Пчеличката Мая учи писане и смятане

Пчеличката Мая учи писане и смятане

© издателствоВ поредицата "На училище" "Детски Дневник" реши да събере някои от най-интересните книги на различни издателства - някои с повече полет на фантазията, а други - с образователен елемент. Днес представяме две учебни помагала на издателство "Колибри", предназначени за деца от 5 до 7 години - "Пчеличката Мая обича математиката" и "Пчеличката Мая обича да пише".


Първата е от голяма помощ за подготвителните групи по математика. С нея децата неусетно, по достъпен и забавен начин ще научат числата от 1 до 10 и ще добият представи за "Геометрични фигури" и "Количествени представи", съгласно образователното направление Математика за подготвителните групи. Пчеличката Мая обича математиката" може да служи за упражнение и на първокласниците.


Съдържанието е представено по начин, който отразява също така и интегративни връзки между различни образователни направления в държавните образователни изисквания за предучилищно възпитание и подготовка, най-вече изобразително изкуство, природен свят. Чрез възможност за оцветяване, за съпоставяне, досещане и съобразяване, чрез прилагане на образно-асоциативен метод детето не само научава числата от 1 до 10, но и развива своята логическа мисъл и познавателна активност.
Пчеличката Мая учи писане и смятане

© издателство


"Пчеличката Мая обича да пише" въвежда децата в света на буквите и се съотнася към "Подготовка за четене и писане" на програмата за образователно направление Български език за подготвителните групи. Съдържанието е представено чрез интегративни връзки между различни образователни направления в държавните образователни изисквания за предучилищно възпитание и подготовка.


Детето усвоява една по една буквите от азбуката чрез оцветяване, чрез прилагане на образно-асоциативен метод, чрез догадки за животни и предмети от заобикалящия го свят. Книжката може да бъде от полза и на малките ученици от първи клас, за упражнение вкъщи.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK