Победителите в играта за "Концерти на възглавници" са...

Победителите в играта за "Концерти на възглавници" са...

© "Модо България"Общо четирима читатели на "Детски Дневник" ще посетят безплатно поредните "Концерти на възглавници" тази неделя, за да чуят и изпълнят танци от унгарски композитори. Това са karabastun, matera, don_spiridon  и nsv49431607Те бяха късметлиите, които жребият определи сред правилно отговорилите на въпросите, публикувани на сайта миналата седмица.


Общо 122 читатели отговориха правилно на въпроса "Кой от изброените не е известен унгарски композитор?", като посочиха отговора Бохуслав Мартину. Право на участие в жребия според условията на играта за билетите имаха 56 потребители на сайта. Билетите отидоха при karabastun и matera.


Верни отговори на втория въпрос - "Бела Барток се е интересувал от българска музика. Каква по-точно?", дадоха 57 читатели, които познаха, че става дума за българския фолклор. За наградите се състезаваха 37 души, а печелившите са don_spiridon и nsv49431607.
Късметлиите получават ваучер за безплатен семеен билет - до двама възрастни и техните деца. Те ще могат да посетят един от двата концерта на 31 май (в 11 ч. или в 17 ч.), които ще се състоят в залата на Съюза на архитектите в България на ул. "Кракра" №11 в София.


Програмата започва с еврейски танц от унгареца Бела Ковач. Следват няколко "Унгарски танца" от германеца Йоханес Брамс, а също и "Румънските танци" на друг забележителен унгарец – Бела Барток.


За последния концерт организаторите събират и някои от най-популярните музиканти от изминалия сезон. В ролята на солист ще бъде майсторът на кларинета Явор Добрев, познат на публиката като член на квинтет Windy. Към него ще се присъединят и младите изпълнители от Street quartet. Иво Данаилов (цигулка), Веселин Димитров (цигулка), Христо Аролски (виола) и Петър Кушлев (виолончело). След края на концерта четиримата ще покажат на най-любопитните си гости какво изпитание е овладяването на струнните инструменти. В ключовите моменти от програмата зад пианото ще бъде Венета Нейнска.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK