Просветното министерство предвижда агресивните ученици да влизат в регистър

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 733 Неутрално

  И какво ще стане - влизат в черен списък.
  А самата им агресия как ще се укроти?

  Tony
 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Много трябва да се мисли,става въпрос за деца все пак.Разбира се,че има изключения сред децата които са по скоро престъпници отколкото ученици.За такива,да.

 3. 3 Профил на Deputat 241
  Deputat 241
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  Пълни глупости!
  Лошите ученици трябва да се остригват нула номер, да им се режат панталоните, да стоят наказани в ъгъла с вдигнати ръце, да получават по 10 пръчки на голо и да пишат на дъската по 100 пъти "Никога вече няма да правя така!"

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 4. 4 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Идиотщина.
  Нужен е анализ на причините, не репресии срещу децата.  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 5. 5 Профил на Тодор Пеев
  Тодор Пеев
  Рейтинг: 312 Неутрално

  И кой ще ги пише в тази списък? Същите онези, които подсказват на матурите? Същите онези, които не пишат отсъствия, за да не изключват ученици и запазят парите за тях? Същите онези, които пишат шестици без покритие? Същите онези, които допускат тотално неграмотни да достигат до 7 клас?
  Е, и?

  No Pain No Gain
 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2911 Любопитно

  "от каква квалификация имат нужда учителите, за да се справят с подобни случаи" - а, първите 7, за които родителите сякаш нямат дори инстинкт, а камо ли квалификация?! Много "проекти", много асоциации, а в Обединеното кралство наследниците на короната дори спазват приличие. Права, комитети и нови комисари, а основни ценности така и не се възпитават, не че са загубени.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на nye
  nye
  Рейтинг: 458 Неутрално

  децата повтарят модела на обществото и докато има безнаказаност и наглост навсякъде, няма как в училище да е различно. не съм убеден, че изготвянето на списък помага за каквото и да било, но чак "репресия" (по коментар №4) не бих го нарекъл.

  http://postclamores.blogspot.com
 8. 8 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Много очаквате от учителите. Те са учители, а не възпитатели. Възпитанието у децата на адекватно поведение сред хората е работа на родителите, не на учителите.
  На учителите трябва да се осигури уважение и спокойна обстановка за преподаване. Това минава през отстраняването на боклуците.
  Не може учителите и свестните деца да страдат заради няколко идиотчета, чиито родители, вместо да ги възпитат адекватно, са били твърде заети да гледат "Биг Брадър".
  На агресивните идиотчета не им трябва черен списък, а шут в задника и през изхода навън.... Като те изхвърлят от 1-2 училища, родителите ти може и да вземат мерки.... На никого няма да липсват такива...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8049 Неутрално

  Какво ще помогне това и какви ще са последствията от попадането в този списък.

 10. 10 Профил на Велко Мавриков
  Велко Мавриков
  Рейтинг: 233 Неутрално

  ... а агресивните родители?

  Цветанов, Манчев, Бисеров, Василева, Фидосова, Илиева и Масларова благодарят на министър Иванов за добрата работа
 11. 11 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  "За родителите е важно училищните власти не само да потушат напрежението, но и да предотвратят следващи изблици на насилие. "Най-вече да се види от каква квалификация имат нужда учителите, за да се справят с подобни случаи и с този регистър училището може да идентифицира нуждата от определен вид квалификация",

  Няма как да се съглася с подобно мнение - какво ще искаме, учителите, освен да са достатъчно компетентни в работата си ( не твърдя че това е така за всички уìтели), трябва да владеят и бойни изкуства или да се държат с учениците като изтривалки и да не им направят някоя забележка, та да не стане скандал.
  Родителите, особено на агресивните деца, трябва да възпитават децата си на уважение към учителите, ако искат детето има да се отнася сериозно към предметите и преподавателите.
  Аз съм ставал многократно свидетел, на изказвания на родители пред децата им, при това иначе не глупави хора, с които унищожават и малкото авторитет на училището и преподавателите, а после се чудят и обвиняват системата за несполуките на децата си в тази система.
  Ами ако караме по този начин и като се вземе предвид за колко много хора училището е по принцип досадна необходимост и въобще не проявят интерес към учението и поведението на децата си, не виждам как може да очакваме чудеса от учителите при работата с децата, че на всичко отгоре и да носят на бой.

 12. 12 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 627 Любопитно

  Не от регистър, а от ПОМОЩ имат нужда агресивните деца! От човешко внимание и правилно отношение! Както и прекалено свитите!
  Все не могат да намерят вярното решение чиновниците от Министерството!!??!!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 13. 13 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  До коментар [#5] от "tokkay":


  [quote#5:"tokkay"]И кой ще ги пише в тази списък? Същите онези, които подсказват на матурите? Същите онези, които не пишат отсъствия, за да не изключват ученици и запазят парите за тях?[/quote]

  И аз съм против т.н. списък и въобще такива списъци, когато става дума за деца, но не мога да се съглася с подобно обобщение.
  Има такива учители, но в коя среда у нас, а и по света, сред хората работещи в нея няма всякакви хора, пропорционално според обществото?
  Така както има такива учители, виждаме и не малко други, които не само подготвят добре децата, но дори ги правят медалисти по различни дисциплини, при това на световно равнище. Така че, по скоро според мен, когато говорим за учители, трябва да се премахне уравниловката в тяхното заплащане, да се повишат и заплатите, а децата трябва да се възпитават най-вече у дома.

 14. 14 Профил на Marin Pavlov
  Marin Pavlov
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Алооо... форумци, вие май си мислите, че всички граждани на тази страна са като вас.
  Ама не са!
  30% са неграмотни!
  И децата им най-често също са неграмотни. И може да се вкарат в релсите само със строги мерки.

 15. 15 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1351 Любопитно

  До коментар [#10] от "homoeconomicus":

  +++++++++++++

  !

 16. 16 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1351 Любопитно

  До коментар [#11] от "tsvetko_51":


  [quote#11:"tsvetko_51"]Ами ако караме по този начин и като се вземе предвид за колко много хора училището е по принцип досадна необходимост и въобще не проявят интерес към учението и поведението на децата си, не виждам как може да очакваме чудеса от учителите при работата с децата, че на всичко отгоре и да носят на бой. [/quote]

  +++++++++

  !

 17. 17 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#8] от "Саранди Говедаров":

  Училището трябва и да възпитава, но това не значи да назидава и да слага в калъп. Трябва да има правилен подход и отношение, защото липсата на такъв автоматично отключва агресия или лошо поведение, които се насочват срещу учителя и другите деца. И учителите допускат грешки от незнание или лош характер. Въпросът пред Министерството е, да се направи така, че да се минимизират лошите прояви и от двете страни. Ама още не могат да се сетят какво и как да направят, за жалост!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 18. 18 Профил на Тодор Пеев
  Тодор Пеев
  Рейтинг: 312 Неутрално

  До коментар [#13] от "tsvetko_51":

  Не е обобщение, а констатация, че всичко ще бъде отново неравнопоставено. Имам наблюдения от случващото се в много училища, особено в провинцията. Там има много непочтени учители, включително и директори, които няма да са обективни, както в случаите, които посочих. Ще има деца, поставени в списъка, но и такива, които няма да са там, независимо какво са направили.

  За елитните училища не споря. Детето ми учи в СМГ в един клас с част от децата-медалисти, преподават му и някои от учителите.
  Но в подобни училища дори да се появи проблемен ученик, ще бъде бързо поставен на място и без всякакви списъци.

  Та точно затова съм и скептик. Съвестните учители ще пищат в списъка, а някои ще си я карат както си знаят, без морал и съвест.

  No Pain No Gain
 19. 19 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1351 Любопитно

  Черен списък с агресивните......?!
  И след това какво?
  Вероятно ще се нагледаме на съобщения от типа " Х.Д. многократно известен на училищните власти отново извърши...", също както тъпите сводки на МВР за "добре известен на полицията..."!!! И толкоз! А да, разбира се, ще кипи безсмислен труд по изготвяне и изпращане на списъци до министерските чантаджии, ежемесечно и даже ежедневно... За уплътняване на работното време на "мързеливите учители".
  Кастрева и кастревиците в това министерство пак са пробутали на поредния министър поредната пързалка. Да си обобщават нищонезначещи данни и да отчитат дейност. Кастревщини!
  И във всичко това намесена Онази, неуспяла в медицинския бизнес от фондация "Родители". Пак замислила поредната "преквалификация" за учителите. Всъщност да се чете Усвояване на пари!!!
  !

 20. 20 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Не е лошо от министерството да се консултират с компетентен юрист, защото ще бъдат скъсани от дела, ако си позволят такова своеволие.
  Поредната глупотевина. Има си закони, има и наказателна отговорност от определена възраст. Да започнат да ги прилагат - както спрямо пълнолетните бабаити, така и спрямо учениците.

 21. 21 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#7:"nye"]децата повтарят модела на обществото и докато има безнаказаност и наглост навсякъде, няма как в училище да е различно.[/quote]
  ++++

 22. 22 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1754 Неутрално

  Какъв регистър? Махайте ги да не пречат на останалите. Без дисциплина в час не може да се усвоява учебен материал. Обикновено това са деца без домашно възпитание. Нищо не може да се направи за тях.

 23. 23 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1351 Любопитно

  Интересно дали някога у нас ще се отърсим от негативния и регресивния начин мислене, каквото е тази помия с черните списъци. Как пък на никой не му дойде на ум да се правят списъци с отличниците. Да се публикуват и да служат мотивиращо. Както и да бъдат мотивирани отличниците, примерно финансово.
  А не да се прави безплатен ПР на наглеци и негодници!
  За агресивните вместо списъци, трябва агресивно въдворяване в ТВУ. Защо ли ги закрихме от криворазбрана демократичност.
  А за родителите им - отнемане на родителски права.
  !

 24. 24 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1351 Любопитно

  И все пак, МИНИСТРЕ, кога ще видим списъка с отличниците.
  Те заслужават!
  ?!
  !

 25. 25 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#8:"Саранди Говедаров"]Възпитанието у децата на адекватно поведение сред хората е работа на родителите, не на учителите. [/quote]
  Отново лозунгарски приказки от говедарника на прехваления соц - възпитанието на децата е отговорност на всички! Разбира се най-вече на родителите, после на учителите и накрая - хората на улицата или телевизионния екран, тяхното публично поведение също възпитава. Само синхронът между тези обществени елементи може да даде добър резултат!

 26. 26 Профил на not_a_drill
  not_a_drill
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#25:"nenad"]Отново лозунгарски приказки от говедарника на прехваления соц[/quote]
  Ами мерките, които предвиждат са точно от тоя говедарник. Кефиш ли им се?

  [quote#292:"Росен (путлер капут)"]Просто мразя червени кхмери и пиша кратки доклади с истината до Икономедиа. [/quote]
 27. 27 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 402 Разстроено

  „Авторитетът“ на институцията учител достигна "санитарният си минимум" !

  Агресията и простотията на подрастващите заемат епидемични размери.
  Детските площадки се изпълниха с нахакани биячи, израсли пред екрана на телевизора и монитора на компа.

  Грубостта, насилието, принудата станаха легитимни средства за демонстрация на превъзходство към днешна дата.


  С оглед на плачевната тенденция е препоръчително всички преподаватели да си направят застраховка живот и да минат на курс по самоотбрана.

  (

 28. 28 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 402 Разстроено

  Преди време, ако някой си спомня, как едно 16-годишно л..* ..но удари в земята друго .
  Буквално. Жестоко.
  И без милост. Без причина.
  Пострадалият загуби бъбрека си. Случката за кратко раздразни сетивата на психолозите, които пък се втурнаха през глава да обясняват мотивите за детското насилие. Повечето прибягнаха до изтърканото от прекалена употреба, клише:
  агресията е бунт срещу света на възрастните.
  Антагонизъм, вечен като света.
  Важи за всички времена и епохи.
  Само дето не обяснява нашия случай...

  ((((

 29. 29 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  Регистър? На деца? В тая страна милиционерщината няма да умре.

 30. 30 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#23] от "AzDebil":

  Ако знаете колко фалшиви отличници има ще се откажете от предложението си. Много амбициозни и лоши учители пишат поголовно шестици, защото така си докарват "успешна работа" в часовете!?! А за награда са предлагани за учители на годината и награждавани! Формалните проверки само затвьрждават схемата! Други изнудват децата да ходят на частни уроци, за да получат висока оценка?!Сьщата надпревара е и сред учениците и тя показва колко изкривени са критериите в нереформираната комуно образователна система!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 31. 31 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 233 Неутрално

  [quote#12:"Ани"]Не от регистър, а от ПОМОЩ имат нужда агресивните деца! От човешко внимание и правилно отношение! [/quote]
  Първо бой, после внимание и човешко отношение.
  Досега е работело, няма причина да не работи все още.

  Чакате ли РККА?
 32. 32 Профил на vicovnic
  vicovnic
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Правилно решение на министерството.Много е важно сега тези списъци дали ще попаднат в правилните ръце.На бизнеса са необходими тези списъци.Има си модерни решения в развития свят за използване на безопасни детски транквиланти при агресивните ученици.Това трябва да се въведе тук.Бизнесът само би спечелил от такава политика.Самите ние бихме могли да вложим пари в такива препарати и да подкрепим държавата.Всички имаме интерес.Приложението на безопасните детски транквиланти дава неподозирани възможности и на родителите на всички деца не само на тези агресивните да се отдадат спокойно на кариерата си.На бизнеса му е необходимо кадрите ни да са спокойни за децата си докато си изпълняват задълженията на работодателите си.
  Обаче ако тези списъци се правят само за да попаднат в ръцете на разни леки и маминки дето се мотат в бюрокрацията и хленчат за помощ на агресивните язък за хвърлените пари за списъци.Министърът е длъжен да отговори на необходимостите на пазара на труда и да приложи модерните медицински методи.

 33. 33 Профил на vicovnic
  vicovnic
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#30] от "Ани":

  Не му обръщай внимание на този.

 34. 34 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#31] от "toyaga":

  Помощ не значи толериране, а верен поглед и правилен подход. Психолози трябва да работят с агресивните деца, защото те имат проблем и с поведението си сьздават напрежение и провалят учебния процес. С правилно отношение и професионален подход много деца биха били спасени. В противен случай обществото само сьздава престьпници! Другите, които не подлежат на промяна трябва да бьдат отстранявани от училище, но с тях да продьлжат да работят психолози. И сега има вьзможност да учат вкьщи и се явяват само за изпити.

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 35. 35 Профил на vicovnic
  vicovnic
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#24] от "AzDebil":

  Дебил си наистина бе.За какво са ни списъци с отличници?На бизнеса те не са му необходими.Отличниците са по-опасни от природно агресивните.Ама да искаш и да ги награждаваме с пари имаш да земаш.

 36. 36 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 233 Неутрално

  [quote#34:"Ани"] Психолози трябва да работят с агресивните деца, защото те имат проблем и с поведението си сьздават напрежение и провалят учебния процес. [/quote]
  Да, в ТВУта.

  Чакате ли РККА?
 37. 37 Профил на vicovnic
  vicovnic
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#34] от "Ани":

  Напълно излишни разходи са това с психолозите.Губивреме е това разговори, сеанси, напътствия, съвети, сеанси.Само харчене на пари, а резултат "ще видим".Съвсем друго е веднага да приложат масово безопасни детски транквиланти.Ефектът е за минути.Трябва родителите да се убедят че е полезно и спокойно за тях и да ги прилагат масово върху децата си.В училищата трябва да стане задължително.Вместо даскалите да правят списъци могат да дежурят на входа и още от сутринта всеки ученик да си изпие хачето пред даскала преди да влезе.Така цял ден ще има спокойствие и няма да се руши учебния процес.Модерно трябва да се мисли.В кой век сме!

 38. 38 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#37] от "vicovnic":

  Да не вземат да заспят и така до обяд

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 39. 39 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#36] от "toyaga":

  ТВУ..?  Не е лошо, като идея !

  С работа, ученье и со малко кютек и пак работа, ученье и со малко кютек , ще станат хора !

  Гарантирано !

  Тази система досега е работила без засечки - няма причини да не работи и сега !

  Стига да се намерят правилните хора да я осъществят !

 40. 40 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 402 Любопитно

  До коментар [#14] от "timtim":

  Мисля, че си убийствено прав !

  Имаш два плюса за поста, от мен..

 41. 41 Профил на vicovnic
  vicovnic
  Рейтинг: 458 Гневно

  До коментар [#38] от "Ани":

  Нищо не си разбрала.От безопасните детски транквиланти не се заспива само стават кротки и спокойни.Щом учениците заспиват в клас значи трябва драстично да се редуцират учебните програми да не ги претоварват и преуморяват.

 42. 42 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#41] от "vicovnic":

  Само се пошегувах.

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 43. 43 Профил на vicovnic
  vicovnic
  Рейтинг: 458 Гневно

  До коментар [#42] от "Ани":

  Ама не ти пука да девалвираш добрите световни практики.

 44. 44 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#43] от "vicovnic":

  Напротив, ценя добрите световни практики

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 45. 45 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 402 Гневно

  До коментар [#23] от "AzDebil":

  За агресивните вместо списъци, трябва агресивно въдворяване в ТВУ. Защо ли ги закрихме от криворазбрана демократичност.
  А за родителите им - отнемане на родителски права. "

  И аз това казвам, ама кой да чуе ?

  Все си мисля , че наближава времето...

 46. 46 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Бедните, невинни ангелчета! Не искат да влязат в релсите - ще влизат в регистри. Полезно е подобни прояви да бъдат документирани. Родителите лесно ги "забравят" и крещят "Несправедливост!" когато бъде наложена санкция.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 47. 47 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Аман от мрънкалници.
  Всяка една човешка дейност, от която се очаква резултат, подлежи на отчитане и оценка. И критерия са постигнатите резултати. Толкоз.

  Сегашната система е калпава и не работи. Факт.

  Да припомням ли на мрънкачите тук как са възпитавали децата в Англия само допреди 50-тина години.

  Същите убитаци, дето се опитват да намерят дълбокия смисъл и душевни подбуди на някой психопат, изнасилил дете или циганин, пребил възрастна жена за 5 лева. Много сте хуманни на чужд гръм. И какво съчувствие и доброта блика от вас, да повърне човек. Докато един ден същия този психопат изнасили вашето дете. Тогава приземяването е гарантирано.

  А какво ще стане, ако някое гаменче пребие вашето дете в училище? Пак ли ще сте толкова добрички. А ако му извади окото?

  Е, аз пък смятам, че към агресивните ученици, трябва да се подхожда твърдо и безкомпромисно. Моето дете тази година тръгва на училище. И много, ама много се надявам да му бъдр създсдена безопасна среда. Защото ако училището не може да се справи с рдин гамен, който тормози детето ми, то аз със сигурност ще се справя с баща му.....

  Баси убитаците. Баси меките китки. Все още оцелявате, щото сте се набутали в София и по-големите градове. Но много скоро, циганите, тарамбуките и нашите родни простаци ще ви напъплят и там....

  Агресията трябва да се блокира още в най-ранна възраст. После вече е късно.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 48. 48 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#47] от "Саранди Говедаров":

  Прав сте, разбира се да негодувате, но причините да има толкова агресия сред децата никой не вижда! Лошо и неправилно възпитание вкъщи и в училище! Неправилен подход! Или прекалено разглезени и презадоволени самовлюбени фукльовци, или малтретирани и пресирани, израснали без любов и грижа деца стават агресивни и ако семейството не знае и не може да възпитава, защо училището абдикира от това задължение?! Наказанията са крайна мярка и тя естествено трябва да се приложи при определени лоши прояви, но първо трябва си разберат причините какво кара един ученик да се държи агресивно, за се знае как да се посъпи. На децата трябва да се говори, те приемат моделите на поведение от семействата си, от обществото. Рядко са тези, които от малки не подлежат на възпитание, те стават престъпници с активното съдействие на семействата си, на училищата и обществото! И не, защото искат, а защото постъпват неправилно! Тук нямам предвид циганската общност, това е друга тревожна тема!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 49. 49 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Драга Ани,
  Права сте, по принцип, но това с нищо на никого не помага.
  Работата е там, че се фокусирате върху проблемните деца, причините да са такива. Това е похвално, но не много резултатно.
  Аз гледам на нещата откъм страната на мнозинството, на нормалните деца. За тях ме е грижа повече. Те не могат да чакат, докато Вие анализирсте проблема, откриете причините, намерите решение. Дотогава те или ще са станали също толкова агресивни или просто ще бъдат потърпевши от агресията. За мен това е неприемливо. И понеже няма как мнозинството от децата да се отделят, да отидат на друго място, то очевидно това трябва да сторят носителите на проблема.

  Хубаво е да има мир на Земята и хората да се обичат. Ама докато това стане, в настоящето трябва да се вземат мерки за противодействие на военночюбците, щото иначе няма да доживеем това светло бъдеще.
  Съжалявам, но мен повече ме е грижа за мнозинството нормални деца днес, отколкото грижата и анализа на проблемните. Сори, но това е нормалния подход. Не казвам, че другите трябва да бъдат изоставени, но не бива да ги превръщаме в основна фокус-група и задължителен приоритет.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 50. 50 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#49] от "Саранди Говедаров":

  Фокусирам се върху причините, които малцина виждат, които пораждат агресията на децата. И защото мисля за нормалните деца и нормална среда, посочвам проблема, който никой не може да види, не да реши! Тъжно, наистина! Чиновническата машина бавно и тромаво се опитва да пробва решения, които нямат ефект! За мен перфектна е финландската система на обучение. Поинтересувайте се. Какво пречи Министерството да я приложи??

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK