Шопенови магии на възглавници

Шопенови магии на възглавници

© Модо БългарияКлавирната музика ще властва в "Концерти на възглавници" през март, когато почитателите на класиката отбелязват годишнината от рождението на един от най-известните композитори на всички времена - Фредерик Шопен.


Виртуозът на клавишите е роден в Полша - държава с богати културни традиции и изключителен усет към красивото. Неговата деликатна личност оставя незаличим отпечатък в световната музикална история. 
 


Цена на билетите:


Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв. (цената включва един или двама възрастни, придружаващи до 5 деца)


Резервациите са силно препоръчителни, тъй като местата се изчерпват бързо. Те могат да бъдат направени на сайта www.pillows.bg, а за новини от концертите вижте и страницата на инициативата във "Фейсбук"

На 15 март малките почитатели на класическата музика и техните родители ще се срещнат с валсовете, ноктюрните и драматичната и безкрайно виртуозна "Балада №4" на полския композитор. Те ще бъдат изпълнени от младата пианистка Антония Кирил Евгениева, покорила множество престижни сцени с изпълненията си на Шопенови композиции. 
Концертите са от 11ч. и 17ч. в залата на Съюза на архитектите на столичната улица "Кракра" №11. По традиция непосредствено преди изпълненията започва безплатна "Работилница на възглавници", по време на която малките посетители ще изработят креативни играчки от подръчни материали. 


Младата пианистка Антония Кирил Евгениева, в чието изпълнение ще звучат творбите на Шопен

© Модо България

Младата пианистка Антония Кирил Евгениева, в чието изпълнение ще звучат творбите на Шопен


Безплатните билети от "Детски Дневник" ви очакват


"Детски Дневник" отново ще предостави на читателите си възможността да спечелят ваучери, осигуряващи безплатни семейни билети (до двама родители и техните деца) за концертите.


Отговорете вярно на един от двата въпроса и може да сте сред късметлиите, на които жребият ще отреди четири безплатни ваучера.


За да гласувате трябва да сте регистриран потребител.

Резултати от 143 гласа

  1. Ноктюрно (3.50%)
  2. Валс (9.79%)
  3. Балада (25.17%)
  4. Симфония (61.54%)

За да участвате в надпреварата, трябва да сте регистриран потребител в id.capital.bg


Обърнете внимание, че сайтът на "Дневник" позволява да гласуват и читатели без регистрация в мрежата id.capital.bg, но жребият след това ще бъде изтеглен само между онези, които са гласували през потребителски профил.


За да гласувате трябва да сте регистриран потребител.

Резултати от 159 гласа

  1. Балерината Мария Тальони (3.14%)
  2. Писателката Жорж Санд (85.53%)
  3. Певицата Полин Виардо (1.89%)
  4. Пианистката Клара Вик (9.43%)

Анкетите ще бъдат активни до 23.30 ч. на 11 март, а на следващия ден ще бъдат обявени печелившите. 


В играта не могат да участват работещи за "Икономедиа" и техните семейства. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK