Среща с Дворжак, на възглавници

Плакатът на концерта

© Модо България

Плакатът на концертаЧехия е следващата спирка от музикалното пътешествие из Европа на "Концерти на възглавници". А пътуването до там ще е с танцова стъпка - тази от музиката на Антонин Дворжак, съобщават организаторите на проекта - "Модо България". 


Дворжак е на близо четиридесет години, когато добива популярност извън собствената си държава. Това става с публикуването на неговите "Славянски танци" по препоръка на композитора Йоханес Брамс, чиито "Унгарски танци" пък са моделът, използван от Дворжак за написването на произведението му. След това музикантът придобива голяма популярност и неслучайно именно неговото произведение "Из Новия свят" е взето на Луната от Нийл Армстронг през 1969 г.


Струнният ансамбъл Street. Христо Аролски и Ивайло Данаилов са членове на симфоничния оркестър на БНР, Веселин Димитров – на оркестъра на Музикалния театър, а Петър Кушлев - на Благоевградската филхармония. Четиримата работят и в "Нов Симфоничен Оркестър".

© Модо България

Струнният ансамбъл Street. Христо Аролски и Ивайло Данаилов са членове на симфоничния оркестър на БНР, Веселин Димитров – на оркестъра на Музикалния театър, а Петър Кушлев - на Благоевградската филхармония. Четиримата работят и в "Нов Симфоничен Оркестър".


Младите почитатели на класическата музика и техните родители ще могат да се насладят на музиката на Дворжак в изпълнение на струнния ансамбъл Street. Квартетът е сформиран през 2010 г, а името му идва от факта, че четиримата музиканти - Ивайло Данаилов, Веселин Димитров, Христо Аролски и Петър Кушлев, често свирят на улицата. 

Цена на билетите:


Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв. (цената включва един или двама възрастни, придружаващи до 5 деца)


Резервациите са силно препоръчителни, тъй като местата се изчерпват бързо. Те могат да бъдат направени на сайта www.pillows.bg, а за новини от концертите вижте и страницата на инициативата във "Фейсбук"


Концертите са на 8 февруари 2015г., от 11 ч. и 17 ч. в залата на Съюза на архитектите в България на столичната улица "Кракра" №11. 


Час преди концертите започва "Работилница на възглавници", където децата ще могат да изработят играчки от подръчни и естествени материали за спомен.


Безплатните билети от "Детски Дневник" ви очакват


"Детски Дневник" отново ще предостави на читателите си възможността да спечелят ваучери, осигуряващи безплатни семейни билети (до двама родители и техните деца) за концертите.


Отговорете вярно на един от двата въпроса и може да сте сред късметлиите, на които жребият ще отреди четири безплатни ваучера.


За да участвате в надпреварата, трябва да сте регистриран потребител в id.capital.bg


Обърнете внимание, че сайтът на "Дневник" позволява да гласуват и читатели без регистрация в мрежата id.capital.bg, но жребият след това ще бъде изтеглен само между онези, които са гласували през потребителски профил.


Анкетите ще бъдат активни до 23.30 ч. на 4 февруари, а на следващия ден ще бъдат обявени печелившите. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK