Министерството на образованието подпомага обучението на осмокласник в Кеймбридж

CATS College Cambridge

© catseducation.com

CATS College CambridgeНа днешното си заседание кабинетът реши да подпомогне 15-годишният ученик от Монтана Марсело Илиев, който беше приет в в колеж на Кеймбридж. 


Втората вноска от 4 350 британски за настаняване на Марсело Илиев в общежитие на CATS College Cambridge е заделена от бюджета на Министерството на образованието.


В началото на юни 15-годишният ученик от Монтана издържа приемния изпит за колежа в условията на голяма конкуренция. Сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение обаче е непосилна за неговото семейство.
Марсело Илиев е ромско момче от Монтана и сам намира в интернет как да участва в програмата, явява се на изпит и го взема с отличен резултат. "Искам да постигна нещо и виждам, че нещата вървят по правилния път. Аз се чувствам горд от това, което съм! На 4 юни получих най-невероятната новина в моят живот, че съм приет да уча", казва той тогава в интеврю за БНР. Оттук насетне предстои трудната задача семейството му да събере средства и да го изпрати да учи в чужбина. 


Марсело живее в ромския квартал на Монтана "Огоста". Казва, че средата, в която расте, го мотивира да учи.
"Аз съм осъзнал, че образованието е най-важният фактор човек да прогресира", казва 15-годишният ученик.


През август кабинетът осигури необходимите 4 350 британски лири, коитопредставляваха първата вноска за настаняването на Марсело в общежитие. Сумата тогава беше осигурена от средствата, постъпили по сметката за чужди средства BG43 BNBG 96613300148402, открита в БНБ.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK