Яков Хехт ще обучава учителите у нас за бъдещо Демократично училище

Яков Хехт ще обучава учителите у нас за бъдещо Демократично училище

© Сдружение "Общност за демократично образование"Общност за демократично образование"с подкрепата на частно училище "Ровел" организира поредица от семинари за демократичното образование с водещ Яков Хехт, световноизвестния визионер и практик на демократичното образование.


Хехт е автор на книгата "Демократичното образование", основател на десетки демократични училища и на Института за демократично образование в Израел. Той и неговите сътрудници, които също ще участват в семинарите, са основатели и на проекта "Educational Cities", чиято мисия е да развива сътрудничество между учебното пространство, училището и града, трансформирайки класната стая в платформа за съдействие и съучастие между различни елементи – ученици, учители и техните семейства.


Яков Хехт е вдъхновител и двигател на социална промяна в Израел. Той промотира демократичната култура в образованието, която изважда уникалността на всеки индивид и подкрепя сътрудничеството между хората. В среда на демократично образование ученикът избира сам своите занимания и търсения, съобразно своята уникалност, таланти и развитие в настоящия момент и ръководи по този начин своето развитие.
Ефрат Голдбърг, която също ще участва в тридневното обучение, е експерт във воденето на промяната в традиционните училища в Израел - взела е участие в едни от най-иновативните педагогически пробиви в страната, има 25 години преподавателски опит, три порастнали деца, а към настоящия момент съвместява ръководния пост във водещо училище с лидерството на програма за промяна, обхващаща 52 училища.


Йоав Ливне - един от водещите фасилитатори в областта на ненасилствената комуникация в Израел, води различни групи из цялата страна и има опит като преподавател в училище в риск. Последните години посвещава на водене на процеса на образователна промяна, работейки с различни училища. Баща на три деца.


Асаф Шенаф е социален предприемач и фасилитатор, експерт в работата с големи групи и тяхната динамика. Води процеси на промяната в общности и училища. Създател на множество младежки платформи за промяна в Израел - последната от които е Spoken Word for Youth, Israel.


От 13-ти до 16-ти юли ще се състоят един еднодневен и един тридневен уъркшоп.


Еднодневният уъркшоп е насочен към всички хора с интерес към съвременни училищни модели – родители, педагози, психолози, медии, неправителствени организации, държавни и общински институции, работещи в сферата на образованието. По време на този семинар гостите ще имат възможност да се запознаят с демократичния процес в училище, с ролята на възрастния като ментор, самоиницираното учене, развитието на индивидуалните таланти на всяко дете и много други.


Тридневният уъркшоп е специално насочен към педагози и хора, които са част от Общност за демократично образование и неговата цел е да подпомогне в детайли и конкретика реализирането на Демократично училище в България.


Сдружение "Общност за демократично образование" България, които организират обученията – са неправителствена организация в обществена полза, която цели подпомагане развитието на активна гражданска позиция за осигуряването на свобода в образованието, създаването и развитието на училищни модели, в които основна ценност е зачитане правата на личността и свободният избор, в хармония с принципите на демократичното образование.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK