С децата в почивните дни (4 и 5 февруари)

С децата в почивните дни (4 и 5 февруари)

© Christinne Muschi, Reuters"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.


Ако имате информация за интересно предстоящо събитие и искате да я споделите с други родители, пишете ни на dnevni[email protected].


СЪБОТА
- София - магазин Декатлон организира безплатен урок по плуване за деца на възраст между 5 и 14 години. Мястото е комплекс SPARK Sports and Social Club, ж.к София Парк, Търговска зона сграда 16/3. Задължителна е екипировката за урока, който ще се проведе от 12 до 16 часа: плувна шапка, бански, джапанки, кърпа и плувни очила. Помощни пособия за плуване са осигурени от плувния комплекс. Необходимо е предварително записване тук.


- София - Седмица след традиционния кукерски фестивал "Сурва" в Перник, в "Детска архитектурна работилница" хлапетата ще могат да научат повече за тази интересна българска фолклорна традиция. Ще се запознаят със символиката, свързана с този празник и ще създадат триизмерни маски за прогонване на злите сили. Занятията се провеждат в сградата на Съюза на архитектите на ул. "Кракра" 11, групите са от 10, 13 и 15 часа. Записване и допълнителна информация на [email protected]


- София - Студио за рисуване върху керамика "matzalo" е отворено за малки и големи от 10 до 20 часа на ул. "П. Парчевич" 48. Материалите са осигурени, като разнообразието за съдинки и фигурки е огромно и цената варира от 15 до 25 лева. Необходимо е предварително записване на тел. 088 9435586.


- София - "Градина в чаша" могат да си направят децата в Екоработилница на Книжен център "Гринуич" на бул. "Витоша" 37 от 11 часа. Необходимо е предварително записване на телефон 02 950 83 37 или на [email protected]. Цената за участие е 12 лв.


НЕДЕЛЯ


- София - Инките - древен народ от Южна Америка - живеят в хармония с всички живи същества, които ги заобикалят. Те смятат че е необходимо всичко живо да бъде приемано и уважавано, защото е част от живота на планетата. Младшите приключенци на "Био игри" са поканени на експедиция за откриване на свещените животни на инките. Какво символизира змията? А пумата и кондора? Какво значат те за нас днес? Защо да ги опазваме? След това, децата ще преживеят какво е да си някое от тези животни- чрез ролеви игри. Всяко дете ще си изработи две животни, които ще си останат за него. Занятията са от 11 до 12.30 ч. за деца между 5-7 годишна възраст и от 13 до 14.30 ч. за деца между 8-10 годишна възраст в природонаучния музей. Необходимо е записване на: [email protected]. Цената е 15 лв. за единично посещение, 27 лв. - за две деца от семейство, 50 лв. е картата за четири посещения. В цената са включени материалите, както и билет за музея на детето/децата.


С децата в почивните дни (4 и 5 февруари)

- София - Арт работилница за деца предлага творческото и образователно занимание за деца от 4 до 7 години "Пътешествие в приказките". Малчуганите ще трябва да проявят наблюдателност, познания, въображение и съобразителност, за да спасят една много объркана приказка от изчезване, като я поправят.


Вдъхновена от творчеството на Джани Родари, приказката е написана от педагог и съобразена с възрастта на децата. Материалите за творческата дейност на децата са осигурени. Входът е 7 лв., занятието е от 11 до 13 часа, мястото е The Art Foundation, ул. "Дякон Игнатий" 19.


- София - Студио за рисуване върху керамика "matzalo" е отворено за малки и големи от 10 до 20 часа на ул. "П. Парчевич" 48. Материалите са осигурени, като разнообразието за съдинки и фигурки е огромно и цената варира от 15 до 25 лева. Необходимо е предварително записване на тел. 088 9435586.


- София - От 11 часа в Книжен център "Гринуич" на бул. "Витоша" 37 театър "Мариета и Марионета" ще представи постановката "Спящата красавица". Входът е свободен.


С децата в почивните дни (4 и 5 февруари)

- София - "Вълшебната къща на Ема" организира работилница "Залез". От 17 ч. децата са поканени да научат как се рисува залез и какви цветове се използват, за да се пресъздаде сянката във водата ела. Ще се използва смесена техника - акварел и пастели. Работилницата е подходяща за деца на възраст от 4 до 14 г. Всички материали са осигурени. Необходимо е предварително записване на тел: 0887764649, чрез съобщение във "Фейсбук" или на [email protected]. Цената за едно посещение е 15 лв.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK