Татковци изпитват какво е да си бременен за деня на майката

Джони, Стийв и Джейсън от ляво надясно

© сайта

Джони, Стийв и Джейсън от ляво надясноС наближаването на деня на майката, който във Великобритания се празнува на 15 март, трима татковци решават да не подаряват цветя на съпругите си, а разбиране. Те приемат едномесечно предизвикателство, което ще им помогне да усетят какво означава да си бременен, пише "Дейли мейл".


Джейсън Брамли, Стийв Хансън и Джони Бигинс цели 30 дни ще носят специални "бременни" костюми, а преживяванията си публикуват в блог, създаден за случая.


Костюмите включват корем и изкуствени гърди, а за да се постигне максимален ефект от преживяването, в корема са сложени 2 камъка със средната тежест на корема при бременност.
Стийв Хансън, баща на 12-годишен син, е написал, че всеки ден обикновените неща, като това да си обуеш чорапите, се превръщат в задачи с повишена трудност.


Тримата "бременни" англичани работят в Барселона и носят костюмите си навсякъде, на работа, в бара, дори спят с тях. Позволено е да ги свалят единствено когато се къпят.


"Чудя се защо бременните жени не използват инвалидни колички. В работата си седя на стол с колелца и това е такова облекчение", пише Джейсън на 5-я ден от бременността си.


Вместо да ходи от кабинета до кухнята или до друг кабинет, Джейсън пести силите си като се пързаля със стола на колелца.


Джони, Стийв и Джейсън от ляво надясно

© сайта

Джони, Стийв и Джейсън от ляво надясно


Задачата по разбирането на преживяванията на жените не включва просто носене на тежък корем. Костюмът пристиска пикочния мехур, стомаха и гърдите и създава неудобства на тримата "изследователи".


"Една от нощите не съм мигнал дори за секунда и изобщо не можех да си намеря удобно положение, в което да легна и да заспя", разказва Стийв. Той се е опитал да си създаде комфорт като подредил няколко възглавници около корема си, а женските му гърди, които в началото му били особено интересни, се превърнали в ужасно бреме.


От тежестта и люшкането на корема Джони Бигинс започва да се чувства зле и се наложило да потърси медицинска помощ. Той бил притеснен, че фармацефтката в местната аптека най-вероятно ще избухне в смях при видя на пациента с нетипични оплаквания, но тя се отнесла професионално и му дала еластичен колан, който да стабилизира корема. Още на първата седмица Джони споделя, че усеща връзка със своето "бебе", което е кръстил Бум. В дневника си той пише "Изглежда, че Бум вече показва своя характер. Аз го галя, потупвам го, дори в някои моменти се хващам, че му говоря".


Татковците си правят и видеа, които качват на сайта си. Разказват за нещата, които откриват за себе си, очакват с нетърпение последният ден от бременността, но са сигурни, че изпитват по-голямо уважение към съпругите си.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK