Приказката "Малката Божана в подводния свят" се появява като мобилно приложение

Приказката "Малката Божана в подводния свят" се появява като мобилно приложение


Нов проект, който съчетава детска книжка с приказката "Малката Божана в подводния свят" на Божана Апостолова с интерактивно мобилно приложение, ще бъде представен днес от издателя от "Жанет 45" Манол Пейков и графичния дизайнер и аниматор Минчо Костадинов в рамките на програмата на Пролетния панаир на книгата.


Интерактивната книжка-игра запазва цялостната концепция на книжното издание, като използва текстово-художествената основа, пишат от издателството.


Първоначално приложението ще бъде подготвено за iPad, а по-късно и за Android, на български език в 33 интерактивни страници, а по-късно и на английски език. Детето само ще избира с какво иска да се занимава: да чете, слуша, играе,опознава герои и ситуации, използвайки тъчскрийн екран.
Освен да се чете, текстът ще може да бъде чут и с глас зад кадър, който разказва историята, докато показалец на екрана следи текста.


Книжката дава възможност на малките читатели сами да избират и музикалния фон, да посочват думи и предмети, които да заучава докато слушат или проследяват изписването на думите, както и да избират и активират любимите си анимирани герои от приказката.


Приложението ще бъде подходящо за деца над 4 години и освен това според неговите автори може да бъде включено в образователната програма на училища, разполагащи с подходяща техника.Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK