Агенцията за закрила на детето обяви 2014 за година на правата на децата в България

Агенцията за закрила на детето обяви 2014 за година на правата на децата в България

© Георги КожухаровДържавната агенция за закрила на детето обяви 2014-та за година на правата на децата в България. По примера на ООН се открива инициативата, която посвещава всеки месец на защитата на две конкретни детски права. 


Инициативата включва информационни кампании, детски конкурси, конференции, дискусии и срещи между отговорните за децата институции в различни градове в страната. В нея ще бъдат включени и децата бежанци у нас.


"Ние сме една от първите страни, която въведе дефиницията за най-добрия интерес на детето в националното си законодателство. Постигнат е значителен напредък в синхронизирането на законодателството с конвенцията на ООН с приетият през вече далечната 2000 година закон за закрила на детето", каза Жечева пред БНР.


Кампанията ще се проведе под патронажа на вицепремиера Даниела Бобева и е посветена на 25-годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK