Как жена ни ще роди, докато ние сме паникьосани наоколо

Как жена ни ще роди, докато ние сме паникьосани наоколо

© flickr (CC)Редакцията публикува текста на Самуил Петканов за "Майко мила" с позволението на сайта и на автора. Още информация, истории и четива, посветени на родителството и децата до 3-годишна възраст, четете в специалната поредица "Начинаещи родители".


На жена ни предстои раждане и ние, в ролята на нейния спътник в живота и най-вероятен оплодител на утробата ѝ, се налага да съпреживеем вълшебството на появата на новия живот. Доколкото еквивалентът на внезапното прекратяване на 9-месечно носене в утробата на топка за боулинг, която през това време е развила ръбести крайници и голяма и обла глава, може да бъде наречено вълшебство.


И ако кандидат-мамата може да намери в Интернет за+ раждането хиляди текстове на дамски език, то беге-татките сме оставени на неналичните си инстинкти и своята иначе комична паника. Паника, която ще ни съпътства и дълго след раждането на кривогледото създание, докато то не порасне достатъчно, че да попаднем в свои води, учейки го на мач или да пуши цигари. Да, новородените имат очи като хамелеоните и синхронът между двете стряскащо липсва. Което е повод за паника, докато не го проверите в Интернет или не попитате панически доктора.
Ето с какви наблюдения мога да допринеса, за да редуцирам кандидат-татковската паника с едни хубави 3-4 процента:


Терминът


Терминът е докторски начин да се определи датата, на която е най-невероятно да се случи появата на вашето потомство. То вероятно ще се пръкне преди или след термина. Малко известен факт е, че децата, които са се родили на термина си, са балъци. Авторът на този текст го доказва лично.


Та, терминът, ако жена ви не е подранила с раждането, е денят, в който спокойно може да се напиете и да бъдете сигурен, че няма да ви се налага да ходите до болницата с пъшкащата ви жена. Терминът е ден без паника. Да живее терминът!


Секцио


Секцио или Цезарово сечение е когато вадят бебето през разрез в корема, за щастие – не във вашия, но за нещастие – в по-ценен от вашия корем. Не съм се сблъсквал с него, но ми го обясниха, че е нещо като тия извънземни, които жените по филмите все ги раждат през корема си. Процедурата щади вагината на вашата благоверна. Това обаче не значи, че от утре с гръм и трясък се завръщат сексовете – пак ще има нужда вашата благоверна да се възстанови, така че още някакво време любовта остава във вашите ръце. Щото, нали, това е най-важната тема в такъв момент.


Секциото може да се планира предварително по желание или ако физиката на родилката изглежда неудовлетворителна за раждане, или бебето е застанало на калъч и не е достатъчно аеродинамично (по-скоро вагинодинамично). При секцио, за жалост, не може дамата на вашето сърце да бъде зашита така, че после да има жлеб и да носи бебето като кенгуру, така че ще трябва да се охарчите за изкуствено кенгуру, слинг, кошче за кола, количка и още 50 вида поставки за потомството.


Контракции


Контракциите са онзи индикатор за предстоящото раждане, който ще се всели в жена ви и както си говорите нормално, тя ще се превърне в еквивалента на футболен треньор, недоволстващ от съдията. В последните няколко часа преди раждането контракциите стават все по-силни, чести и продължителни. По време на тях, колкото и пичага да е жена ви, чувството ѝ за хумор се губи, така че като започнат, не я занимавайте с веселите неща в Интернет, които гледате на телефона си. Ако се паникьосате, че не може да направите нищо за резките болки, които ѝ взимат дъха, няма да ѝ помогнете, но след като всичко е минало, тя ще ви запомни като онзи сладък непотребник, на когото му е пукало. Това, обаче, няма да е достатъчно, за да я навиете да ви даде малко кърма за сутрешното кафе.


По време на честите и силни финални часове на контракции се очаква и изтичането на водите, защото разкритието на матката става по-голямо. Разбира се, ако раждането наистина беше магия, нямаше да изтичат води, последвани от още няколко часа мъки, а щеше да има малък гръм, много дим и като се разнесе димът, да се е появил заек, гълъб или там каквото е успяла да развие в утробата си жена ви.


Когато разкритието на матката стане с дебелината на миникроасан, жена ви ще може да получи упойка. За жалост, болниците не дават упойка на кандидат-татковците, така че по това време е редно да излезете и да вкарате две бири на гладно, за да се успокоите малко от преживяното до тук, което включва вълнение, очакване, охкане, пътуване до болницата, охкане, настаняване, охкане, висене, охкане, очакване, охкане, упойка, упойка, отшумяване на първата упойка, охкане, нова упойка и т.н. до раждане. В охкането участват главно бащите, също както ще участват и когато почнат коликите на потомството и си представите еквивалента на газове с размер на хандбална топка да минават през храносмилателната ви система.


Клизма


Вашата благоверна най-вероятно ще претърпи клизма. Вие ще се опитате да съчувствено да разберете как е минало, без да кажете някоя тъпа смешка, а тя бодро ще съобщи: "Не беше зле". Спестете си по-нататъшно задълбаване в темата


В точно този момент ще осъзнаете, че в предстоящото раждане ще има двама (или съобразено с бройката на същества, излизащи от майчината утроба – трима или повече) герои и един напрегнат sidekick, който още на клизмата е бил готов да се откаже, ако е имало как.


Кръв


Има кръв в цялата ситуация, така че ако се подготвяте за началото на приказката, наречена "моето отроче", приемете, че приказката прилича на Game of Thrones. И жена ви е Аря Старк, Преслава с драконите, Бриен от Перник и Мелисандра накуп. А вие сте малкото пони и въобще не сте от този сериал.


Да прикрием паниката си


Забраниха носенето на бурки, така че един мъж няма как да скрие паниката си от своята безпомощност в такъв един напрегнат момент. Разбира се, има и бащи, които не се паникьосват, когато се раждат децата им, но те навярно изобщо не биха си правили труда да четат такъв текст, камо ли до тук.


Същинското раждане


Както неведнъж се каза – няма нищо магично в раждането. Магията е чак когато видите майката и новороденото (или новородените), когато всичко е приключило. Тя е добре, бебето любопитно приема своите първи глътки въздух и успешно сте изпратили снимка на тръпнещите в очакване на блага вест баби и дядовци.
Може всичко да мине леко и бебето да изхвърчи като сопол при кихане. Може нещата и да се закучат, дори да се наложи форцепс или секцио. Форцепс е нещо като анаболния вариант на ваденето на зъб, при което с потрисащо устройство се захваща бебето и се вади. Ужасно е, но на потомството на автора на този текст му се размина с последния, който за щастие се оказа успешен, напън.


При раждането е вероятно бебето да разкъса оновато място на жена ви. Мисълта за което ви срязва от болка на неподозирани места, така че представете си какво ѝ е на прясната родителка. Не, не можете да си представите. Както и не можете да си представите какво кара жените да харесват мъже и дори да намират нещо секси в тях понякога. Просто жените могат неща, които вие дори после няма да имате езиковите похвати да опишете. Като да раждат, например. Освен Арнолд Шварценегер, който също роди във филма Жмуньо.


Бебешкият плач


След раждането за първи и последен път ще се радвате на плача на своето потомство. Еволюцията го е създала като уникално ефективен начин не само за привличане на внимание, но и за постигане на целите, които, за жалост, бебето не може да заяви какви са и ще се налага да налучквате. Повече детайли за това – в следващ текст.


Тъжният ми извод е, че след определена възраст губим бебешкия неуморим и изненадващо силен плач. Иначе всеки ден по 10-ина човека пред Парламента щяха да са довели страната ни до реформи, ефективна борба с корупцията и футболът ни нямаше да е черно тото.


Какво се пръква


Във филмите ползват каскадьорчета на няколко седмици. Новороденото изглежда като кръстоска между извънземно и стафида. В рамките на следващите дни ще имате право да ритате в лицето всеки, който ви каже, че това прилича на вас по какъвто и да е начин, освен че ака по 20 хиляди пъти на ден.


Бебето чува, но не вижда – не може да фокусира, очите му се разминават като разписанието на БДЖ, има нокти като шофьор на маршрутка от Божурище до Младост. Има теория, че бебето разпознава гласа ви, защото го е чувало, докато е стояло в майчината утроба. Разбира се, поради безкрайно нулевите си способи за изразяване на това дали ви разпознава или не, няма как да сте сигурни, че не е просто гладно, сънливо или акащо, което са първите му три агрегатни състояния в живота.


Напротив, жена ви става все по-красива с преминаването на родилния екшън. Отново ставате човекът с корема в семейството. Тя внезапно е загубила усиленото си обоняние и другите такива досадности от бременността се превръщат в спомен.


Предстои ѝ да се научи да кърми, което може да ѝ се получи от раз, може и да е досадно приключение. Въпреки че не води точно до паника, за бащата остава горчивия вкус от неговите непотребни зърна, окончаващи добре оформилите се от емпатия през бременността мъжки цицки.


Обобщение на раждането


Раждането е неприятно и не бих пожелал да се случи на никого, за което е късно, тъй като всички са потърпевши на раждането си. Еволюцията е дебил и не е запазила опцията дамата на нашето сърце просто да снесе едно яйце.


Раждането боли и е напрегнато. Може да продължи цял ден, което е доста изнервящо, ако в този ден трябва да се сетите да си нагласите състава на фентъзито в сайта на английската Висша лига. Но в края на краищата, най-важното е майката и бебето да са добре.


Бебето никога няма да си спомни раждането, споменът на жената за болката ѝ избледнява със седмиците, а вие никога няма да може да си избиете от главата смразяващите кръвта викове, последвани най-накрая от бебешки плач и виждането на същество, наподобяващо продукта на оргия, в която са участвали Илияна Беновска, E.T., китайско голо качулато куче и произволен участник в сбиване в дискотека в Студентски град.


Затова се стегнете, не се паникьосвайте и не очаквайте кой знае какво освен напрегнати часове, в които не зависи нищо от вас. Скоро ще имате потомство и тогава започвате да участвате! Сега просто не се пречкайте, подавайте вода и не очаквайте шегите ви да предизвикат смях. Паниката е неизбежна, затова ѝ се отдайте напълно и се опитайте да не ревете прекалено много, за да не сте подпухнали на следващия ден като ходите да пиете с бабите и дядовците и после – с приятели.


Как, по дяволите, да бъда баща


Жените имат инстинкти след раждането. Теква им кърма, разни хормони им променят дори сънливостта, така че да им е по-леко (разбира се, в никакъв случай и приятно) да се будят през нощта, за да хранят малката твар. Мъжете са прецакани и трябва да придобият бащинските си умения, върху което ще бъде посветена следващата една такава публикация.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4898 Неутрално

  изключителна глупост- претенциозна и некомпетентна.Авторът авно е от тези пишман мъжки индивиди, за които и смяната на един бушон е тотална трагедия и върховно предизвикателство .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на julius
  julius
  Рейтинг: 370 Любопитно

  Доста бездарен опит за оригиналничене... можете да се пробвате в друга сфера, драги авторе, тази не ви се получава!

 3. 3 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 434 Любопитно

  "жена НИ"? Много филми си гледал!

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 4. 4 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  Боже, Боже, няма ли край това изтезание.

 5. 5 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Не смятам, че опитите да се представи за смешно нещо толкова сериозно и често животозастрашаващо като раждането, помагат то да се приеме по-спокойно. И хайде да не започвам до колко поразии и проблеми за новородените е довело това секцио "по желание", което ей така невинно се споменава в текста...

  “When small men begin to cast big shadows, it means that the sun is about to set”, Lin Yutang
 6. 6 Профил на Ray Of Light
  Ray Of Light
  Рейтинг: 474 Любопитно

  Предните коментари го казаха доста правилно, жалко за напразно изписания текст

 7. 7 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1211 Весело

  сериозните читатели на Дневник не биха различили хумор, дори да го настъпят.

 8. 8 Профил на batemefo
  batemefo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Хайде, хайде! Авторът има много добри попадения. Ако това беше типичната статия за раждането от някой здравен портал, щяхте да умрете от скука, докато я четете. А и никой нямаше да я препечата тук.
  Очаквам с нетърпение следващата част.

 9. 9 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5865 Весело

  Великолепен текст, който говори с хумор за сериозните неща! Перфектното User's manual за стресираните бащи. Харесвам и Не!Новините, затова не е странно, че ми допадна и това "Ръководство на потребителя"
  Явно пак за жените остава "Ръководството за адинистратора" и определянето на правата за достъп след раждане

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 10. 10 Профил на hotstepper
  hotstepper
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Тук спрях да чета - "да пуши цигари". Малоумници! Това даже не е хумор...

 11. 11 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1105 Весело

  Два дни преди да се роди дъщеря ми, си счупих носа. На раждането бях като Фантомас, но въпреки това преминах бързо в амплоа-то на баща без стрес.
  Мисля, че реакцията за бащинство не е толкова различна от тази за майчинството, като чувство за отнемане-предаване.
  Съвети изпод лозето.
  Ако г-н Самуил е човекът на снимката, жална му майка...

  CONTADOR GRATUITO!
 12. 12 Профил на edge21
  edge21
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#7] от "хм":
  Или хуморът да ги настъпи!

 13. 13 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Весело

  “...Новороденото изглежда като кръстоска между извънземно и стафида...“ Точно така е! Време е и това да бъде прието, защото е истина Няма да забравя моето първо посещение в АГ то като студентка И аз имах някакви тотално мъгляви очаквания как точно изглежда едно новородено бебе и за малко да се изтърва пред една щастлива родилка, че бебето определено е грозно После, когато за пръв път в живота си държах новородено бебе, установих, че цялата сила на това уж мъничко телце, е съсредоточена в упоритото размахване на крайниците- ръце и крака и че бебето само привидно изглежда обездвижено в повито състояние, че не е статичен предмет, като буца сирене, а е живо мърдащо и извиващо се същество Едно такова бебе за малко да изтърва...След това нямаше сила, която да ме накара да специализирам гинекология и акушерство- много яко се бях стреснала от възможните последици..

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 14. 14 Профил на Petya Stoycheva
  Petya Stoycheva
  Рейтинг: 221 Неутрално

  А това не е ли текст от книгата на Рей Клуун "Помощ забремених жена си"????? Най-малкото е същият текст с преправени изречения, за да изглежда българско. Книгата е страхотна и текста придобива дръга светлина в контекста на цялата книга и на оригиналния автор

 15. 15 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Разочарованието ми от българската нация се побира в коментарите под този иначе забавен текст.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 16. 16 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Текста е супер, както и целият сайт Майко мила. Гледа с хумор на иначе сериозни неща.
  Леко в лево от остарелите схващания, че дете се гледа трудно и другите бабини девитини.

 17. 17 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  До коментар [#15] от "Grimalkin":

  Проблемът е, че текстът дразни със своите елементарност.

  Написан е като, че ли всеки 18-19 годишен тутакси ще стане баща и не трябва да се шашка.
  А, всъщност трябва, защото не бебето (то си е мамина душица), а детето, потомството остава най-голямата грижа на бащата.

  CONTADOR GRATUITO!
 18. 18 Профил на Petya Stoycheva
  Petya Stoycheva
  Рейтинг: 221 Неутрално
 19. 19 Профил на nage
  nage
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Смешките са супер, а сериозните чичковци са проблемът на тази държава и основна причина защо младежите не искат да правят деца - от все страни им се внушава колко сложно отговорно и тежко е това - а никой не казва, че може да е забавно и прекрасно. Оставка за сериозните!

 20. 20 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#16:"smart"]Леко в лево от остарелите схващания, че дете се гледа трудно [/quote]
  Ти колко деца отгледа ,та да говориш,че лесно се гледали деца?Шапка им свалям на жените-трябва 24 часа да са на разположение и да ангажират цялото си внимание с детето.

 21. 21 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#20] от "mushashi":


  [quote#20:"mushashi"]Ти колко деца отгледа ,та да говориш,че лесно се гледали деца?[/quote]

  Както казва народната мъдрост:" 10 секунди удоволствие, цял живот страдание!"

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 22. 22 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#13:"Логика"]..Новороденото изглежда като кръстоска между извънземно и стафида...“ Точно така е! [/quote]

  Мама разправя, че навремето съм участвал в конкурс "Най- грозно бебе" и съм го спечелил!

  И до днес това си остава успеха на живота ми!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 23. 23 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#20] от "mushashi":

  Отговарям:
  - 2 броя
  - близнаци

  Според мен наистина отглеждането на дете се превърна в нещо ЛЕЛЕ МАЛЕ в последните години, когато всеки иска да купува на децата си на-новите най-скъпите и най-хубави неща.
  А истината е, че деца се гледат трудно единствено ако са болни. Тогава наистина родителите са герои и място за шеги няма.

  Като гледам много насериозно се взимате.

 24. 24 Профил на galleen
  galleen
  Рейтинг: 665 Неутрално

  До коментар [#19] от "nage":

  Младежите не искат да правят деца защото са егоцентрични и не желаят да жертват голяма част от живота си за това. Децата за мен лично са си за сериозни чичовци, които поне знаят какво искат от живота.

  El pueblo unido, jamás será vencido.
 25. 25 Профил на galleen
  galleen
  Рейтинг: 665 Неутрално

  До коментар [#23] от "smart":

  Така е с времето човек осъзнава, че здрави ли са нещата вървят леко.
  А това с купуването наред и аз него разбирам, май за избиване на комплекси е, ама знам ли...

  El pueblo unido, jamás será vencido.
 26. 26 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 1539 Весело

  При бременност, ако жената иска нещо, ставай и тръгвай! Дори в 2 през нощта!
  ПП Имаме 3!

  Никола Йорданов
 27. 27 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#23] от "smart":

  Е ти ли ги гледа?Ти ли ги кърми,сменя им памперсите,друсаше,къпеше,успокояваше като реват?Или жена ти?Изобщо няма връзка с това да се купуват скъпи вещи.А грижите за тях.

 28. 28 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#20] от "mushashi":


  До коментар [#23] от "smart":

  Съгласна съм, че гледането на деца стана "леле мале" в последните години. Чак като чета разни текстове с претенции за оригиналност какъв екшън било да се гледа дете, се чудя как пък при толкоз зор на Земята има повече от 7 милиарда човека.

 29. 29 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#27] от "mushashi":

  Жена ми нямаше кърма и да, когато имаш близнаци и нямаш баби жените не могат да се справят сами, тогава бащата си става пълноправна майка с пишка.

  Попитай, който и да е баща на близнаци дали не се занимава на равно с жената, ядене, къпане, приспиване, памперси, водене на месечни, три-месечни и други консултации при педиатъра, лекарства посреднощ, разходки (даже повече, за да може жената да си почине у дома или свърши нещо по себе си, за да прилича на жена).

  Помня, че се бяхме специализирали, когато беше нощтното хранене на 2 часа първите 3-4 месеца (защото се родиха с тегло под нормата). Единият сменя памресите, другия прави адаптираното мляко, двамата ги храним, лягаме и така до 4 часът пак, ставане - сменяне - хранене - лягане.

  Това, че имаме чувство за хумор и можем да оценим същото у другиго не означава, че сме по-малко отговорни, че ги държим децата несменени, ненахранени и така нататък. Да можеш да погледнеш назад с чувство за хумор е добро качество според мен.

 30. 30 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#27] от "mushashi":

  Само да допълня - това да си баща днес не е като преди 20-30 години, когато бащите ни не са смеели да гушнат детето, за да не го счупят или сменят пелена, че недай си боже приятелите му разбрали и го смятат за жена.

 31. 31 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#28] от "zenola":

  Така ви се струва,защото по медиите и в Интернет постоянно има предавания,които обсъждат тази тема.Същото е положението и с престъпленията-ударят шамар на някое дете в училище и веднага става водеща новина.Аз вече няколко месеца не гледам новини поради тая причини.Онзи ден бях на гости и по неволя гледах новините-ами само ужасии съобщават.
  Друг въпрос е,че намалената раждаемост се дължи основно на нежеланието на жените да се ангажират с бременност,раждане и отглеждане на деца.

 32. 32 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#29] от "smart":
  И при всичко това казваш,че деца се гледали лесно.Сега ти е широко около врата,ама тогава друго си мислел.Аз сега имам четири месечно бебе та знам какво е.И няма да крия,че основно си го гледа жената.А аз само помагам.

 33. 33 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#31] от "mushashi":

  Гледам в горните си постове твърдите как гледането на бебето било на майката работа, тук твърдите, че видиш ли на жените не им се било ангажирало.
  А с мъжете как стоят нещата? Те си умират да се ангажират и след като са се ангажирали, вече могат кротко да си поспят, докато жената отглежда плода на тяхната ангажираност?!


  До коментар [#29] от "smart":


  До коментар [#30] от "smart":

  Адмирации и за двата поста. Слава Богу, че все повече мъже мислят и действат като вас.

 34. 34 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 917 Весело

  [quote#0:"статията"]същество, наподобяващо продукта на оргия, в която са участвали Илияна Беновска, E.T., китайско голо качулато куче и произволен участник в сбиване в дискотека в Студентски град.[/quote]
  Много симпатичен хумор, повеселих се.
  А и винаги ми е интересна мъжката гледна точка към този процес

 35. 35 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#33] от "zenola":

  И какво противоречие виждате в постовете ми?Наистина гледането на деца е женска работа и много жени не искат да имат деца или имат само едно,защото не искат да се ангажират с бременност,раждане и отглеждане.
  Що се отнася до мъжете те имат само спомагателна роля и ако някой твърди противното значи лъже.Аз не лъжа и затова казвам,че свалям шапка на жените,които се ангажират с отглеждането на деца,защото те понасят основната тежест.

 36. 36 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#32] от "mushashi":

  Прочети няколко статии в Майко мила (не е реклама) и ще видиш, че сте се взели насериозно. Важно е за намаляването на паниката и сериозността в отглеждането на детето да премахнеш достъпа на бабите.
  Тогава ще видиш, че не са толкова зле нещата.

  Да ти е живо и здраво детенцето и както казваше един приятел: господ здраве да ти дава и три мъжки

 37. 37 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#36] от "smart":

  Кои ние сме се взели насериозно?Да не си ме объркал с някого?От всичките си постове досега ясно заявявам,че грижите за децата падат основно върху майката.
  Благодаря за пожеланията,желая подобно и на твоите деца.

 38. 38 Профил на polux
  polux
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Адски маниерен тъпизъм е този текст.

  Авторът се мъчи да покаже оригиналност, родена от изненадата да станеш баща. Доста тривиална изненада...

  Но пък е точно в контекста на съвременните вопли по кърменето в мола. Поздравления. Актуални сте.

 39. 39 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Оф, ултра тъп сайт, изписван от жени, които 24 часа мислят за раждането на децата си, отглеждането, захранването и т.н. и т.н. И аз имам детете, ама чак пък толкова да съм изпростяла - не съм!

 40. 40 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Поправям се - явно не е изписван само от жени, но и от изпращели покрай жените си мъже.

 41. 41 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 968 Весело

  До коментар [#19] от "nage":

  абсолутно сън съгласен... Оставка за сериозните!

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 42. 42 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3277 Весело

  Изчетох статията с огромно удоволствие, довърших четенето с подобрено настроение! Ако нейният автор е същият онзи Самуил Петканов от Не!Новините, не е учудващ качественият хумор.
  Иначе до момента не подозирах за съществуването на сайта "Майко мила".

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 43. 43 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#39] от "d3si":

  Изпростяла?
  Да те интересуват тези неща, не те прави "изпростяла".

 44. 44 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 716 Неутрално
 45. 45 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#42:"Bramasole"]Иначе до момента не подозирах за съществуването на сайта "Майко мила".[/quote]

  Това е най- честият възглас на мъжете, когато им кажат, че благоверната е бременна и че ги викат на червеното килимче в църквата, когато и връчат ревящия пакет с надпис:"Бебе!", когато чуят, че тъщата ще идва на гости и т.н.

  Сайтът е пълен с ценен споделен опит.
  Например-" Изпрати тъщата лично на гарата, за да си сигурен, че си е тръгнала!"

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 46. 46 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  С хумор за сериозното - така го възприех този текст. Макар на моменти малко претенциозен, но като цяло е забавен и отразява действителността .

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 47. 47 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1133 Весело

  Забавна статия, разсмя ме. Интересно е да се види това събитие погледнато през мъжките очи, колкото и да изглежда несериозно и глуповато написано според някои от коментарите.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 48. 48 Профил на Petya Stoycheva
  Petya Stoycheva
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Дневник моля ви да дадете кредит на истинския автор на този текст Рей Клуун. Попитайте въпросния бг автор доколко е автор на текста или прочетете книгата "Помощ забремених жена си". Това е плагиатсване, което вие подпомагате. Текстът е творчество на известен писател и той си заслужава авторските права

 49. 49 Профил на Airbus
  Airbus
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#22] от "mr. wonderworld.":
  [quote#22:"mr. wonderworld."]Мама разправя, че навремето съм участвал в конкурс "Най- грозно бебе" и съм го спечелил![/quote]

  Обра овациите. Честито!

  Статията е много весела.
  Автора да продължава да ни радва с нови подобни
  хуморотерапии.

  има такива хора
 50. 50 Профил на Airbus
  Airbus
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#48] от "vev01316166":

  Нервен си...
  Да не ти бръкнаха в джоба?

  има такива хора
 51. 51 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално
 52. 52 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#47:"bee"] Интересно е да се види това събитие погледнато през мъжките очи, [/quote]

  През мъжките очи събитието изглежда като заговор между акушерите и жените!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 53. 53 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1133 Весело

  До коментар [#52] от "mr. wonderworld.":

  Е, сега заговор и вие сте дали достойно своя мъжки дан, за да се случи това събитие. То става с двама основни участници.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 54. 54 Профил на Airbus
  Airbus
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#51] от "mr. wonderworld.":

  Знаем.
  И какво от това?

  има такива хора
 55. 55 Профил на Airbus
  Airbus
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#53] от "bee":

  Пчеличке, супер си днес.

  има такива хора
 56. 56 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Нищо. Просто показвам книгата и къде всеки, който иска, може да си я купи/ изтегли.

  Написана е с много хумор.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 57. 57 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#53:"bee"]оя мъжки дан, за да се случи това събитие. То става с двама основни участници. [/quote]

  Да бе!

  Много ни пита някой нас за нещо!
  За врата - и в спалнята!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 58. 58 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Два пъти съм раждала и определено не беше забавно. Но авторът е успял да внесе хумор в нещо, което е направо кошмарно., за което го поздравявам. Раждането не е никаква магия, а просто един физиологичен акт, който ни доближава ди животните. Там няма цивилизованост, има само гола физиология и животински инстинкти. Още веднъж поздравления за свежия хумор, който за някои е недостъпен.

 59. 59 Профил на Petya Stoycheva
  Petya Stoycheva
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#56] от "mr. wonderworld.":

  Да книгата е страхотна наистина. Аз я четох доста преди да забремения и сега често я купувам като подарък на бъдещи татковци да я четат заедно с бременните си изгори. Забавна е и затова настоявам да се даде и нужното уважение като се спомене кой е реалният автор Рей Клуун.

 60. 60 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3277 Весело

  До коментар [#45] от "mr. wonderworld.":

  С малки изключения /"червеното" килимче и съобщението, че ще става баща/ възклицанието, както и подобни на него, са често изричани вкъщи... най-вече по повод появяването на моята майка, негова тъща. По този повод не ми е нужно да чета И други изрази; даже споделеното от мене не е опит за оригиналничене, а преразказана накратко реалност у дома.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 61. 61 Профил на dantscheff
  dantscheff
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Жена ми е майка-героиня, а и аз претендирам за баща-герой
  Отгледахме две деца /почти/ сами в Студентския град в Луканово-Беровия период
  ...................
  а дъщеря ми я изражда гей, който ми беше хвърлил око, не знам това за гордост ли е

 62. 62 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#60] от "Bramasole":

  Разбирам го човека!

  Аз имам тъща само де факто, а не де юре, т.е. не ми се води официално по документи!
  Но..няма голяма разлика. Кат имаш предвид , че от миналата година почти изцяло смених местожителството с друго ,на 380 км. разстояние.
  Преди идваше за обяд, сега идва на гости...

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 63. 63 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3277 Весело

  До коментар [#62] от "mr. wonderworld.":

  За работата ни не е вариант да се преселим /поне/ на 380 км - ще споделя, че понякога и аз му съчувствам, и го разбирам. Но той се е запасил с италианския ликьор "Amaretto" и го пази за нея. Не, че я умилостивява съвсем, но помага...

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 64. 64 Профил на archie
  archie
  Рейтинг: 221 Неутрално

  По-голяма простотия не бях чел. Ако авторът изпада в паника толкова лесно, как ще се грижи за детето си, когато наистина започнат проблемите. Когато жена ми беше бременна в определени моменти също съм изпитвал страх, но никога не съм се подавал на паниката, тя си беше достатъчно паникьосана и поне един от нас трябваше да действа бързо и адекватно. Та да станеш родител е прекрасно и си носи задълженията след това, но усещането и преживяванията са невероятни. Та авторът да не ми се прави на оригинален, когато е правил детето не е изпадал в паника, а сега се жалва като пренебрегната снаха...

 65. 65 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#63] от "Bramasole":

  Ха, карамба, благодаря за Амаретото!
  Не бях се сетИл! Веднага ще пробвам да я приспя следващия път.

  Последния път погостува биля една седмица, дори искаше да идва в офиса да ми помага и да ходим заедно на плаж!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 66. 66 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#42] от "Bramasole":

  Както вече няколко пъти се писа тук - чудесно плагиатстван хумор, с леки преправки да се нагоди към българските условия. Затова и звучи толкова изкуствено. Само не разбирам Дневник защо допускат подобни текстове да се публикуват при тях. Иначе - да, същият Самуил Петканов.

 67. 67 Профил на maren
  maren
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#66] от "zenola":


  [quote#66:"zenola"]чудесно плагиатстван хумор[/quote]
  Не можах да открия оригинала, не изглежда да е чак толкоз...плагиатстван текст, все пак, без значение дали към автора или повлияния би следвало да се препоръча следното: като се има предвид, че текста определено не е за жени, би било добре да се намери съответния аналог за понятия като "кръв", "разкъсване", онова място-то си е нейно, не само като ражда и т. н. За "болката" няма какво да се говори, мъжете няма как да могат да коментират това.
  Като цяло, поздравления за прескачането и споделения опит от другата страна.

 68. 68 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  Всяко раждане на съпругата ми беше един специален различен момент.Никога и от нищо друго не съм изпитвал толко смесени и силни чувства на куп.Имам 5 деца (едното осиновено) и мисля,че най-важното е да са здрави и щасливи в семейството.Всичко друго е приказки и празна философия !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK