Посрещане на лятото: в парка, на възглавници и класическа музика

Плакатът за концерта

© "Модо България"

Плакатът за концертаКакъв по-приятен начин да посрещнеш лятото от това да седнеш на тревата под слънчевите лъчи, да слушаш хубава музика и да танцуваш? Тъкмо такова забавление предлагат на  малките и по-възрастните почитатели на класиката организаторите на "Концерти на възглавници". 


В най-дългия ден на годината - 21 юни, те канят гостите си в 19 ч. не в зала, както обикновено, а в парка - в Борисовата градина, при езерото с лилиите, където ще закрият поредния сезон на инициативата. Тази година той премина под знака на музикалните пътешествия до различни страни по света. 


Продуцент за един ден
Концертът има амбицията да бъде крачка към създаването на традиция в провеждането на класически концерти в паркова среда в България, посочват организаторите от Модо България. Поводът е петият рожден ден на популярната поредица за родители и деца "Концерти на възглавници", а този път входът е свободен за всички любители на световните оркестрови шедьоври.


Нещо повече, за първи път публиката има шанс да стане и съпродуцент на събитието. Всеки почитател на класиката може да подкрепи организацията на концерта с определена сума, в зависимост от която да получи различно ниво на участие - младши или старши продуцент, или меценат. Всеки от продуцентските пакети включва и различен брой подаръци. Сред тях неизменно е и собствена възглавница, на която ще бъде изписано името му. 


Още за условията за участие в създаването на концерта можете да прочетете на страницата на проекта. 


Майстори на класиката и финал - изненада


В тон с въображаемите музикални пътешествия през целия сезон на "Концерти на възглавници", финалното музикално приключение ще включва някои от най-обичаните от публиката произведения от различни краища на света с автори Брамс, Дворжак, Григ, Росини, Чайковски, Сарасате...


Финалът обаче не е планиран. Решението е оставено в ръцете на публиката, която ще избере последното произведение на концерта. Право на глас ще имат всички съпродуценти от нивата "старши продуцент" и "меценат". 


Водач на специално сформирания за този повод оркестър ще бъде диригентът Жорж Димитров, а изненадата за публиката е участието на немската цигуларка Милена Вилке. Солистката пристига от Мюнхен, за да демонстрира майсторството си в изпълнения на музика от Сарасате, Масне и Сен-Санс. Въпреки крехката си възраст от деветнадесет години, тя вече е лауреат на престижни конкурси в Германия, Сърбия и България и е солирала с различни европейски оркестри, посочват организаторите.


"Концерт на възглавници в парка" е част от Календара на културните събития на Столична община за 2015г.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK