В музея по време на зимната ваканция

В музея по време на зимната ваканция

© ИзиартПРИРОДОНАУЧНИЯ МУЗЕЙ


Фондация "Изиарт" е приготвила за малките деца (1 - 4 клас) програмата "Зима в музея". Заниманията продължават от 6 до 8 февруари в природонаучния музей от 10 до 17 ч. Ето и програмата: 6 февруари - Ледникова епоха. Съществуват ли действащи ледници днес и къде? Кои са доказателствата, че е имало заледяване? Възможно ли е заледяванията да се появят едновременно в Северното и Южното полукълбо. С какво са специални норвежките ледници?


Високите планини. Защо винаги са студени дори когато се намират в тропиците? Кои са животните, които се катерят най-близо до върховете? Децата ще поиграят на алпинисти и ще участват в състезание по разпъване на палатки.
7 февруари - Антарктида. С какво е специален най-студеният континент и какви животни живеят там? Как се ухажват пингвините и как се грижат за малките си? Какво е да си полярен изследовател и как протича животът в българската база на остров Ливингстън?


Палеоекология. Какво е палеоекология и какво гласи астрономическата теория за заледяванията? Как се прави реконструкция на растителността в миналото? Как се събира материал за анализ от езерни седименти.


8 февруари - Разцвет на живота през миоцена. Приличала ли е някога българската природа на африканската савана (древните жирафи, носорози, коне, антилопи, по нашите земи)?


Еволюция от пластилин. Що е то еволюция и как работи? Как така от перките на рибите на се появили крака и откъде са се взели гръбначните? Децата ще експериментират с клечки за зъби и пластилин, за да проследят най-великото пътешествие в историята на Земята – самия живот.


СОФИЙСКА ГРАДСКА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ


"Зима в музея" от 10 до 17 часа има и в Софийската градска художествена галерия. На 6 февруари: рисунка, скица, пропорции на човешкото тяло (рисунка с молив и акварел). На 7 февруари: портрет, пропорции (рисунка с пастел, монотипия), на 8 февруари: пейзаж, натюрморт (картина с акрил). Цената е 60 лв. За записвания: на тел. 0879 402 405, 0876 753 899 или на страницата на "Изиарт" във "Фейсбук".


МУЗЕЙ ЗА ИСТОРИЯ НА СОФИЯ


Регионалният исторически музей в София организира децата от 1 до 5 клас по време на зимната им ваканция в специалната образователна програма "Зимна приказка в музея", съобщиха от там.


От 6 до 8 февруари децата са поканени от 9 до 16 часа в сградата на музея да посетят образователни занимания, свързани с археология, етнография, архитектура, изобразително изкуство, приложни задачи, както и много игри (можете да изтеглите програмата по дни и часове от прикачения файл). Предвидено е и време за почивка и обяд.

Преподавателите са експерти от екипа на музея и специалисти от Центъра за изкуства, култура и образование "София". Групата се състои от максимум 20 деца. Записванията са на сайта на музея, а цената е 60 лв. за трите дни. Второ дете в семейството ползва 25% отстъпка. Заплащането се извършва по банкова сметка: Регионален исторически музей – София, IBAN BG88SOMB 9130 3153 7589 00 BIC SOMBBGSF, Общинска банка, клон "Врабча".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK