"Различни, не БЕЗразлични" търси общ език между деца, родители и учители

"Различни, не БЕЗразлични" търси общ език между деца, родители и учители

© "Уча.се"Да намери и наложи общ език на общуване между ученици, учители и родители. Това е целта на кампанията "Различни, не БЕЗразлични" на образователния сайт "Уча.се".


Идеята за инициативата се заражда в резултат на работата на образователната платформа с трите ключови аудитории и настъпилите обществени и технологични промени в последните две десетилетия.


В търсене на промяна в общуването между поколенията и преодоляване на различията, "Уча.се" започва поредица от инициативи, насочени към подобряване на диалога между поколенията. В анкетни форми всеки може да сподели от какво се вълнува, какво обича да прави, в какво вярва, за какво мечтае. Образователната платформа се наема с ангажимента да опознае и сподели с обществото резултатите, за да се намери решение за нуждите на комуникационния мост между ученици, родители и учители.
"Различни, не БЕЗразлични" търси общ език между деца, родители и учители

© "Уча.се"


"Чрез работата ни с учители, ученици и родители открихме, че те често изпитват затруднения в комуникацията помежду си. Учениците се вълнуват от последните технологични нововъведения, социални мрежи и онлайн приключения, докато родителите имат съвсем друга представа за това кое е важно, значимо и дори интересно. Учителите от своя страна търсят начини да бъдат достатъчно "готини", за да печелят вниманието на децата", коментира Дарин Маджаров, основател на "Уча.се".


Той отбеляза, че с кампанията образователната платформа търси провокация между трите аудитории. Анкетите са създадени, за да помогнат процеса на опознава на различията между тях.


Кампанията ще продължи до 23 август, като образователният сайт обещава да оповести резултатите от анкетите преди началото на учебната година през септември. Инициативата се радва на подкрепа от страна на организации с голяммо обществено значение като "Заедно в час", Асоцияция на българските училища в чужбина и други.

"Различни, не БЕЗразлични" търси общ език между деца, родители и учители

© "Уча.се"

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK