Медът ще влезе в програмите за училищно хранене, увери земеделският министър

Земеделският министър Десислава Танева (в средата) на дискусията, заедно с колегата си Ивелина Василева (вляво) и евродепутата Мария Габриел

© Министерство на земеделието и храните

Земеделският министър Десислава Танева (в средата) на дискусията, заедно с колегата си Ивелина Василева (вляво) и евродепутата Мария ГабриелБългарският мед ще бъде включен в схемите "Училищен плод" и "Мляко в училище".


Това е заявила министърът на земеделието и храните Десислава Танева, цитираната от пресцентъра на ведомството, по време на среща- дискусия "Предивикателствата и перспективите пред пчеларството" в Бургас.


Танева подчерта, че министерство дава предимство на българските производители на регионален принцип да доставят храни в детските градини и училищата. Тя изрази надежда, че така до децата достига вкусът на традиционните български продукти.


По време на дискусията министърът припомни, че за първи път от тази година пчеларите могат да кандидатстват за подпомагане по Схемата за компенсиране на материални щети по загинали селскостопански животни и унищожени пчелни семейства в следствие на природни бедствия. "По тази помощ вече са изплатени 185 667 лв. за компенсиране на загуби на унищожени 933 пчелни семейства вследствие на природни бедствия през 2014г., а допълнително под формата на де минимис са изплатени 82 400 лв. на пчелари с унищожени пчелни семейства от падналите обилни снегове през мaрт 2015г.", подчерта Танева.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK