Шестокласник от Пловдив спечели награда от SpaceCamp Turkey с идея за телефон в обица

Друга идея на Ивайло Янев е уред, който копае полезни изкопаеми и ги транспортира от други планети на Земята.<br /><em>Снимката е илюстративна и не е от идеята на Ивайло.<br /></em>

© Nasa

Друга идея на Ивайло Янев е уред, който копае полезни изкопаеми и ги транспортира от други планети на Земята.
Снимката е илюстративна и не е от идеята на Ивайло.Статията е коригирана в 18 ч.


Шестокласникът от пловдивското училище ОУ "Антим I" Ивайло Янев зае пето място в състезание на космическия център SpaceCamp Turkey в Измир, създаден по модел на НАСА, съобщиха за "Дневник" от Центъра за творческо обучение - координатор за България. Също така Ивайло Янев е спечелил един от медалите по време на едноседмичното си участие в учебно-треноровъчен лагер - за проява на отлични общочовешки качества при работа в екип.


В началото на годината 13-годишният ученик е кандидатствал за участие, както и още 315 други кандидати, с есе, в което е описал няколко свои идеи за уреди - телефон, който се вгражда в обица, машина за диагностика и лечение на болни в домашни условия и за уред, който копае полезни изкопаеми и ги транспортира от други планети на Земята.
По време на лагера пък се е отличил като добре комуникиращ с останалите 150 участници от 8 държави. Наградата му е покриването на половината от таксата от 1800 лева.


Тази година 92 са българските участници в лагера, като следващата седмица на лагер в SpaceCamp Turkey отива последната група от 20 деца и младежи, уточниха от Центъра за творческо обучение.


Повече как може да се кандидатства за участие може да откриете на сайта на Центъра за творческо мислене - http://cct.bg

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK