Андерсеновите приказки оживяват в концерт за Коледа

Андерсеновите приказки оживяват в концерт за Коледа

© Модо БългарияВреме е за празници, а какво по-хубаво от това във вълшебните дни на подаръците да оживяват и приказките. Тъкмо това обещават на публиката си организаторите на "Концерти на възглавници" - популярната софийска поредица от събития за почитателите на класическата музика - деца и възрастни. 


На 28 декември те ще съберат гостите си в концертната зала на Централния военен Клуб (на бул. "Цар Освободител" №7), за да ги потопят във вълшебния свят на Андерсеновите приказки. За първи път в България ще прозвучи музиката на руския композитор Борис Чайковски, който е сътворил редица сюити, вдъхновени от магическите истории на Андерсен за принцове, принцеси, омагьосани царе и фантастични животинки. 


Андерсеновите приказки оживяват в концерт за Коледа

© Модо БългарияЦена на билетите:


Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв. (цената включва един или двама възрастни, придружаващи до 5 деца)


Резервациите са силно препоръчителни, тъй като местата се изчерпват бързо. Те могат да бъдат направени на сайта www.pillows.bg, а за новини от концертите вижте и страницата на инициативата във "Фейсбук"На сцената ще има истински малък оркестър, воден от диригента Жорж Димитров. А за пълното въвличане на всички гости в приказките ще се погрижи разказвачката - музикалната муза Зузи.


Концертите са два - от 11ч. и от 17.30ч. Както винаги час преди музикалното изпълнение започва Работилница на възглавници, по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят играчки от подръчни материали. Участието в нея е безплатно.


Безплатните билети от "Детски Дневник" ви очакват


"Детски Дневник" отново ще предостави на читателите си възможността да спечелят ваучери, осигуряващи безплатни семейни билети (до двама родители и техните деца) за концертите.


Отговорете вярно на един от двата въпроса и може да сте сред късметлиите, на които жребият ще отреди четири безплатни ваучера.

За да гласувате трябва да сте регистриран потребител.

Резултати от 141 гласа

  1. Концертмайстор (94.33%)
  2. Директор (0.71%)
  3. Композитор (0.71%)
  4. Обоист (4.26%)

За да участвате в надпреварата, трябва да сте регистриран потребител в id.capital.bg


Обърнете внимание, че сайтът на "Дневник" позволява да гласуват и читатели без регистрация в мрежата id.capital.bg, но жребият след това ще бъде изтеглен само между онези, които са гласували през потребителски профил.

За да гласувате трябва да сте регистриран потребител.

Резултати от 125 гласа

  1. Музикално произведение от няколко части (94.40%)
  2. Другото име за "балет" (1.60%)
  3. Творба за древния музикален инструмент "сю" (0%)
  4. Всички произведения от един композитор, изпълнени заедно (4.00%)

Анкетите ще бъдат активни до 23.30 ч. на 22 декември, а на следващия ден ще бъдат обявени печелившите. 


В играта не могат да участват работещи за "Икономедиа" и техните семейства. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK