Най-вкусните сандвичи

Тези сандвичи са вкусни и студени. И все пак, по-добре не чакайте толкова дълго...

© Ирина Катеринска

Тези сандвичи са вкусни и студени. И все пак, по-добре не чакайте толкова дълго...



Когато бях дете и ни очакваше дълъг път, баба ми винаги приготвяше тези сандвичи за закуска във влака или в автобуса.


Разбира се, приготвяше ги и просто така – за похапване следобед, когато се прибирахме уморени от игра и дори за вечеря. Бяха ми любими и ако пътуването беше дълго -обичайно не издържах кой знае колко време, преди да изям своята порция. Харесваше ми най-вече коричката, която се образуваше отгоре – препечена и леко хрупкава, а отдолу разтопено сирене и накрая пухкавата филийка хляб, напоена с масло. Дори и студени бяха вкусни.


И сега си ги приготвям от време на време, но нямат точно същия вкус. Липсва им съвършеното ухание на безгрижно детство и на това, че някой друг ги е направил специално за теб. И все пак, и все пак си остават най-вкусните сандвичи на света.




Ако не сте ги опитвали до този момент, използвайте днешната неделя, за да ги направите с децата. Дали за вечеря или за закуска, няма значение. И току виж и на тях им станат толкова любими, че след години да разказват мили истории и спомени за споделеното им радостно похапване.


За 6 сандвича са нужни: 6 филийки хляб (най-добре пълнозърнест, но и с бял е вкусно), 4 яйца, 200 г сирене, 50 г кашкавал, чубрица и шарена сол на вкус.


Яйцата се разбиват с вилица, добавят се натрошеното сирене и настъргания кашкавал, щипка шарена сол и щипка чубрица. Всичко се разбърква добре.


Филийките хляб се намазват с малко масло, яйчената смес се разпределя върху тях и сандвичите се пекат в малка скара за сандвичи или във фурната на горен реотан, докато се зачервят хубаво и придобият приятен, хрупкав загар.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK