С децата в почивните дни (20 и 21 декември)

С децата в почивните дни (20 и 21 декември)

© Antonio Bronic, Reuters"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.


Ако имате информация за интересно предстоящо събитие и искате да я споделите с други родители, пишете ни на[email protected].


СЪБОТА:
- София - Националният военноисторически музей отваря врати за всички посетители. От 17 до 28 декември от 10 до 18 часа могат да се разгледат хронологичната и външната експозиция на музея.


- София - Дядо Коледа гостува на столичния куклен театър в компанията на Снежанка и джуджетата и всяка събота и неделя до 28 декември родителите могат да го помолят лично да връчи подарък на детето им. Представлението "По следите на Дядо Коледа" се играе от 10.30, от 12 и от 16.30 часа.


- София - детски парти център "Trinity kids" кани децата и родителите им на коледно парти на 20 и на 21 декември 17.30 до 20.30 часа. Всяко дете ще получи подарък.


- София - в зала "Славейков" на Френския културен институт от 11 часа се прожектира анимационният филм "Пчеличката Мая", а от 13 часа най-малките могат да гледат "Рицарят ръждивко".


- София - издателство "Рибка" кани децата и техните родители на премиерата на книгата "Двете Кралства: Разкази за гласовете на Щастието" от 11 часа в "Серендипити" набул. "Цар Борис III 99-101".Там ще може да осребрите билетите и да вземете книгите си. Автор е Катя Антонова, илюстрациите са на Мартина Андорнова.


С децата в почивните дни (20 и 21 декември)

© Органозаторите


- София - Пощенска кутия за детски приказки представя "Вярваш или не. Той е истински и е тук!" На 20 декември от 11 часа FUNtasy Ring Park в Sofia Ring Mall се превръща в магическо място за детски приказки. Симо, Боги и Лора от БГ Радио, Теодора Духовникова, Драго Симеонов и Станимир Гъмов ще четат истории, като тематично за това издание, те ще бъдат придружавани от своите деца. Ще има много подаръци и игри.


-София -галерия Zеленаорганизира коледна работилница. Децата щемогат да си изработят различни празнични предмети - рисувано стъкло, чанти, коледни фенери, картички, подаръци-бижута, фланелки, коледни украшения. Всеки участник получава подарък по избор - рисуван малък свещник или възможността да нарисува сам стъклена подложка.Необходимо е предварително записване на[email protected]или на0897936933.


- София - арт клуб "Рояна"кани деца и родители на Коледна работилница от 14 до 16 ч. на ул. "Цар Самуил" 22. Всяко семейство ще може да си изработи коледна украса - ангелчета, дървени фигурки с декупаж, свещички с мраморни бои... Необходимо е предварително записване на тел. 0898/419775Т, а таксата е 20 лв. за родител с дете.


- София - премиерата на книгата "Защо все аз?"- терапевтични приказки за деца и родители - от 11 часа в Пространство за срещи, събития и изложби на ул. "Марин Дринов" 30. Сборникът включва приказки и лесни за употреба техники, свързани с най-честите проблеми, за които децата и родителите търсят професионална консултация. Автор на приказките е детският психолог Цвета Мишева-Алексова. Книжката е изготвена в сътрудничество с Милена Манова - психотерапевт и обучител, а илюстрациите и графичното оформление са на Анелия Костова-Бозгунова. На представянето ще можете да закупите книгата на място, както и книжката за оцветяване "Аз мога сам", която съдържа първоначалните версии на част от илюстрациите към приказките. Децата ще имат на разположение цветни моливи, а за всеки гост ще има топла напитка и символичен малък подарък.


С децата в почивните дни (20 и 21 декември)

© Art Kids


- София -Art kids организираот 12 часа детската работилничка "Хей ръчички", в която деца и родители ще си направят съвсем сами гипсови фигурки, след което и ще ги декорират. От 13 часа ще започне куклен театър "Спящата красавица" представен от театър Ариел.Събитията се провеждат в зала в школа по танци VeroniQue на ул. "20-ти април" 13.Цена на билета за работилничката и кукленият театър е 15 лв. за възрастен и дете и 30 лв. за двама възрастни с до две деца, заплаща се на място.


- София - от 11.30 ч. Къщата за четящи хлапета ви кани на зимен куклен театър "Снежко снежният човек" по мотиви на "Приказка за елхицата" на Владимир Сутеев.Куклената драматизация ще поведе малките зрители в увлекателния разказ на актрисата Надя Драгостинова за премеждията на Снежко, превърнал се в коледен пащальон. Какви несполуки и какви уроци ще научат Снежко и неговите помощници, можете да видите наул. "Кръстьо Сарафов" 41.Цената е 6 лв. за дете и 4 лв. за придружител.Необходимо е предварително записване на [email protected]


- София - Детска архитектурна работилница щепроведе коледното ателие "Захарен град". Ако някога си си мечтал от небето да завалят бонбони, къщите да са от бисквити или пътищата от вафли, то това наистина може да се случи! Всички заедно ще построят вкусен модел на градчето на Дядо Коледа, а накрая всеки ще може да си отнесе вкъщи направената от него бисквитена къщичка. Занятията са от 10, 13 и 15 часа, цената е 15 лева, а мястото - сградата на Съюза на архитектите на ул. "Кракра" 11.Необходимо е предварително записване на [email protected].


С децата в почивните дни (20 и 21 декември)

© Бисквитка Biscuit and art


- София ателие "Игнажден" и творчески проект "Бисквитка" канят малките сръчковци от11.30 до 13 часа в "Астростудио" набул. "Евлоги Георгиев" 79.Децата ще се запознаят с различни видове семена и ще изработват колажи от тях. Ще имат възможността да пресъздадат свои любими герои или животни, да направят картина, да измислят форми и да съчетаят цветове чрез семената.Цената е 15 лв. като в неяса включени всички необходими материали.Необходимо е предварително записване на 0888 655351/0882 875579 илина[email protected]


- Варна - От 16 до 23 декември в "Gymboree Play&Music" е времето за среща на най-малките (0 до 5 години) с Дядо Коледа. Необходимо е предварително записване на тел. 0894 289 351. На 20 декември в ресторант "Мемо" и "Валис Кукис" ще се проведе "Сладкарски работилници за деца и родители", където ще се майсторят джиндифилови сладки, меденки и курабии. От 19 до 22 декември ще се проведе базар на ръчно изработени артикули, на който местните занаятчии ще покажат своите творения, а на 20 декември в детски център "Мама и аз" децата могат да посрещнат Дядо Коледа с танци, песни и игри. Входът е свободен.


- Русе - Общинският детски център за култура и изкуство организира общоградски коледен празник "В очакване на Дядо Коледа" от 11 часа в Доходното здание. В него ще се включат Формация за модерен балет "Мираж", детска вокална група "Слънце", салса формация "Ля роса", детска театрална работилничка и балетна школа към общинския център. В празника ще участват и деца от фолклорни групи на ЦДГ "Русалка" и "Детелина". Родителите, които желаят коледният подарък на детето им да попадне в чувала на Дядо Коледа, трябва да го донесат един час преди празника, добре опакован и с написани трите имена на детето. Входът е с безплатни покани, които ще се дават на 17, 18 и 19 декември от 10 до 16.30 часа във фоайето на Доходното здание и един час преди началото на концерта.


НЕДЕЛЯ:


- София- От 15 часа в Дом на културата на транспортните работници можете да се насладите на новия благотворителен танцов спектакъл на балет "Сюиви" -"Коледен сън". Какви ги върши Дядо Коледа в празничната нощ? На едно обикновено момиченце се пада щастието да се запознае с Добрия старец, Снежанка и джуджетата. Малката Мая среща и още някого - лошата Баба Зима, която май иска да провали празника...


С децата в почивните дни (20 и 21 декември)

© Art Kids


- София- Art Kidsорганизира от 10 часа в детска работилничка "Хей ръчички", в която децата само ще си измайсторят коледни звезди и хартиени гирлянди от снежни топки и елхички, а след това ще се насладят на кукленият театър "Коледна фиеста с Дора и Ботичко". Ще има и тематични книжки за подаръци на децата.Събитията се провеждат в зала в школа по танци VeroniQue на ул. "20-ти април" 13.Цена на билета за работилничката и кукленият театър е 15 лв. за възрастен и дете и 30 лв. за двама възрастни с до две деца, заплаща се на място.


- София - ако сте любопитни да разберете кои животни живеят с добрия старец, можете да посетите ателието "Създания в задния двор на Дядо Коледа" - поредното издание на "Био игри" в Природонаучния музей. През ролеви игри за разпознаване на животни из етажите на Националния природонаучен музей децата ще се запознаят и научат повече за животните от северния полюс. Всяко дете ще изработи пинята, пълна с лакомства във формата на тюлен, полярна мечка или пингвин. Занятията са от 11.30 до 12.30ч. за деца между 5 и 7-годишна възраст; от 13.30 до 14.30ч. за деца между 8 и 10 години и от 15:30 до 16.30ч. - смесена група (състои се при петима записани участници).Цената е 10 лева за ателието и 5 лева за рисуване върху лице Необходимо е предварително записване на тел. 0882 523 281 или на [email protected] между 10 и 18ч.


С децата в почивните дни (20 и 21 декември)

© Къщата за четящи хлапета


- София- в Къщата за четящи хлапета на ул. "Кръстьо Сарафов" 41в 11 часаедно обичано от децата и много палаво момиченце на име Маша ще се изправи пред трудна задача. Маша и нейният приятел Мечо ще посрещнат необикновена Коледа, ще зарадват животните в гората и отново ще отпразнуват приятелството. Музикалното куклено представление е по мотиви на детското анимационно филмче"Маша и Медведь".Необходимо е предварително записване на [email protected]


- София - От 11 часа в зала "Слевейков" на Френския културен институт можете да гледате прожекцията на анимационния филм "Рицарят ръждивко".


- София - малките могат да гледат спектакъла "Бяла приказка" в столичния куклен театър от 10.30 и от 12 часа.

Ключови думи към статията:

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Geoimg
    Geoimg
    Рейтинг: 690 Неутрално

    Малките са радостта, красотата и бъдещето на България!

    *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK