С децата в почивните дни (31 май и 1 юни)

С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.Ако знаете за вълнуващо предстоящо събитие, където и други ще искат да отидат в компанията на хлапето си, пишете ни на [email protected]

СЪБОТА:
- София - Създателите на музикалната книга "Приказка за вълшебната флейта" празнува Деня на детето с голямо музикално четене на 31 май пред Националната библиотека. Там от 16 ч. актьорите и певците, участвали в мултимедийния проект "Приказка за вълшебната флейта", ще пресъздадат историята за Папагено, Тамино и Царицата на нощта. Специални гости на събитието ще бъдат музикантите от Младежка филхармония "София" при Националното музикално училище "Л. Пипков", с диригент Христо Христов. Те ще акомпанират изпълненията на оперните певци. Най-известните арии от обичаната опера на В. А. Моцарт ще бъдат изпълнени на български език от Зорница Дамянова, Христо Стойнов, Ралица Ралинова, Петър Димов, Емилия Кирчева и Михаил Михайлов. Едновременно с това актьорският състав от аудиодраматизацията към книгата ще представи пасажи от "Приказка за вълшебната флейта". Силвия Лулчева, Радена Вълканова, Параскева Джукелова, Елена Атанасова, Пламен Манасиев, Кирил Бояджиев, Стефан Къшев, Илиана Коджабашева, Марин Янев, Мариус Донкин и Арсения Иванова ще запознаят публиката със знакови моменти от историята, докато децата ще са удобно настанени на възглавници и с вкусни подаръци.


С децата в почивните дни (31 май и 1 юни)

- София - Този уикенд Детският панаир, организиран от фондация "Изиарт", гостува на столицата в градината пред Народния театър, където ще има над 50 безплатни ателиета, спектакли и игри с напълно свободен достъп. Пред театъра ще има сцена, на която ще се играе куклен театър и някои детски спектакъл на Софийската опера и балет, както и зумба. Освен на открито, ателиета с различна насоченост ще има и в Музея за история на София (Некропол църква Света София), Национален природонаучен музей, Национален археологически институт с музей и Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей (ИЕФЕМ). Новата локация е Университетски ботанически градини - в София. Работното време на всички ателието е от 10 до 18 ч. и в двата дни.


С децата в почивните дни (31 май и 1 юни)

- София - Цял уикенд, посветен на децата и техните родители, подготвя ИКЕА България по повод детския празник 1 юни. Програмата за 31 май и 1 юни предвижда лекция за родители на световноизвестния специалист по здравословно хранене Барбара Рен и разнообразни игри и изненади за малките посетители на магазина и техните семейства. Лекцията на Рен "Храненето на детето - ключ към здраве и хармония" е на 31 май от 11 ч. в магазина. Присъствието е безплатно с предварителна регистрация на http://goo.gl/1TvznA Още за програмата на Рен в България - вижте на http://kibea.net/events


- София - По случай Първи юни "Адидас" ще има два специални къта за децата – със спортни предизвикателства и кът за оцветяване пред Народния театър като част от Детския панаир там. Ще има спортни игри на футболна тема, както и препятствия, които малчуганите трябва да преминат и да отбележат гол. Първите петима, постигнали най-добро време, ще си тръгнат със специални награди.
В зоната за оцветяване децата ще могат да се забавляват и през двата дни на панаира и да покажат своята артистична страна.


С децата в почивните дни (31 май и 1 юни)

- София - Тази събота по време на традиционния Фермерски пазар "Римска стена" ще има екоработилници. По случай детския празник на другия ден, водещите ще са две - Таня Калчева и Мила Божилова. Работилниците ще "отворят врати" за малките сръчковци, както обикновено между 11 и 15 часа.Специалният ни гост от морето Таня Калчева ще покаже на всички изкушени от плъстенето как се правят детски играчки, вдъхновени от любимите герои в приказките и филмите. Таня се занимава с художествен текстил, изработка на шалове, чанти, пантофи, аксесоари и играчки от вълна. Работилницата е подходяща за деца над 6 години, защото се работи с игли. Горна граница няма - всеки може да се включи и да усети магията на традиционната българска техника. Цената на работилницата е 10 лева. На 31 май Мила Божилова отново ще усмихне децата и техните родители с нейните слънчеви и вдъхновени от природата бижута. Колиета, гривни, ключодържатели, обеци, рисувани бурканчета, останали след бабиното сладко - всичко това децата ще могат да изработят сами или с помощта на Мила. Цената на работилницата е 5 лева.Ако искате със сигурност да имате запазено място и осигурени материали, е добре да се запишете предварително за участие на [email protected].


С децата в почивните дни (31 май и 1 юни)

- София - 10 шатри ще бъдат разположени в Борисова градина като част от Фестивала на здравето  на 31 май от 9 до 21 ч.. В една от тях, наречена "Занималня за деца", мъниците ще разберат какво е да си лекар, упражнявайки се върху плюшени мечета.


- Витоша - Лятно кино "Витоша" под открито небе започва редовните си прожекции в кинобаза Витоша, която се намира при Детския екостационар "Бели брези" (вдясно на пътя от кв. Бояна към м. "Златни мостове", на един километър след разклона за Копитото. Телефон за контакти: 0884 00 42 17). Програмата включва различни детски и анимационни прожекции от 13 и от 14 ч., част от които са от конкурса "Златен кукер". Входът за деца е 1 лв., а за възрастни - 3 лв..


- Пловдив - През уикенда на площад "Стефан Стамболов" в града ще се проведат увеселителни мероприятия, част от празничната програма на Община Пловдив по повод Международния ден на детето. От 10:30 часа до 12 ч. там ще се проведе детският фестивал "Аплодисменти", а от 16 ч. на сцената започва детско шоу "Детство в страната на талантите" с водещата Ася Антонова от предаването "Ася в страната на талантите".


- Русе - Община Русе и Общинският детски център за култура и изкуство канят русенци на 31 май от 18:30 ч. в Голямата зала на Доходно здание на голям празничен концерт-спектакъл "Детство мое". Поводът е 65 години от създаването на организираната извънучилищна дейност в град Русе. Участие в проявата ще вземат формациите на Общински детски център за култура и изкуство – Детска вокална група "Слънце" и солистите към нея, Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Зорница", Формация за модерен балет "Мираж", Фолклорен танцов ансамбъл "Здравец", Детска театрална работилничка, Фолклорен ансамбъл "Русчуклийче", както и Клуб по спортни танци "Настроение" и Клуб по спортна акробатика "Локомотив".


- Етъра - Детски празници "Ринги, ринги, рае... Кой с нас ще поиграе?" ще очакват малки и големи гости през уикенда в етнографския комплекс Етъра между 11:30 и 15 ч. и в двата дни. Ще има обучения в традиционни домашни занимания и занаяти, игри и награди за най-бързите и сръчните. Събитието е с благотворителна цел за подкрепа на програмата "Знам и мога" към Музеен детски кът в АЕК "Етър".


- Пампорово - Летният сезон в Пампорово ще бъде официално открит на 31 май с безплатни лифтове за всички посетители на курорта.


- Хасково - През уикенда са последните два дни от големия театрален фестивал в Хасково, включващ разнообразна програма и от детски представления.


- Казанлък - В околностите на града продължава Празникът на розата, който на 31 май ще бъде отбелязан с ритуала розобер в село Розово.


НЕДЕЛЯ:


- София - Ден на отворените врати и прозорци в центъра по класическа сугестопедия "Вихровения" (ул. "Чипровци 9). Ванина Бодурова ще води лекция "Приказка за Сугестопедия" от 11 доо 12:30 ч и от 17 ч. Ще бъде представен и метода Класическа сугестопедия, влиянието му върху личността и развитието на децата и възрастните, както и резултатите, които могат да се постигнат като учим със сърце. Ще има и открити уроци от 12 до 13.30 ч. за деца и от 13.30 ч. за възрастни. За допълнителна информация и записвания: тел. 0879 811 644.


- София - Детски рисунки ще бъдат показани в единадесетата годишна изложба на деца от ателие "Приказен свят" с ръководител Татяна Антонова. Те ще могат да се видят от 1 юни (неделя) в Арт галерия НДК. Откриването е в 11.30 часа.


- София - Куклен театър, домашни курабии и лимонада ще очакват децата между 5 и 10 години в Next Door Fair. Децата ще изработят свой собствен куклен театър, ще се четат приказки и ще правят сцена и кукли. Ще има и почерпкас курабии и лимонада, а накрая всички заедно ще гледат представлението "Груфало" по книгата на Джулия Доналдсън и Алекс Шефлер, изиграно от артисти между 6 и 9 годишна възраст. Цената за участие е 35 лв. за 1 или 2 деца с придружител и включва материалите за работа, напитките и хапването, както и сценарий за представление и малка домашна сцена и кукли за куклен театър. Първата група е от 11 до 13:30 ч., автората от 16 до 18:30 ч. Местата са ограничени и участието е само с предварително записване на [email protected] или телефон 0888 552 331.


Детски уикенд в "Икеа"

© Организаторите

Детски уикенд в "Икеа"


- София - В самия Ден на детето 1 юни, между 11 и 15 часа паркингът на магазин ИКЕА ще се превърне в арена на творчески игри, вълнуващи състезания, танци и разнообразни изненади по повод детския празник. Освен да се забавляват, децата и техните семейства ще могат да научат повече за митичните скандинавски обичаи и традиции, както и да се насладят на страхотни циркови номера.Повече информация можете да намерите на "Фейсбук" страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/438154382988193/, както и на Ikea.bg.


С децата в почивните дни (31 май и 1 юни)

© Дневник


- София - По случай Деня на детето "Холдинг БДЖ" ЕАД ще предостави в неделя възможност за пътуване с парен локомотив на всички свои клиенти и техните деца, които проявяват интерес към ретро подвижния състав. Парният локомотив от серията 01.23 ще бъде включен към композициите на два влака, които ще се движат между София и Банкя. Влакът от София за Банкя ще тръгне от Централна гара София в 13:30 часа. В обратното направление композицията с ретро локомотива ще замине от гара Банкя в 15:00 часа. По разписание допълнителният влак от София за Банкя тръгва от Централна гара София в 16:15 ч. и се връща от гара Банкя в 17:40 ч. Влаковете ще бъдат със задължителна резервация и ще пътуват в състав от пет второкласни пътнически вагона. Цените на билетите за атракционните влакове между София и Банкя за всички пътници над 14-годишна възраст ще бъдат 5 лв. за пътуване в едната посока (с включено запазено място), като същата цена (5 лв.) ще важи и за пътуване в двете посоки (с включени запазени места). Децата до 7-годишна възраст ще пътуват в ретро композициите безплатно. В случай на проявено желание от страна на техните придружители на най-малките пътници ще бъде издавано запазено място, чиято стойност ще е 1 лв.
Децата от 7 до 14 навършени години също ще пътуват безплатно, като за тяхното пътуване е необходимо единствено закупуването на запазено място на цена от  лв. Възрастта на децата ще се удостоверява с акт за раждане или копие от него, както и с железопътни карти "Дете" и "Учащ". Националният железопътен превозвач напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.


С децата в почивните дни (31 май и 1 юни)

- София - "Пощенска кутия за детски приказки" посреща 1 юни от 12 ч. в мол Bulgaria, където ще представи най-добрите детски приказки, писани от малки и големи деца. В писането се включиха ученици от четири софийски училища  -18 СОУ "Уилям Гладстон", 132 СОУ "Ваня Войнова", 15 СОУ "Адам Мицкевич", 119 СОУ "Академик Михаил Арнаудов" и от 1-во СОУ "Свети Седмочисленици" в гр. Търговище, които ще бъдат и специални гости на събитието. В четенето ще участват любимите на децата Драго Симеонов и Ахинора, певицата Миленита и актрисите Мая Бежанска и Биляна Петринска. Много изненади и подаръци очакват посетителите, а програмата след приказките продължава с още игри и музика!


След "Пощенска кутия за детски приказки" на сцената ще бъде представен мултимедийният проект "Приказка за вълшебната флейта", който включва книга и диск, съдържащ най-известните арии от Моцартовата опера, изпълнени на български език, както и аудиодраматизация с участието на едни от най-добрите български актьори. Празникът ще завърши със суинг за деца, елегантно поднесен и представен от Вера, Деси и Рони от "Сентиментал Суингърс", които ще научат публиката как се танцува истински суинг. 


С децата в почивните дни (31 май и 1 юни)

- София - Започва първото издание на Театралния фестивал "Веселият Патиланец" на независимите театри и творци работещи за деца. Фестивалът ще продължи до 6 юни на Откритата сцена в IV-ти микрорайон на ж.к. "Люлин" (ул. "Никола Беловеждов" и бул. "Захари Стоянов" до 96-то училище). Официалното откриване ще започне в 11 часа с артистите от театър "Абсурд", но и малчуганите от публиката. Организаторите от Фондация "Театър Абсурд" предлагат интересна селекция от представления на трупи и театри с множество награди в България и чужбина.


В първото издание на фестивала ще вземат участие Театър Абсурд, "Рисувани приказки с Бате Ицо" на Образователен театър гр. Варна, Театър Шило с "Красавицата и звяра", Симона Нанова и Томас Имов с Музикалната куклена пиеса "Привет, магьосници и сбогом", Ариел Театър с "Трите прасенца", Театър Искра с "Фолклорни ритми", "Клоунски приказки" на Театър Хенд, "Мечо Пух" на Театър Усмивки, "Приказки от прежда" на Илкова Театър, "Анима алегра" на Жар Театър и "Кокошка с брошка" на  Център за изкуства "За Родопите".


- София - Весели тържества с много изненади и награди е подготвила Българската национална телевизия в Деня на детето - 1 юни. Единият празник се организира от детското предаване "Бърколино", а другият е в рамките на кампанията на БНТ "Спри, детето запази!".


От 10 часа палавите кукли Бърколай, Бърколеле, Бърколетка, Бъркопитко, Буркобунта, птицата Фици-Фици, кучето Бъкстър и пътешественика Панталей ще посрещнат гостите си до езерото с патиците в столичния зоопарк. Бърколинското забавление очаква децата с много игри и награди, както и със специално фотопано "Щрак Бърколино".


В 15:30 часа на сцената до клетката на слона в зоопарка е стартът на празничния концерт "Спри, детето запази!". За децата ще има много изненади, забавни и образователни игри, лакомства и награди. В компанията на актьорите от "Весел столичен светофар": Стопчо, Бате Стойко Песнопойко, Всезнайко, Пипи Дългото чорапче, Алф, Малкото весело столично светофарче и най-новия член на екипа – маймунката Тошко, децата ще си припомнят по забавен начин основните правила за движение на пътя. За малчуганите ще пеят Искрен Пецов и Nickname, а първата българска жена-илюзионист – Шехерезада, ще изненада гостите със страхотни фокуси. Танците са поверени на балет "Естрея".


- София - Фокуси, състезания по зумба, кунг-фу тоа демонстрации, магия за детско четене, книги и много награди и подаръци за децата и техните родители могат да очакват гостите на безплатния "Първи юни в Зоопарк София", организиран от издателство "Сиела", списание "Първите седем", списание "9 месеца"и Столична община. Началото е от 10:30 ч.


Програмата включва шоу-спектакъл с актьора Николай Стефанов Николаев, забавни игри и занимания за деца. И малки, и големи знаят актьора Николай Николаев като Бате Николай от телевизионното предаването "Сладкарница "Захарно петле". За болните деца от "Пирогов", където традиционно забавлява децата, той е известен като проф. д-р Коко. В рамките на забавното шоу ще участват още двама актьори, които ще показват фокуси за децата и ще ги учат сами да ги правят.


След това децата ще се записват за участие в състезание "зумба". Това е фитнес танц, създаден от колумбийски танцьор и хореограф  през 90-те години на ХХ век. "Зумба" съчетава елементи на танци, аеробика и фитнес. Най-често зумба хореографиите включват движения от самба, меренге, салса, хип-хоп и бойни изкуства, които често се изпълняват заедно с клекове и удари. Децата ще работят с едни от най-добрите инструктори по зумба в София.


Стела Даскалова автор на книгата "Всичко започва от детството" ще проведе анкета с въпроси по различни теми, които вълнуват децата. Томи на 12 г. ще разкаже за "Къщата на тайните" - първа книга от приключенската фентъзи поредица, написана от продуцента и режисьора на хитовите филми за Хари Потър, "Сам вкъщи" и "Госпожа Даутфайър" Крис Кълъмбъс в съавторство с Нед Визини. Жюстин Томс от Кафене.бг пък ще покаже магии за детско четене. Kатерина Зарева от екологичният научно-образователен център на Зоопарк София ще  разкаже на децата за новите животни.


Освен това педагози ще играят с деца на малки групички с интерактивните играчки на Thinkle stars. Приказното животно Браволаб ще се снима с децата и ще раздава кексчета "Супер браво".


С децата в почивните дни (31 май и 1 юни)

- София - По повод на изложбата на ИЕФЕМ-БАН Куклен свят, Фондация "Моят музей" организира творческо занятие, на което куклите ще ни въведат в игри, приказки и ритуали. Благодарение на Ателие "Седянката" децата ще се запознаят с традиционна направа на кукли от различни краища на света и ще изработят собствени кукли. Мястото е етаж 2 на Етнографския музей на пл. Княз Александър I, 1 от 11 до 12:30 ч..


- Витоша - Лятно кино "Витоша" под открито небе започва редовните си прожекции в кинобаза Витоша, която се намира при Детския екостационар "Бели брези" (вдясно на пътя от кв. Бояна към м. "Златни мостове", на един километър след разклона за Копитото. Телефон за контакти: 0884 00 42 17). Програмата включва различни детски и анимационни прожекции от 13 и от 14 ч., част от които са от конкурса "Златен кукер". Входът за деца е 1 лв., а за възрастни - 3 лв..


- Пловдив - На площад "Стефан Стамболов" от 10 ч. ще има шатри за весели рисунки върху детски лица на Фондация "За нашите деца" и "Компас". Организаторите са подготвили забавна Стихотворилница за по-порасналите малчугани и дегустация на детски продукти. В 12:30 на сцената ще се качи порасналият любопитен Мечо и неговите "приятели", за да разкажат на децата много поучителна история, след което ги очакват забавни  игри.Точно в 16 ч. започва и четвъртият Детски фестивал "Талантино" – забавление и представление. Надуваем замък, детски изяви на сцена, спортни демонстрации, художествени ателиета, игри, лакомства, балони и много изненади очакват посетителите на празника. Детската увеселителна програма по повод Международния ден на детето ще приключи с Първоюнски концерт "Нашето детство с Идеал", който започва в 18часа. Тогава ще бъдат изтеглени и 100-те награди от томболата.


- Варна - На 1 юни 2014 г. от 11 часа на сцена "Раковина" в Морската градина-Варна ще се проведе награждаването на лауреатите в Третия национален конкурс за детска и компютърна рисунка "ПриказкиТЕ", Варна 2014 г. Той е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН и е насочен към всички ученици в България и българските деца, които живеят извън пределите на страната. Има за цел да провокира желание у децата да се запознаят с богатия извор от приказки, които носят много послания и поуки, но все по-малко се четат. Конкурсът се организира за четвърта поредна година от Общински детски комплекс – Варна, със съдействието на Агенцията на българите по света, РИО-Варна и Община Варна. Темата за 2014 година беше "Приказките на Шарл Перо". В него участваха български деца, живеещи в страната и чужбина от предучилищна възраст до 12 клас от над 600 населени места в България.


Изпълненията на децата от школите по изкуства в ОДК ще превърнат награждаването в празник за всички деца. А тях ги очакват още изненади и незабравими приключения с балон. В 10 часа на входа на Морската градина децата на Варна ще имат възможност да се качат в истински балон и да видят града отвисоко. Атракционът включва полет на 10 метра височина. По време на награждаването ще бъде представена книгата "Приключение с балон", а децата ще се срещнат с илюстратора й – художничката Светла Йовчева.


- Варна: Детски център "Мама и аз" организира безплатни игри, спортни състезания, викторини, танци и забавления. Най-малките (0 до 5 год) ще пеят, играят и рисуват заедно с мама или тате в прочутото Gymboree (необходимо е записване на телефон 0894 289 351). По-големите ще творят с Наталинко и Оранжевия слон, ще спортуват и танцуват с Денс палас, ще се състезават в занималня "Туки Так", ще играят в Монтесори клуба, ще се забавляват на специалното ни тържество.
 Центърът се намира на ул. "Димитър Икономов" №36. Всички занимания са безплатни, необходимо е предварително записване на 0885 355 606


С децата в почивните дни (31 май и 1 юни)

- Бургас - За Деня на детето в мол "Странд" ще има концертната програма с участието на Десислава Конарова с изпълнение на пиано, балет "Дивна и Шапките" и Жулиета Михнева с танц Пеперуда, ДФТА "Радост" с танци Деца и По Благовец, ДФФ "Шарени гайтани", Лидия Стаматова от клуб "Сезони" и Синая Грозева от Вокалната група към Общински детски комплекс- с вокални изпълнения. Школата по театър ще представи комедиен етюд, ще има още демонстрация по карате и детска дискотека. Може би за децата ще бъдат интересно и Модното дефиле за деца на Grand Models! Програмата ще завърши с конкурса "Мини Мис и Мини Мистър Странд" През целия ден всички игри и забавления - Wizz Kidz, Glow Golf, Lazer Maze ще бъдат безплатни. Ще има и шоколадови фонтани на улицата в открития мол.


- Бургас - На 1 юни започва записването за участие в социален проект с музикално-образователни функции, който предвижда деца, независимо от тяхното социално положение, да музицират заедно класическа музика. Проектът цели ангажиране на бургаската младеж през ваканционните месеци с музициране и обогатяването на културната програма на Община Бургас. Репетициите ще водят доказани музиканти и преподаватели като Аиди Лидия Дуе и д-р Николай Демерджиев - дипломиран преподавател и доктор от Университета по музика и приложни изкуства във Виена. Записването е до 21 юни, като всеки желаещ тгрябва да попълни и подпише формуляр, сканиран и изпратен до Николай Демерджиев на email: [email protected] или на тел.: 0898 826 886, 0898 231 796.


- Пампорово - На 1 юни 2014 г. от вело парк "Пампорово" са подготвили специална програма за всички подрастващи. Освен че, децата до 12 години ще имат свободен достъп до лифтовите съоръжения, ще могат да се включат в много игри, безплатно обучение по планинско колоездене и други приятни изненади.


- Казанлък - Празникът на розата ще има по-богата програма на Деня на детето. Първо от 9 ч. е ритуалът розобер в с. Горно Черковище. След това в града на площад "Севтополис" от 10 ч. ще има шоу спектакъл за децата, а от 18 ч. пак там - Конкурс за красота и талант "Мини Царица Роза". От 21 ч. се предвижда и тържествена заря по случай Деня на Ботев и загиналите за независимостта на българия, който е на 2 юни.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (7)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vlado1978
  vlado1978
  Рейтинг: 483 Неутрално

  31 май е работен, за съжаление

 2. 3 Профил на bradabrat.com
  bradabrat.com
  Рейтинг: 213 Неутрално

  какъв ти почивен ден всички са на работа, а директорката в яслата натиска да не водиме децата през лятото, не можах да повярвам какво говори.

 3. 4 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 473 Неутрално

  В лятното кино на Витоша. Утре ще има само за деца прожекции.

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 4. 5 Профил на leshona
  leshona
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дневник, здравейте,
  пиша ви във връзка с Барбара Рен.
  Бих искала да поясня, че освен лекцията в икеа, тя има още една по-обширна лекция на тема детско здраве в София на 1 юни, и една в Пловдив. Не зная по каква причина не сте обявили събитията, но Барбара е наистина ценна (палец) и силно се надявам да поправите инфото, за да бъде коректно, защото сте информирани многократно за това.
  Повече информация на: http://kibea.net/events

 5. 6 Профил на mrtosh
  mrtosh
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Няма ли да сложите и една реклама върху логото си, та да не можем да гледаме откъде четем.

 6. 7 Профил на pecheneg2014
  pecheneg2014
  Рейтинг: 213 Неутрално

  да им е честит празника

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK