Ако бебетата можеха да говорят

Ако бебетата можеха да говорят

© Издателство "Колибри "От днес по книжарниците е още една новаторска, практически ориентирана книга от авторката на "Малкото училище – голямото начало" и "Думи, за да се родиш" Мириам Сежер - "Ако бебетата можеха да говорят", съобщиха от издателство "Колибри".


Авторката има дългогодишен опит в прилагането на различни психоаналитични техники и подходи за облекчаване на условията, при които възниква и еволюира уникалната връзка родител-дете. Книгата разказва за огромното терапевтично и превантивно значение на психоанализата в най-ранна възраст и е предназначена както за специалиста, така и за всеки любознателен читател.


И разбира се, за бъдещите майки.
В "Ако бебетата можеха да говорят" Сежер убеждава, че ако дадено бебе, което проявява болестни симптоми, е било родено в анонимност, ако е било изоставено и осиновено, ако е родено чрез оплождане инвитро, ако майката е преживяла тежки моменти, най-подходящият начин да му се помогне, както и да се избегнат по-късните неврози и всякакви отклонения от нормата, е да му се говори, да му се обясни откъде произхожда, какво се е случило с него и защо.


Мириам Сежер е известен детски психиатър и психоаналитик, последовател на Франсоаз Долто, преподавател по "Психика и перинаталност" и президент на организацията "Каузата на бебетата". Разработва своя концепция и експериментална школа, а след 1993 г. участва периодично в множество конференции и колоквиуми във Франция и чужбина. Повече от десетилетие работи в майчинското отделение на болница край Париж, отзовавайки се всеки път, когато новородените или техните майки преживяват някакво страдание.


Бестселърът й "Думи, за да се родиш" демонстрира и популяризира т. нар. "лечение чрез говорене" – един хуманен метод за преодоляване на следродилна депресия и проблеми, свързани с развитието на бебетата.


Представянето на "Ако бебетата можеха да говорят" е отворено за широката публика и ще се състои на 20 май от 18 ч. в аудитория 65 на СУ "Св. Климент Охридски" в рамките на традиционния форум Дни на Франсоаз Долто в България.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK