Глас на контрабас

Глас на контрабас

© Модо България"Той е висок почти два метра и тежи около единадесет килограма, а ако се отваряше, в тялото му спокойно можеше да се скрие цял човек" - така загадъчно започва поканата за поредния "Концерт на възглавници". А зад тайнственото описание се крие гигантът в оркестъра - контрабасът.


Контрабасовият концерт, който ще продължи запознанството на публиката с чешката музика, ще събере на сцената три от впечатляващите инструменти. По традиция почитателите на класическата музика - малчугани и техните родители, ще се разположат на земята върху меки шарени възглавници. По време на изпълнението децата ще могат да рисуват, да танцуват и да правят всичко, което пожелаят.


Музиката ще звучи под пръстите на д-р Свобода Боздуганова, специализирала в прочутата с контрабасовите си традиции Чехия. Тя има зад гърба си има редица рецитали и участия в концерти, а на българската сцена е позната с участието си в различни джаз формации. 


Свобода Боздуганова

© Модо България

Свобода Боздуганова


Партньори на Боздуганова на сцената ще бъдат две нейни ученички в софийското Музикално училище – Деа Майсторска и Калина Андреева, а на пианото ще се включи Венета Нейнска.

Цена на билетите:


Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв. (цената включва един или двама възрастни, придружаващи до 5 деца)


Резервациите са силно препоръчителни, тъй като местата се изчерпват бързо. Те могат да бъдат направени на сайта www.pillows.bg, а за новини от концертите вижте и страницата на инициативата във "Фейсбук"

Концертите са 22 февруари в залата на "Съюза на архитектите" на столичната улица "Кракра" №11 от 11ч. и 17ч.,  Изпълненията ще бъдат предшествани от безплатна "Работилница на възглавници", по време на която малките почитатели на класическата музика ще изработят креативни играчки от подръчни материали. 


Безплатните билети от "Детски Дневник" ви очакват


"Детски Дневник" отново ще предостави на читателите си възможността да спечелят ваучери, осигуряващи безплатни семейни билети (до двама родители и техните деца) за концертите.


Отговорете вярно на един от двата въпроса и може да сте сред късметлиите, на които жребият ще отреди четири безплатни ваучера.

За да гласувате трябва да сте регистриран потребител.

Резултати от 42 гласа

  1. Arco (54.76%)
  2. Arfo (4.76%)
  3. Pizzicato (16.67%)
  4. Stringendo (23.81%)

За да участвате в надпреварата, трябва да сте регистриран потребител в id.capital.bg


Обърнете внимание, че сайтът на "Дневник" позволява да гласуват и читатели без регистрация в мрежата id.capital.bg, но жребият след това ще бъде изтеглен само между онези, които са гласували през потребителски профил.


За да гласувате трябва да сте регистриран потребител.

Резултати от 23 гласа

  1. Терца (17.39%)
  2. Кварта (60.87%)
  3. Квинта (4.35%)
  4. Октава (17.39%)

Анкетите ще бъдат активни до 23.30 ч. на 18 февруари, а на следващия ден ще бъдат обявени печелившите. 


В играта не могат да участват работещи за "Икономедиа" и техните семейства. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK