Гласът на Дъсти и Въртоглав от любимите детски анимации влиза в "Приказки с оркестър"

Плакатът на "Тримата братя и златната ябълка" от "Приказки с оркестър"

© Организаторите

Плакатът на "Тримата братя и златната ябълка" от "Приказки с оркестър"Българският актьор Иван Велчев, познат на множество деца като гласът на героите Бен Тен и Дъсти от "Самолетите", Въртоглав от "Как да дресираш дракон", Бъгс Бъни от "Шантави рисунки" и странния създател на машина за храна Флинт Локууд от "Облачно с кюфтета", ще се включи в музикално-образователни спектакъл за деца "Приказки с оркестър". Той и Милица Гладнишка ще разкажат заедно "Тримата братя и златната ябълка" на сцената в зала "България" на 26 октомври от 11 ч.


Велчев е известен на малката публика и с ролята на Питър Пан в постановката на Столичен куклен театър.


Иван Велчев

Иван Велчев


"Идеята на спектакъла е да представи по един по-различен и интересен начин българските народни приказки, като въздейства едновременно на детските сетива и възприятия чрез картина, звук и гласове", коментира Велчев и допълва, че винаги има какво да вземеш и научиш от български фолклор и народни приказки, а големият оркестър ще допринесе нещата да станат вълшебни, цитират организаторите от Moko Solution.
Спектакълът е създаден за деца от 3- до 11-годишна възраст и е специално разработен от екип детски психолози, педагози, музиканти, театроведи, сценаристи и цели да развива индивидуалното възприятие на децата и да ги запознае с различните изкуства. В него освен двамата разказвачи участва и оркестър от класически и фолклорни инструменти, диригент и художници, рисуващи картини от приказката в реално време.


Билети за "Приказки с оркестър" се предлагат в мрежата на "Ивентим" и "Тикетпро".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK