От Бургас започна национална кампания за превенция на престъпленията в интернет

От Бургас започна национална кампания за превенция на престъпленията в интернет

© Пресцентър на прокуратуратаАпелативна прокуратура – Бургас инициира национална кампания за превенция на престъпленията в интернет, на които жертви стават деца, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.


Деветокласниците от професионалната гимназия за романски езици "Г. С. Раковски" първи получиха открит урок, от който научиха какви са опасностите от безконтролното общуване в интернет пространството и последиците, до които може да доведе то. Бяха им представени реални примери на изнудени деца, включително от педофили.


Учениците бяха запознати с възможностите си за реакция, ако лично те бъдат засегнати от зложелатели в мрежата.
Лектори на открития урок бяха говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, зам.-апелативният прокурор в Бургас Йовита Григорова, секретарят на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Община Бургас Десислава Василева и Ваня Кънева – инспектор в "Икономическа полиция" в Бургас.


На децата бе прожектиран специален филм, който показва как действат изнудвачите през социалните мрежи и докъде могат да достигнат ако бъдат лековерно допуснати сред приятелите на учениците.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK