С една декларация за годината учителите ще водят децата на музеи многократно

Миналата зима в София бе проведена образователна програма за деца "Зимна приказка в музея".

© Цветелина Белутова

Миналата зима в София бе проведена образователна програма за деца "Зимна приказка в музея".С една декларация за цялата учебната година учителите вече ще могат да извеждат децата извън училище, за да ги водят на музей и други събития. Сега всеки път се иска подписа на родителя, което на практика демотивира учителите за такива активности. Това стана ясно на кръгла маса "Училището в музея, музея в училището", която се проведе в парламента днес.


За екскурзии, които са по-дълги или извън населеното място всеки път ще се иска подписа на родителя.


По инициатива на шефката на образователната комисия Милена Дамянова (ГЕРБ) ще бъде учредена награда за училища, които си сътрудничат с музеи. Обсъжда се учителите, които участват в проекти за извънкласни обучения на деца в музеи, да получават бонус точки при кариерно израстване. Ще се обсъжда и възможността за стимули върху заплатите.


От следващата учебна година Музеят за история на София започва инициативата "Музей в куфар", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която откри кръглата маса. Идеята е служители на музея да ходят по училищата и да показват на децата макети на експонатите в музея, сред които е и мерцедесът на Фердинанд.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK