Сурови бонбони с орехи и боровинки

Бонбоните се подреждат в кутия и се оставят в хладилника за час преди да се консумират.

© Ирина Катеринска

Бонбоните се подреждат в кутия и се оставят в хладилника за час преди да се консумират.



Суровите бонбони са чудесна здравословна алтернатива на обичайните сладкиши. Приготвят се от сурови ядки и сушени плодове, кокосово масло и мед. За по-големите деца може да се добави и какао, а за още по-наситени аромати топли подправки и есенции. 

Те са постни, така че са подходящи за това време на годината. Приготвянето им е много лесно и бързо, а децата с удоволствие се включват в направата им и, разбира се, след това в изяждането. Идеални са за следобедна закуска в училище, пълни с полезни вещества или по време на разходка, за поддържане на енергията в игрите.
За направата им са нужни: 250 г сурови орехи, накиснати за поне 2 часа (или цяла нощ) във вода, 150 г сушени боровинки, 1 с.л. мед, 2 с.л. кокосово масло, настърганата кора на 1/2 биопортокал, кокосови стърготини за овалване
Орехите, боровинките, меда и кокосовото масло се смилат в кухненски робот, докато се получи хомогенна смес. Добавя се настърганата портокалова кора и се разбърква с лъжица. 
От сместа с ръце се оформят топчета с размера на орех и се овалват в кокосовите стърготини. Подреждат се в кутия и се оставят в хладилника за час преди да се консумират. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK