Пица на балончета

Плънката може да бъде всякаква по желание, а ако планирате да нахраните с нея повече изгладнели деца и възрастни – удвоете дозата.

© Ирина Катеринска

Плънката може да бъде всякаква по желание, а ако планирате да нахраните с нея повече изгладнели деца и възрастни – удвоете дозата.



Пицата във всякаква форма и вид е особено популярна сред децата, а и сред повечето възрастни. Във вид на топчета, пълнени хлебчета или както я наричаме у дома - "на балончета", е много удобна за консумация, приготвя се бързо и лесно и изглежда симпатично.


Плънката може да бъде всякаква по желание, а ако планирате да нахраните с нея повече изгладнели деца и възрастни – удвоете дозата.


За направата й са нужни: за тестото – 500 г брашно, 250 мл вода, 1 с.л. суха мая, ½ ч.л. сол, 1 с.л. зехтин;




за плънката: доматено пюре, настърган кашкавал, колбас по избор; за поръсване – доматено пюре, настърган кашкавал, сух риган


Тестото се замесва като в купа се смесват брашното, маята и солта, разбърква се. В средата се прави кладенче и се сипват водата и зехтина, замесва се меко, еластично тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 1 час.


След като тестото е втасало, се разделя на 8 равни части. Форма за кекс с дупка се намазва със зехтин. Всяка парче тесто се разточва на кръг и в средата се слагат по малко доматено пюре, кашкавал и колбас. Завиват се на топка и се подреждат в кръг във формата. Отгоре всички топчета се намазват с доматено пюре и се поръсват с кашкавал и сух риган.


Балончетата се пекат на 180 градуса, докато придобият приятен златист цвят. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (9)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на chicago514
    chicago514
    Рейтинг: 2320 Неутрално

    Хайде на трапезата.Да ни е сладко.

  2. 2
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  3. 3 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 10115 Неутрално

    Вместо колбас, може нарязани и бланширани гъбки.

  4. 4
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  5. 5 Профил на Free person
    Free person
    Рейтинг: 740 Неутрално

    Интересна рецепта.Трябва да я пробвам.

    Tony
  6. 6
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  7. 7
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  8. 8
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  9. 9
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK