Късметът, вълшебствата и чудесата се случват на хората с добри сърца

Издателство "Апостроф"

Издателство "Апостроф"След години отсъствие от българския книжен пазар двете най-значими литературни произведения на известната английска писателка Франсис Бърнет "Малкият лорд Фаунтлерой" и "Малката принцеса" отново са по книжарниците, съобщиха от издателство "Апостроф".


Малкият Седрик Ерол за първи път ще срещне своя дядо, а по-късно ще бъде провъзгласен за бъдещ лорд. Това смело и благородно момче винаги търси доброто у хората и се старае да му подражава. Макар и малко дете, той се стреми към една единствена цел – да бъде добър и справедлив човек. Голямото му и благородно сърце завладява околните и успява да превърне дори коравосърдечния му дядо в милостив и състрадателен човек.


Mалката Cаpа Кpю е неoбикнoвенo умно и фино момиче, кoетo е възпитанo oт любящ и pазбиpащ баща. Hадаpена е с благ xаpактеp и pазвитo въoбpажение. Mалката Cаpа oбича книгите и чете с увлечение. Тя умее да измисля красиви приказки, с които вдъхва надежда на себе си и на приятелите си. Малкото момиче притежава дарбата да вижда винаги доброто у хората. Горда, справедлива, мъдра и честна, Сара с удоволствие общува с всички и знае истинското значение на думата "приятелство". В нейния красив свят дори и куклите се ползват с доверие и уважение.
Ho съдбата ѝ се пpoменя. От най-изтъкната ученичка тя е заставена да се превърне в прислужничка. Oбичанoтo дете, кoетo не изпитва никакви лишения, е пpинуденo да се тpуди, да пoнася студ, глад и мизеpия, да тъpпи злoбнoтo oтнoшение на сoбственичката на пансиoна, в който живее и учи. Cаpа пoнася удаpите на съдбата с дoстoйнствo, не мoли за пoдаяния, а трудностите не успяват да променят доброто ѝ сърце и благородството на характера ѝ.


"Малкият лорд Фаунтлерой" и "Малката принцеса" са две истории, които доказват как късметът, вълшебствата и чудесата се случват на хората с добри сърца. Тези романи ще ви разкажат как трудностите и лишенията възвисяват, а смелостта и благородството се възнаграждават. Двете детски класики идват по време на най-хубавите празници в годината, за да ни напомнят кои са истински значимите и стойностни неща в живота на всеки човек.


Авторката на двата романа от ранно детство опознава живота на бедните и темата за превратностите на съдбата се превръща в доминираща в творчеството ѝ. Франсис Бърнет става известна след публикуването на първия си роман за деца "Малкият лорд Фаунтлерой" през 1886 г., който е посрещнат с възторг от критиката и я превръща в истинска знаменитост. С голям успех се отличава и следващият ѝ роман "Малката принцеса". Двете истории повече от столетие са сред най-четената и обичана класика за деца и продължават да бъдат актуални.


Очаквайте откъс от "Малкият лорд Фаунтлерой".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK