Десет статии, които родителите на ученици е добре да прочетат

Десет статии, които родителите на ученици е добре да прочетат

© Анелия НиколоваТази статия е част от специалната поредица "На училище" на "Детски Дневник". Тази година тя е посветена на родителските страхове. До края на септември ще можете да прочетете съветите на специалисти по най-важните теми за здравето, развитието и сигурността на учениците.


Дълго чакано и планирано, лятото минава бързо и докато човек се обърне, новата учебна година вече чука на вратата с всички си задължения, подготовка, тичане, писане на графици и организиране на занимания.


В бясното темпо, с което започва да тече животът от средата на септември, родителите често пропускат или подценяват важни детайли от отношенията си с децата, които могат да се окажат причина за възникването на трудности и проблеми.
Екипът на "Детски Дневник" подбра от архива десет статии за нещата, които да не забравяте, докато семейството се подготвя за първия учебен ден.


Подбрали сме разнообразни текстове - за родителите на първолаците, на децата в плашещия пети клас и на гимназистите в сложна възраст.


Приятно четене!


1. Как да превърнем първия учебен ден в приятен спомен


2. Три задължителни прегледа преди първия учебен ден


3. Пет неща, които учителите очакват от родителите на първолаците


4. Трудният пети клас: промените за родителите


5. Добрият дневен режим - удобство, не наказание


6. Пет кратки правила за справяне с мотаенето


7. Родителският кошмар: някой тормози детето и то мълчи


8. Тревожните родители, или можеш ли да спасиш детето от живота


9. Трудно ли е да се говори с децата за секса и наркотиците?


10. Пет съвета за безопасно ползване на интернет


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK