Запознанство с Бах

Запознанство с Бах

© Модо България, Модо БългарияКласическата музика нямаше да бъде такава, каквато я познаваме, без Йохан Себастиан Бах - в това ще се уверят малките зрители на поредния "Концерт на възглавници", който ще бъде посветен на творчеството на гениалния бароков композитор. 
 

Смята се, че Йохан Себастиан е написал около 11 хил. произведения, от които до днешните любители на класическата музика достигат малко над 1000. Те са пример за истинско майсторство в композирането, отбелязват организаторите от "Модо България". 


Цена на билетите:


Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв. (цената включва един или двама възрастни, придружаващи до 5 деца)


Резервациите са силно препоръчителни, тъй като местата се изчерпват бързо. Те могат да бъдат направени на сайта www.pillows.bg, а за новини от концертите вижте и страницата на инициативата във "Фейсбук"

Самият композитор е бил изкусен изпълнител на клавесин, орган и цигулка. Писал е произведения за почти всякакви инструменти и на практика няма музикант, който да премине обучението си, без да се запознае с творчеството на Бах.


В рамките на проекта "Концерти на възглавници", насочен към запознаване на децата с класическата музика, на 5 април в 11 ч. и 17ч. в залата на Съюза на архитектите на столичната улица "Кракра" №11 музиката на великия композитор ще звучи в изпълнение на цигулка и китара.
Цигуларят Тодор Николаев пристига специално за концертите от Лондон, където се радва на успешна преподавателска и изпълнителска кариера.


Цигуларят Тодор Николаев

© Модо България

Цигуларят Тодор Николаев


Той ще си партнира с китаристката Надежда Митева, с която са сътворили една приказна музикална история за малкия кос.
По традиция час преди концерта започва безплатна "Работилница на възглавници", където децата ще могат да изработят играчки от подръчни и естествени материали. 


Китаристката Надежда Митева

© Модо България

Китаристката Надежда Митева


Безплатните билети от "Детски Дневник" ви очакват


"Детски Дневник" отново ще предостави на читателите си възможността да спечелят ваучери, осигуряващи безплатни семейни билети (до двама родители и техните деца) за концертите.


Отговорете вярно на един от двата въпроса и може да сте сред късметлиите, на които жребият ще отреди четири безплатни ваучера.За да участвате в надпреварата, трябва да сте регистриран потребител в id.capital.bg


Обърнете внимание, че сайтът на "Дневник" позволява да гласуват и читатели без регистрация в мрежата id.capital.bg, но жребият след това ще бъде изтеглен само между онези, които са гласували през потребителски профил.


Анкетите ще бъдат активни до 23.30 ч. на 1 април, а на следващия ден ще бъдат обявени печелившите. 


В играта не могат да участват работещи за "Икономедиа" и техните семейства. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK