На концерт с Бабар

На концерт с Бабар


Бабар е малко слонче, което преминава през редица премеждия, запознава се с живота в града и се завръща в джунглата, където построява града Селествил. Предавайки знанието си на своите приятели - другите слонове, Бабар става крал на слонското кралство и учи децата си на особено ценни мъдрости.


Тази симпатична история не е твърде позната в България, тъй като не е издавана тук, но анимационното филмче за Бабар има своите почитатели и у нас. Затова организаторите на "Концерти на възглавници" са решили да я представят в поредния си концерт в месеца, посветен на Франция. 


Клавирното дуо Мануела Генова - Ралица Димитрова, е носител на награди от международни конкурси

Клавирното дуо Мануела Генова - Ралица Димитрова, е носител на награди от международни конкурси


Авторът  на историята е Жан дю Брунхоф, а музиката към нея е създадена от Франсис Пуленк, който я сътворява, за да достави удоволствие на своите племенници.Цена на билетите:


Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв. (цената включва един или двама възрастни, придружаващи до 5 деца)


Резервациите са силно препоръчителни, тъй като местата се изчерпват бързо. Те могат да бъдат направени на сайта www.pillows.bg, а за новини от концертите вижте и страницата на инициативата във "Фейсбук"Тя ще звучи на 25 януари от 11 ч. и от 17 ч. в залата на Съюза на архитектите в България на столичната улица "Кракра" №11, а по традиция за удобство гостите ще се разположат не на столове, а на шарени възглавници направо на земята.


Версията за едно пиано и четири ръце е на Пол Юн Лий и ще бъде изпълнена от дуото Мануела Генова - Ралица Димитрова. Двете млади пианистки, които имат награди от международни конкурси, ще добавят в програмата си още едно произведение от същия композитор – буйната му соната за четири ръце. Разказвачът Никола Петров пък ще се погрижи посетителите да усетят всеки миг от историята.


Час преди изпълненията започва безплатна "Работилница на възглавници", в която малките посетители могат да направят предмети от подръчни материали. 


Безплатните билети от "Детски Дневник" ви очакват


"Детски Дневник" отново ще предостави на читателите си възможността да спечелят ваучери, осигуряващи безплатни семейни билети (до двама родители и техните деца) за концертите.


Отговорете вярно на един от двата въпроса и може да сте сред късметлиите, на които жребият ще отреди четири безплатни ваучера.

За да гласувате трябва да сте регистриран потребител.

Резултати от 46 гласа

  1. Артур Онегер (4.35%)
  2. Дариус Мийо (4.35%)
  3. Клод Дебюси (89.13%)
  4. Жорж Орик (2.17%)

За да участвате в надпреварата, трябва да сте регистриран потребител в id.capital.bg


Обърнете внимание, че сайтът на "Дневник" позволява да гласуват и читатели без регистрация в мрежата id.capital.bg, но жребият след това ще бъде изтеглен само между онези, които са гласували през потребителски профил.


За да гласувате трябва да сте регистриран потребител.

Резултати от 40 гласа

  1. Адвокат (45.00%)
  2. Пилот на самолет (0%)
  3. Бизнесмен (47.50%)
  4. Художник (7.50%)

Анкетите ще бъдат активни до 23.30 ч. на 23 януари, а на следващия ден ще бъдат обявени печелившите. 


В играта не могат да участват работещи за "Икономедиа" и техните семейства. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK