Как книгите пътешестват по света и си намират нови читатели

Как книгите пътешестват по света и си намират нови читатели

© "Аз чета"За втора поредна година деца от първи до четвърти клас ще могат да изобразят как свободните книги пътешестват по света и намират нови читатели в конкурса за детска рисунка "Книги - пътешественици".


Той е посветен на Международния ден на Буккросинг (световно движение да се оставят книги на публични места, за да бъдат намерени от други хора, които на свой ред да ги "освободят" след прочитане) - 21 април, а организатори са читалището "Читалище.то - 2014" и сайтът "Аз чета".


Участниците имат пълна свобода в избора на материалите и техниката на рисуване. Препоръчително е рисунките да са цветни. Тази година организаторите обявяват допълнителна категория "Дигитална рисунка", в която могат да участват творби, създадени чрез дигитални инструменти. А наградите са предоставени от издателствата "Софтпрес", "Фют", "Емас" и "Бяла лодка".
Крайният срок за изпращане на рисунките е 25 април (важи датата на пощенското клеймо). Адресът за изпращане е ул. "Лавеле" 11, НЧ "Читалище.то-2014", Десислава Христова (за конкурса), гр. София. Дигиталните рисунки се изпращат на имейл bookcrossing@azcheta.com


Пълните условия за участие в конкурса можете да научите от сайта "Аз чета" и на фейсбук страницата Буккросинг.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK