Пет ваканции ще имат учениците през следващата учебна година

При екстремни ситуации директорите сами ще могат да пускат децата във ваканция.

© Георги Кожухаров

При екстремни ситуации директорите сами ще могат да пускат децата във ваканция.Пет ваканции ще имат учениците през следващата учебна година. За първи път ваканцията между първия и втория срок ще бъде по-голяма от 3-4 дни и ще продължи поне седмица, предвижда образователното ведомство.


Първата ваканция ще е за 1 ноември - Деня на народните будители. Втората - в края на календарната година, за Коледните и Новогодишните празници. Очаква се тя да започне на 23 декември и да продължи до първата седмица на януари включително.


Третата ваканция ще бъде между сроковете, но ще се нарича зимна. Тя ще продължи 7-8 дни в началото на февруари. Останалите две ваканции ще са стандартните - пролетна и лятна.


За първи път образователното министерство ще даде възможност на директорите да пускат децата във ваканция в срок до три дни. Това ще се прави в случаи на тежка зимна обстановка и висока заболеваемост в самото училище. Сега дървените и грипните ваканции се обявяват със заповед на министъра на образованието.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK