между 15:30 и 16:30 - за деца от 5 до 9 години. Необходимо е предварително записване на+359 882 523 281 и [email protected]


- София - Тази неделя може да посетите заедно с децата организирания Базар на изкуствата "Българската мартеница и творчески занаяти" в Sofia Live Club между 14 и 20 ч. Входът е свободен, а подробности за събитието има във "Фейсбук" страницата му.


- София - В къщата за четящи хлапета "Приказка без край" тази неделя от 16:30 ви очаква детска театрална школа с водещa Елена Кабасакалова. След това от 17:30 ч. има занимания по детски сценичен танц, както и англоезично ателие Brave Explorers. За децата между 2 и 4 години от 11 ч. има и детски театър. За въпроси и записвания може да пишете на [email protected]


- София - Music Circle постави началото на едно ново начинание - Неделно музикално училище, което е подходящо за деца от 5 до 10 години. Заниманията ще се провеждат всяка неделя в музикалната къща на "Модо" от 9:30 и 14 ч. В програмата са включени основните компоненти на музикалното образование – уроци по два различни инструмента, история на музиката, пеене, занимания с ритъм и дирижиране, нотопис. Курсът въвежда децата в света на музиката чрез разнообразни дейности, които целят обогатяване на тяхната обща култура. Информация за преподавателите ще намерите на сайта, като крайният срок за записване за цялата сесия е 14 февруари. За въпроси и записване - тел.0894760154 или [email protected].


- София - Игра с глина, работа с грънчарско колело и оцветяване на глинени съдове ще има отново през уикенда в "Чай във фабриката" (ул. Г. Бенковски 11). В неделята заниманията, водени от Ефрат Грин, са между 13:30 и 18 ч.. Таксата за участие е 10 лв. за работа с грънчарско колело и между 10 и 20 лв. ако освен това останете и за оцветяването на изработените от вас съдове. На място Грин ще представи и нейни творби - съдове, декоративни инструменти и игри. За записване - тел. 0888 306 072.


- София - Куклен театър "Пролетна приказка" може да гледате тази неделя от 11 ч. на ниво 1 в "Сердика център". В представлението се разказва за малък принц от далечно царство, чийто баща - царят, се натъжил, като го гледа да скучае, та затова му предложил една изненада.


- Пловдив - В кукления театър ви очаква представлението  "Грозното патенце" от 19:30 ч..


- Бургас - Постановката "Тримата братя и златната ябълка" ще радва най-малката публика в държавен куклен театър в Бургас от 11 ч.


- Варна - В държавния куклен театър от 11 ч. може да гледате представлението "Слънчогледчето".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  А извън София? Това май е софиийски ежеДневник.

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 2. 2 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Сега е време за мартеници.Трябва усилено да се подготвят децата

 3. 3 Профил на Olga
  Olga
  Рейтинг: 367 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK