
© Ирина Катеринска
Бонбоните се подреждат в кутия и се оставят в хладилника за час преди да се консумират.
Суровите бонбони са чудесна здравословна алтернатива на обичайните сладкиши. Приготвят се от сурови ядки и сушени плодове, кокосово масло и мед. За по-големите деца може да се добави и какао, а за още по-наситени аромати топли подправки и есенции.
Те са постни, така че са подходящи за това време на годината. Приготвянето им е много лесно и бързо, а децата с удоволствие се включват в направата им и, разбира се, след това в изяждането. Идеални са за следобедна закуска в училище, пълни с полезни вещества или по време на разходка, за поддържане на енергията в игрите.
За направата им са нужни: 250 г сурови орехи, накиснати за поне 2 часа (или цяла нощ) във вода, 150 г сушени боровинки, 1 с.л. мед, 2 с.л. кокосово масло, настърганата кора на 1/2 биопортокал, кокосови стърготини за овалване
Орехите, боровинките, меда и кокосовото масло се смилат в кухненски робот, докато се получи хомогенна смес. Добавя се настърганата портокалова кора и се разбърква с лъжица.
От сместа с ръце се оформят топчета с размера на орех и се овалват в кокосовите стърготини. Подреждат се в кутия и се оставят в хладилника за час преди да се консумират.
Всичко, което трябва да знаете за: