С децата в почивните дни (27 и 28 май)

Деца рисуват картини за кампания за дислексията

© Юлия Лазарова

Деца рисуват картини за кампания за дислексията"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за интересно предстоящо събитие и искате да я споделите с други родители, пишете ни на [email protected].


Петък (26 май)


Русе - Поредното издание на инициативата "Детска нощ в музея" ще предложи на малките посетители поредица от позабравени и съвременни игри, демонстрации и образователни модули. Децата ще имат възможност да се включат в няколко творчески работилнички, арт ателиета и открити уроци по танци. Събитията ще се проведат в Историческия музей и Лапидариума. Пълната програма можете да намерите тук.

27 май (събота)
София - В НДК продължава пролетният базар на книгата. В 11 ч. на щанда на издателство "Жанет 45" започва ателие под заглавие "Денят на Елмър". Почитателите на историите за карирания слон ще изрязват, ще оцветяват и ще се забавляват. Място: сцена / ляв полуетаж.


София - Новото занимание на "Детската архитектурна работилница" е посветено на Австралия. Участниците ще научат интересни факти за местното население и символите на държавата и ще изработят макет на сградата на операта в Сидни, смятана за един от най-известните примери за съвременна архитектура. Работилниците са в сградата на Съюза на архитектите, ул. Кракра 11, групите са от 10.00, 13.00 и 15.00 часа. Записване и допълнителна информация на [email protected]


С децата в почивните дни (27 и 28 май)

© Георги Кожухаров


Ихтиман - Почитателите на конете ще могат да направят първи стъпки в ездата в тренировка, организирана от спортния магазин "Декатлон" и Конна база "Ниеса" край Ихтиман. Заниманието е безплатно и ще се проведе на две групи - от 10 до 12ч. и от 12 до 14 ч. Необходимо е предварително записване.


Благоевград - Над 40 безплатни културно-образователни инициативи ще предложи през двата почивни дни Детския панаир в града. Акцент в програмата тази година работилница за анимационни филми, ателие за безопасност на пътя и шоу с фокуси и вариететни номера. За децата, които се интересуват от изкуство, ще има традиционните работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство. Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката от "Корпуса за бързо гърмене", а пожарникарите от Благоевград ще запознаят най-малките с тяхната професия. Работилниците се провеждат от 10 ч. и 18 ч. на площад "Македония",
както и в сградите на Регионалния исторически музей и Младежкия дом в града.


Пловдив - Занимания по каране на ролери организира спортният магазин "Декатлон" от 12.30 ч.. Децата ще придобият от инструктори първите умения в карането на кънките, с помощта на които ще се почувстват по-стабилни и уверени в практикуването на този спорт. Необходимо е предварително записване, а участниците трябва да носят собствени ролери и по възможност протектори и каска.


С децата в почивните дни (27 и 28 май)

© Регионален исторически музей-Русе


Русе - от 26 до 28 май ще се състои деветото поредно издание на традиционният средновековен фестивал на Червен. В археологическия резерват ще бъде изграден автентичен боен лагер, представящ бита, занаятите и военната подготовка от времето на Второто българско царство. Всеки ден между 10 ч. и 18 ч. посетителите на крепостта ще могат да се запознаят с детайли от средновековния начин на живот, да изпробват уменията си в различни състезания и демонстрации, да се включат в характерни за времето игри, да участват в стрелба с лък. Бойните демонстрации на 27 май са от 11 ч. и 16 ч.


28 май (неделя)


София - Националният природонаучен музей организира детско ателие на тема "Непознати котки" - част от поредицата "Био игри". Младши-изследователите ще се отправят на експедиция в музея, за да търсят котки от различни краища на света, и ще преживеят в ролеви игри какво е да си някоя от тях. В допълнение всяко дете ще си изработи две играчки. Заниманията са от 11 ч. до 12.30ч. за деца между 5-7 годишна възраст и от 13 ч. до 14.30 ч. за деца между 8-10 годишна възраст. Необходимо е записване на [email protected] или 0889/ 996724, 0882 523281. Цена: 12 лв. за единично посещение; 24лв. за две деца от семейство


София - Скейтборд академията на "Декатлон" организира последното си за тази учебна година занимание от 11 ч. до 13 ч. на спортната площадка на на "Декатлон Витоша". Участниците ще се обучават на групи, като всеки урок продължава по 30 минути. Екипировката е подсигурена от магазина, но може да се ползва и собствена. Задължително е участието с каска и протектори с цел пълна безопасност на децата. Нужно е предварително записване.


Русе - Продължава средновековния фестивал на Червен. В археологическия резерват ще бъде изграден автентичен боен лагер, представящ бита, занаятите и военната подготовка от времето на Второто българско царство. Всеки ден между 10 ч. и 18 ч. посетителите на крепостта ще могат да се запознаят с детайли от средновековния начин на живот, да изпробват уменията си в различни състезания и демонстрации, да се включат в характерни за времето игри, да участват в стрелба с лък.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK