Кой спечели безплатните билети за приказния "Концерт на възглавници"

Кой спечели безплатните билети за приказния "Концерт на възглавници"

© Модо България Nchaneva, maya5, rumensokolov и vhv са победителите в последната за тази година игра на "Детски Дневник" и "Концерти на възглавници". 


Те бяха късметлиите, които жребият определи сред правилно отговорилите на въпросите, публикувани миналата седмица на сайта, и ще могат да посетят безплатно на 28 декември концерта, посветен на Андерсеновите приказки.


Общо 133 читатели отговориха правилно на въпроса "Как се нарича най-важният човек в оркестъра след диригента?", като посочиха концертмайстора. Право на участие в жребия според условията на играта за билетите имаха 70 потребители на сайта. Билетите отидоха при nchaneva и maya5.
Верни отговори на втория въпрос - "Какво е сюита?", дадоха 115 читатели, които познаха, че става дума за музикално произведение от няколко части. В жребия участваха 67. Победители са rumensokolov и vhv.


Късметлиите получават ваучер за безплатен семеен билет - до двама възрастни и техните деца. Те ще могат да посетят един от двата концерта на 28 декември (в 11 ч. или в 17.30 ч.), които ще се състоят в залата на Централния военен Клуб (на бул. "Цар Освободител" №7). 


За първи път в България ще прозвучи музиката на руския композитор Борис Чайковски, който е сътворил редица сюити, вдъхновени от магическите истории на Андерсен за принцове, принцеси, омагьосани царе и фантастични животинки. 


На сцената ще има истински малък оркестър, воден от диригента Жорж Димитров. А за пълното въвличане на всички гости в приказките ще се погрижи разказвачката - музикалната муза Зузи.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK