Деца рецитират "Отче наш" за Деня на християнското семейство (видео)

Стоп кадър от видеото

Стоп кадър от видеотоВидеоклип на ученици от втори Б клас на пазарджишкото училище "Георги Брегов", които рецитират молитвата "Отче наш", от вчера сутринта предизвика бурни дискусии и коментари в социалните мрежи.


Децата посещават от миналата година свободно избираема подготовка (СИП) по вероучение, каза пред "Детски Дневник" класният им ръководител госпожа Атанаска Костадинова. Тя е инициатор и на заснемането на видеото от изявата им, публикувано в сайта и на страницата на училището в социалната мрежа "Фейсбук".


Повод за рецитацията, освен Деня на християнското семейство, 21 ноември, е и радостта от признание, което е получила ученичка от класа, разказа учителката.
В събота второкласничката е била наградена с грамота в конкурс за есе, рисунка и стихотворение, която гордо донесла в училище. Тя е спечелила третото място със своя рисунка в надпреварата, организирана от Пловдивската митрополия по повод празника Въведение богородично, разказа госпожа Костадинова.


Двойната радост дала израз в спонтанната рецитация на молитвата "Отче наш" - поздрав за родители, учители и ученици.


Само възпитаниците на втори Б клас в училището изучават религия. Часът се води от класния им ръководител вече втора година веднъж седмично, а СИП-ът е финансиран от Пловдивската митрополия, която също е дарила учебниците и помагалата, каза Костадинова. Тя отбеляза, че всички ученици са православни християни и само едно дете от класа не желае да посещава часа по вероучение. "То се занимава с възпитателката или отива в стаята за игри, или на двора, ако е хубаво времето", обясни за него.


Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK