С улично шоу и живи статуи се открива Кукленият театрален салон 2015

Момент от спектакъла "Пук" по Валери Петров на държавния куклен театър Бургас.

© ДКТ - Бургас

Момент от спектакъла "Пук" по Валери Петров на държавния куклен театър Бургас.Със стрийт парад пред Столичния куклен театър започва церемонията по откриването на Кукления театрален салон 2015. То ще се състои на 21 март в 11.30 часа в салона на ул. "Гурко" 14, където ще бъдат представени четирите номинирани за наградите "ИКАР" за куклено изкуство детски представления.


В импровизирания карнавал пред театъра ще се включат актьори в костюми, гигантски кукли и живи статуи, които ще спретнат неповторима програма с улично шоу, под звуците на атрактивната джаз формация "София".


Веднага след церемонията гостите на кукления театър ще могат да гледат първото от номинираните представление - "Пук" (в 12 и 16.30 ч. ) на държавния куклен театър (ДКТ) в Бургас. Останалите номинирани за "Икар" спектакли са "Бременските музиканти" - ДКТ Видин, "Принцесата със скъсаната обувка" - ДКТ Търговище и "Продаденият смях" на Столичен куклен театър.
В 17.30 ч. на сцената на театъра ще бъде връчена и наградата "СИВИНА", която се дава на млад талант в областта на кукленото изкуство. Номинирани тази година са Ивет Сотирова за ролята на гарджето в "Гарджето певец" от кукления театър в Габрово, Ася Димитрова, Биляна Бозинарева, Александър Томов и Христо Иванов за ролите си в "Бременските музиканти" на държавния куклен театър във Видин и Алекс Анмахян за ролята на Хрили в "Пук".


Наградените пиеси ще бъдат обявени на Международния ден на театъра - 27 март, на официалната церемония по връчването на наградите "Икар", която ще се проведе в Народен театър "Иван Вазов".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK