За Коледа искаме къщичка, за да си играем спокойно на каквото си поискаме

За Коледа искаме къщичка, за да си играем спокойно на каквото си поискаме

© transformatori.netФакултет за МЕЧТИ се строи в столичния квартал "Факултета". В квартала, в който няма детска площадка, скоро ще има място за игри, извънкласни занимания и сценични изяви, информират реализаторите на проекта. 


Идеята се е родила от комиксите на 9 деца от квартала в края на 2012 година, чиято мечта е "дървена къщичка, в която да се събират с приятели". "Те споделиха своята мечта, ние повярвахме в нея и съвсем скоро тя ще бъде реалност", казват от студио "Компот Колектив". 


Проектът на "Факултет за мечти"

Проектът на "Факултет за мечти"
Автори на проекта са  архитектите Гергана Тилева и Никола Николов от сдружение "Трансформатори". Визията му интерпретира стандартна дървена двускатна къщичка. Главната й фасада ще бъде изрисувана с детски рисунки, а пред нея ще бъде поставен разглобяем подиум, служещ като допълнително място за игра или място за изяви на децата по време на събития и мероприятия. Успоредно на къщичката ще бъде изградена допълнителна дървена конструкция - пергола-пейка. Перголата осигурява засенчени места за сядане с гледка към подиума.


"Първата трансформация на двора на фондация "Здраве и социално развитие" в кв. "Факултета" се случи с много задружна работа и усмивки на 20 и 21 юли 2013, пише във Фейсбук страницата на общността. Втората трансформация предстои съвсем скоро.


За Коледа искаме къщичка, за да си играем спокойно на каквото си поискаме

© transformatori.net


Факултет за МЕЧТИ се осъществява по инициатива на "Компот Колектив", сдружение "Трансформатори" и фондация "Здраве и социално развитие", с финансова подкрепа на OAK Foundation.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK