Най-желаните специалности в Софийския университет са психологията, публичната администрация и социологията

Днес бе обявен първият етап на класирането на кандидат-студенти.

© Надежда Чипева, Капитал

Днес бе обявен първият етап на класирането на кандидат-студенти.Тази година в Софийския университет "Св. Климент Охридски" са кандидатствали 7230 души, като за поредна година най-много от тях са посочили като първо желание специалност "Психология". На второ и трето място са специалностите "Публична администрация" и "Социология", следвани от "Английска филология", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Българска филология", "Информатика", "Информационни системи" и "Право".


Днес бе обявен първият етап на класирането на кандидат-студенти (б.а. - резултатите могат да бъдат проверени тук). От утре до 14 юли новоприетите студенти имат две възможности - да се запишат в специалността, в която са класирани, за което са необходими оригиналът на дипломата за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса и четири паспортни снимки, или само да я потвърдят с депозиране на оригинала на дипломата си за средно образование и да участват във втория етап от класирането.


Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането. Вторият етап на класирането ще бъде обявен на 18 юли, а записването е от следващия ден до 21 юли.


На 25 юли ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода от 26 до 28 юли.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK