Заработи национален телефон за приемна грижа

Заработи национален телефон за приемна грижа

© ДневникНа единен национален номер 0700 20 234 приемни родители от цялата страна могат да получат психологическа консултация и правна помощ.


Телефонът е предоставен безвъзмездно от Мтел на Националната асоциация за приемна грижа, чиито експерти ще предоставят емоционална грижа, психологическо консултиране и супервизия, като при необходимост ще посредничат, за да свържат приемните родители с юристи.


Сред консултантите са психолозите Кремена Стоянова и Владимир Иванов, които имат опит като приемни родители, работили са за специализиран център по приемна грижа и са обучавали приемни родители, както и Вера Колешева, един от авторите на методиката по приемна грижа, участвала във въвеждането на приемничеството на национално ниво.


Телефонът работи всеки ден от 9 до 19 часа, като консултациите на него са безплатни. Цената на разговора към номера е според тарифния план на абоната.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK