С децата в почивните дни (26 и 27 септември)

С децата в почивните дни (26 и 27 септември)

© Shamil Zhumatov, Reuters"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.


Ако имате информация за интересно предстоящо събитие и искате да я споделите с други родители, пишете ни на [email protected].


СЪБОТА:
- София - Националният музей "Земята и хората" отбелязва Европейския ден на минералите. Входът е свободен за всички любознателни деца и родители, които могат заедно да преоткрият света на минералите. Програмата включва интерактивни игри в детския кът на музея, виртуално разглобяване на Къща на минералите, посещение в "истински подземен рудник", докосване до част от минералното богатство на България.


- София - По случай Европейския ден на езиците Sofia Ring Mall организира... пазаруване на чужд език. Малки и големи са поканени да се включат в забавленията, конкурсите и викторините. Можете да си поговорите с представителите на културните институции, които ще участват в празника.


Ще се научите да пазарувате на чужд език, ще проверите какви са най-добрите възможности за езиково обучение в България и в чужбина, ще научите повече за самите държави.


С децата в почивните дни (26 и 27 септември)

© Асен Тонев


- София - на частния водоем край Панчаревското езеро ентусиасти ще подарят "Един различен ден" на децата с увреждания от столицата. Малчуганите ще се състезават с въдица в ръка кой ще улови най-голямата рибка. Опитни рибари доброволци от цялата страна ще напътстват малките въдичари, а за първите трима най-добри майстори с въдицата са осигурени купи. Организаторите ще зарадват с подаръци и лакомства всички участници. В иновативния турнир ще премерят майсторлъка да мятат въдици 50 деца от асоциация "Аутизъм". 


За тях безплатно са осигурени всички необходими въдичарски принадлежности, както и стръвта и захранката, за да кълве рибата. След края на турнира всеки участник получава въдицата си като подарък, а състезатели и треньори сами почистват района, за да оставят водоема и тревните площи чисти. Уловената риба се връща обратно във водата, защото тръпката е не само да е хванеш на въдицата, но и да й подариш живота.


Състезанието "Един различен ден" се провежда успешно отдавна в Пазарджик. Негов създател и организатор е Наско Бояджийски, който споделя идеята си с риболовните форуми, те откликват и вече осма година даряват усмивки на болни от аутизъм деца. В началото на тази година риболовецът основава и сдружение с идеална цел "Един различен ден". Целта на Бояджийски е да  работи по проекти, насочени към социализацията и включването на децата от уязвимите групи. 


През май тази година сдружението за първи път организира състезанието извън Пазарджик, като зарадва децата с увреждания от Пловдив, а идеята на Бояджийски е "Един различен ден" да се провежда във всеки областен град в страната. 


- София - иновативно арт пространство "Арт лаборатория" обявява ден на отворените врати. След 10 часа всички са добре дошли на ул. "Ивайло" 1, за да се запишат на безплатен урок, да получат професионална консултация за творбите си или творбите на техните деца, както и още много интересни неща, свързани с изкуството. 


- София - Националният политехнически музей кани деца между 6 и 13 години и техните родители на своята Семейна събота. Занятието предлага увлекателна разходка на полюсите на Земята, Антарктика и Антарктида. Входът е 7 лева на семейство, мястото е на ул. "Опълченска" 66, времето е от 11 до 12.30 ч.


- София - в Декатлон Подуене от 11.30 до 13 часа предстои безплатен урок по карате-до за малки и големи. Необходима е предварителна регистрация


- София - от 11 до 13 часа в Декатлон Витоша скейтборд академията с Крис Драгошинов организира безплатно занимание за всички деца. То ще се проведе игрището при хубаво време или вътре в магазина, ако вали. Не е необходима предварителна регистрация, а оборудването и екипировката се осигурява на място. разбира се, децата със собствена екипировка, могат да си я носят. 


- Пловдив - Стената за катерене Funwall на магазин "Декатлон" ще е безплатно на разположение за всички малчугани от 11 ч. 


НЕДЕЛЯ:


- София - "Морски изследователи" ще се съберат в природонаучния музей на поредното ателие на "Био игри". Земята е изправена пред екологична катастрофа - кораловите рифове изчезват, а заедно с тях и домовете на морските животни. Единствените, които могат да се справят с бедствието, са младшите природоизследователи на "Био игри". В първата част на ателието децата ще търсят животните от кораловия риф, както и причините за изчезването на рифовете по време на експедиция в музея. Във втората ще участват в ролева игра, по време на която ще разберат как могат да спасят кораловите рифове. Всяко дете ще си изработи корал.


Занятията са от 11 до 12.30 ч. за деца между 5-7 годишна възраст, от 13 до 14.30 ч. за деца между 8-10 годишна възраст. Необходимо е предварително записване на 0896/ 333860 или [email protected] (между 10 и 18 ч.).


С децата в почивните дни (26 и 27 септември)

© Приказка без край


- София - На любовта към буквите е посветен образователният детски театър на "Приказка без край". От 11 часа, няколко дни преди официалното откриване на учебната година в учебния център хлапетата ще могат да видят "Приказка за Моливка, Гумичко и буквите". Те ще им разкажат как се раждат буквите от приказните истории. Децата ще научат и как от дружбата на гласни и съгласни се появяват сричките. Ще чуят и много песнички, а всеки от малките зрители ще може да се включи в приказната история като буквен елф.


Ако желаете да посетите представлението, необходимо е предварително записване на [email protected] Цена на билет: за дете - 6 лв, за възрастен придружител - 4 лв.


- София - Националният музей "Земята и хората" отбелязва Европейския ден на минералите. Входът е свободен за всички любознателни деца и родители, които могат заедно да преоткрият света на минералите. Програмата включва интерактивни игри в детския кът на музея, виртуално разглобяване на Къща на минералите, посещение в "истински подземен рудник", докосване до част от минералното богатство на България.


- София - иновативно арт пространство "Арт лаборатория" обявява ден на отворените врати. След 10 часа всички са добре дошли на ул. "Ивайло" 1, за да се запишат на безплатен урок, да получат професионална консултация за творбите си или творбите на техните деца, както и още много интересни неща, свързани с изкуството. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK