По-добре недей, или как да се предпазиш от сексуална експлоатация

По-добре недей, или как да се предпазиш от сексуална експлоатация

© Loveguide.bgТази статия е част от специалната поредица "На училище" на "Детски Дневник". Тази година тя е посветена на родителските страхове. До края на септември тук ще можете да прочетете съветите на специалисти по най-важните теми за здравето, развитието и сигурността на учениците.


Платформата за сексуално и здравно образование за тинейджъри LoveGuide започва национална кампания за превенция на сексуално насилие и експлоатация сред учениците на възраст между 15 и 19 години. Тя ще повиши знанията и уменията им как да разпознават рискови ситуации и отношения, които биха довели до сексуално насилие и експлоатация.


По-добре недей! е насочена и към всички, ангажирани с отглеждането на здрави, способни и щастливи младежи – родители, учители, директори, лекари. Кампанията си поставя за цел да постигне разпознаваемост на проблема сексуално насилие и експлоатация и сред широката общественост и да насочи вниманието към необходимостта от неговото решаване.
Какво е сексуално насилие?
А експлоатация?
Къде е границата между любовник и насилник?
Кой най-често става жертва?
Как?
Ако се случи най-лошото, какво да направя?
Как да разпозная дали мой приятел е жертва на сексуално насилие?


По-добре недей, или как да се предпазиш от сексуална експлоатация

© Loveguide.bg


Това са само част от въпросите, на които LoveGuide отговаря.


В рамките на кампанията ще бъдат проведени часове в училища в цялата страна. Учениците ще получат наръчник за превенция на сексуално насилие и експлоатация, който ще може да бъде свободно свалян и от сайта loveguide.bg. Там ученици, родители и учители ще могат да намерят и още полезни и интересни материали по темите.


Разяснителни, анимирани видеоклипове ще бъдат качвани във вече популярния сред младежите YouTube канал на платформата. Цялото образователно съдържание е лесно, достъпно и изработено по атрактивен за тийнейджърите начин.


Защо е важна тази кампания?


България е на второ място в Европа по трафик на хора. Основната причина е сексуалната експлоатация, наложена чрез нови техники и тактики като "lover boy", чрез които насилници и експлоататори спечелват доверието на жертвите си, след което те не могат да разпознаят като насилие и/или експлоатация това, което им се случва. А когато го разпознаят, е вече в много краен стадий.


Средно годишно в България има от 2 до 3 хиляди случая на деца, жертви на насилие и престъпления. И това са само тези, за които има подаден сигнал. Голяма част от тях остават потулени, никому неизвестни жертви, стигнали до крайни емоционални и физически състояния. В допълнение, всяка 4-та жена у нас е била жертва на сексуално насилие от страна на партньора си.


Според Николета Попкостадинова и Надя Здравкова, обучители в LoveGuide, въпреки че днес тийнейджърите имат достъп до огромно количество онлайн информация, все още голяма част от тях не знаят какво ги очаква през пубертета, какво е безопасен секс и здравословни отношения. Учат се основно от порното, връстниците и собствените си грешки. Затова и трудно преценяват дали да влязат в интимни отношения с някого, не знаят как да се предпазват от сексуално предавани инфекции и нежелана бременност, и как да не попаднат в капана на сексуалната експлоатация.Създадена в края на 2015 година, платформата Loveguide цели по лесен, достъпен, кратък, ясен, но и атрактивен и позитивен начин да предаде на тийнейджърите всичко, което трябва да знаят за безопасния секс и здравословните връзки. С две думи - да компенсира липсата на сексуално образование в българските училища", обясни пред "Детски Дневник" нейният създател Николета Попкостадинова миналата година. Какво се промени за година - очаквайте разговор с нея в рамките на поредицата "На училище".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1606 Неутрално

  Ако подметнеш нс някоя колежка, че е много хубава- това е сексуслно насилие?

  В Русия съм! В Русия съм!
 2. 2 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  Хубаво е да има подобни образователни програми и инициативи за деца. По принцип най-добре е родителите да обяснат децата нещата свързани със секса, но много не го правят. Няма и сексуално образование в училищата, което е също пропуск. Затова подобни програми могат да бъдат полезни.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 3. 3 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  До коментар [#1] от "Веселин Дечев":

  Според мен не, това е просто комплимент, а повечето жени обичат комплиментите, така, че всичко окей.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 4. 4 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#1] от "Веселин Дечев":

  Неуместно е. На работа сте, не на среща.

 5. 5 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3510 Неутрално

  Най-лошото е, че самото изнасилване стана много разтегливо понятие. Преди години "изнасилването" винаги бе съчетано с насилване (заплахи, шамари, бой), докато вече има случаи всичко добре си вървяло, но след това тя размислила, и решила че е била насилена. Преди години си спомням за случаи за неприятности на млади момчета (студенти) работещи през лятото в туризма като екскурзоводи, рецепционисти - по някакъв начин отказали на ухажванията на някои туристки (вероятно не чак толкова симпатични), и впоследствие в дирекцията се получава писмо с оплакване, че екскурзоводът или рецепционистът не е бил внимателен и учтив.

 6. 6 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Ама преди "по-добре недей" има още много да се учи, и то трябва да става в семейството, а не в училище.

 7. 7 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  До коментар [#1] от "Веселин Дечев":Според мен не, това е просто комплимент, а повечето жени обичат комплиментите, така, че всичко окей.
  —цитат от коментар 3 на Иво


  По принцип си прав, обаче моите колеги жени са ми казвали, че не винаги е така. Има мъже, от които комплиментите се възприемат направо като обида. Аз за това много внимавам и правя комплименти само на жени, които са ми поне сравнително близки, че да не ме разнасят после какъв съм (сещаш се).

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 8. 8 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#7] от "Тюфлекчия":

  Прав си, ако жената не е особено близка и не е ясно как би възприела подобен род изказвания по-добре е човек да се ограничава.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 9. 9 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 890 Неутрално

  До коментар [#1] от "Веселин Дечев":

  Ако на Вас някоя колежка Ви подметне, че сте много хубав, как ще го приемете?

 10. 10 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3701 Неутрално

  До коментар [#1] от "Веселин Дечев":Ако на Вас някоя колежка Ви подметне, че сте много хубав, как ще го приемете?
  —цитат от коментар 9 на murttle


  Понеже мъжът винаги (хайде почти винаги) е по-активната страна, опасността да попадне в неудобна ситуация е по-голяма.
  От друга страна, по-трудно би могло да се приеме само като комплимент, когато една жена каже на един мъж, че е хубав.
  Изобщо вложената мисъл в думите трудно би могла да се определи, когато не са известни ситуацията и предшестващите взаимоотношения.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 11. 11 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  До коментар [#7] от "Тюфлекчия":
  До коментар [#8] от "bee":

  Да, съгласен съм с вас.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 12. 12 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 403 Неутрално

  С колежките трябва да се пипа внимателно Пробвайте не с много си хубава а нещо по-така като страхотно ти стои тази рокля или нещо подобно

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Весело

  До коментар [#9] от "murttle":

  и днес ми се случи. приех го нормално, както винаги. с годините се свиква !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Весело

  До коментар [#12] от "victortrt":

  Така намекваш доста сериозни неща
  Много колежки са ме преследвали и мога с чиста съвест да кажа, че са много по-агресивни от мъжете. Като им откажеш няма отърване.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на deacon
  deacon
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#4] от "dasho":

  Като е "неуместно",'що са с поли пръсти над коляното,по-имащите-с деколтета къде пъпа?Лято,зиме-в офиса са само така по цял ден.Ако не искаха да ги забелязват или не си търсех внимание-строго,официално,стегнато трябва!Ама на,не щат!

 16. 16 Профил на deacon
  deacon
  Рейтинг: 388 Весело
 17. 17 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  До коментар [#14] от "КМЕТ В СЯНКА":''Много колежки са ме преследвали и мога с чиста съвест да кажа, че са много по-агресивни от мъжете. Като им откажеш няма отърване.''

  И от мъжете, на които откажеш, няма отърване - стават отвратително злобни и отмъстителни. Така е, когато им се нарани мъжкото его.

 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  До коментар [#17] от "princess_x":

  Нямам опит с мъже и не мога да коментирам.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#7] от "Тюфлекчия":

  гусподине тюфлекчия, нештата са савсем прости и изобшто не опират до туй дали съответната мадама ти е близка или не. ако тя си пада по тебе квито и тъпотии да и кажеш все ще примре от кеф, обаче ако не си пада ще се даржи кат тъпа патка. аз затуй кунплименти не праиме ами само с фактите си джасаме и им викаме "офци", "шматки" , "риби", "плондери" и тъй нататъче. туй винаги сработва и низависимо кво праят длибоко в тех си те оважават щот са наясно че ти си наясно кво представляват и че изобщо не ти пука за тех. а то мадамата туй иска и ти вика слушам шефе или нещо в тоя смисал .... та тъй туфлекчи ага. а бе мадами кво да ги праиш , и те са ора ....

 20. 20 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#18] от "КМЕТ В СЯНКА":

  е кмете ....то остана и такъв опит да имаш след цялата тая хвалба колко търсен от мадамите маж си :))))

 21. 21 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#15] от "deacon":

  ся тва е се едно да питаш що свинята грухти.... щот е свиня.

 22. 22 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  Ами то има образователни програми и по граматика, по математика, по география и физика, хем тези програми траят цяло десетилетие и пак половината хавели хал хабер си нямат от нито една от дисциплините, когато дойде време за абитуриентските балове... Та какво остава от тези инцидентни програми. Дайте да си кажем истината - тези програми са като европроектите - колкото да се завърти някаква пара...

 23. 23 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#8] от "bee":

  опаа! я гледай ти!!!
  пчелата пак се появи!
  над полета и форуми тя лети
  голямата вест да вазвести.

  а целото стихотворение пчеличке като черпиш една бира и порция кебапчета

 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Весело

  До коментар [#20] от "betona":

  Никога не съм могъл да ги обвинявам, че имат вкус но наистина е досадно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#22] от "Митев":

  то митев отдавна е доказано - става въпрос за обикновени сметки и статискика - че наливането на пари чрез разни програми не само че не оправя саответното полужение, ами почти винаги го влушава.

 26. 26 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#24] от "КМЕТ В СЯНКА":

  горкия той кмет кво му се налага да изтарпява ....

 27. 27 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1278 Весело

  До коментар [#24] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Значи по-скоро нямаш опит жена да ти откаже. ;)

 28. 28 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1278 Весело

  До коментар [#24] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Значи по-скоро нямаш опит жена да ти откаже. ;)

 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Весело

  До коментар [#28] от "princess_x":

  има и няколко такива в ранните ергенски години но се броят на пръсти и са в рамките на статистическата грешка и никога колежки.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Весело

  До коментар [#26] от "betona":

  мани, мани !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#30] от "КМЕТ В СЯНКА":

  исвинявай кмете, че ти го казваме ама не си ли се замислял че си толкоз търсен а и че никога не ти отказвали не поради друго или поне най вече зарат туй че си кмет????? туй не е критика към тебе неква. те мадамите са ти такъви меркантилни....

 32. 32 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1278 Весело

  До коментар [#31] от "betona":

  Е, ти пък сега - все едно да кажеш на Берлускони, че непълнолетни девойки го търсят само защото е богат и влиятелен. ;)

 33. 33 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#32] от "princess_x":

  не знам дали "само" но и заради това. и това е напълно нормално.

 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Весело

  До коментар [#31] от "betona":

  Не е за това. Заради друго е но не ми е в природата да се хваля поради вродената ми скромност и пословично възпитание.
  Като ти излезе име отърване няма.
  вЕрвай ми.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Весело

  До коментар [#32] от "princess_x":

  едно време тези неща не бяха от такова значение. Повече се рентираше софийското жителство. Имаше разбира се и по-меркантилни моми и ергени, които си търсеха брак с деца на партийци и директори.
  Сега като ме видят и са доста гузни защото им знам някои нелицеприятни житейски подробности.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#34] от "КМЕТ В СЯНКА":

  браво кмете браво . добре си се оредил . само риспект към тебе.

 37. 37 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1278 Весело

  До коментар [#35] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И мъжете не са ''идеалисти'' в любовта. Казвали са ми, уж в кръга на шегата, ''защо не беше дъщеря на министър''. Обаче, който се ожени за една такава дъщеря, после си изпати горчиво!

 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Весело

  До коментар [#36] от "betona":

  Слуховете правят чудеса А и жените са големи клюкарки. Добре, че остаряхме та малко се куртолисахме.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#35] от "КМЕТ В СЯНКА":

  чакай бе кмете кви потробности... да не са искали соц власта да свалят?? я кажи да чуеме...

 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Разстроено

  До коментар [#39] от "betona":

  към мен имаше подобни обвинения и ДС ме погнаха,но се отървах. А познавам много дето бяха партийни секретари, активисти и активистки и комсомолски такива а после обърнаха палачинката и направиха кариера във всички партии от целия спектър.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Разстроено

  До коментар [#37] от "princess_x":

  Ако щеш вярвай имах възможност да се оженя за Политбюро но въобще не се поблазних и за момент.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#40] от "КМЕТ В СЯНКА":

  е то за туй сме на тва полужение ....

 43. 43 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Разстроено

  До коментар [#37] от "princess_x":

  Ако забелязваш писал съм и за "мъжете" златотърсачи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Гневно

  До коментар [#42] от "betona":

  Наистина е пълно с мекерета във властта и златотърсачи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1278 Весело

  До коментар [#41] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Аз само до Държавния съвет бях стигнала, но и аз пасувах. ;)

  Ама ти защо се разстройваш от тези спомени? ;)

 47. 47 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1278 Весело

  До коментар [#44] от "betona":''а бе вие двамата сте много прости бе!!!!!''

  Чак сега ли разбра?

 48. 48 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#47] от "princess_x":

  чак сега! ништо не става от вас!вие един брак не можите да склучите кат ората кво остава да чакаме на вас нешто за обштото благо да напраите. а тоя другия, кмета, кмет ми бил, не знам къв си бил....то за тва обштините са на тва полужение , щот шефовете им такива смотани

 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Весело

  До коментар [#48] от "betona":

  така е . На времето Боце се ожени по сметка и ей докъде стигна. На друг пък тъща му би всички рекорди по даряване на зет.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#49] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ей кмете кмете ... де можеше да си сега ... не кмет , ами призидент или поне примиер ... че и ние покраи тебе да се оредиме ....

 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Разстроено

  До коментар [#50] от "betona":

  Честните хора не стават за политици. Особено в България - запомни го.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2892 Неутрално

  До коментар [#7] от "Тюфлекчия":

  Точно същото правя и аз. Да не говорим, че в Щатите сме супервнимателни в това отношение. Обаче...., има неща, които тук са приети независимо от жената, към която са отправени. Например, коментар за дрехите (разбира се говоря само в положителен смисъл, не може да кажеш напр. - я какъв парцал си нахлузила на раменете си), за прическата, за обувките, за цвета на косата, ако се боядисват и.....дотук, май това са всички позволени територии.

  Пазете се от доносника vesolr
 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Весело

  До коментар [#52] от "GreenEyes":

  Отпуснали са ви .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#52] от "GreenEyes":

  жалка раота брадчед жалка.... смех... тоест тва не е никъв кументар или кумплимент, за общуване да не гуворим...и как няма да процъвтяват всекви хрустрации перверзии и простотии... ма тва е налагания нов рет и вие кат щете да сте на ясла ще кротувате и тва е.... кво имам предвид под перверзии ли? ами че примерно под една друга статия дневник ми трие критиките към скарлетката йохансон, която пред целиот свет се хфали колко е хувабо да си немоногамен и колко неестествена е моногамията - нещо което възвестява и поткрепя друг форумец в кументара си,чиито кументара обаче остава неизтрит.... значи възхвала на разврата може, критика към възхваляващите го - йок. и то ква критика? че приличала на свинка. ами на тва прилича на кво друго

 55. 55 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  До коментар [#54] от "betona":

  щом там не дават, тогава тука ще ти прасна един плюс!... Ами това е братчед, нямаш право да критикуваш новия християнски морал, нямаш право дори да си го помисляш... Пиши примерно как ти е излязло име на голямата работа, как ти се лепят красавици и пр., за да си вървежен!...
  Пиши, ама не пишеш, защото много добре знаеш, че лично аз в такъв случай ще ти кажа, че си тежък комплексар и щом си опрял сам да се хвалиш анонимно, значи цял живот ти се случва точно обратното. Такива неща ги пишат и говорят само теоретиците, нали така! ;)

 56. 56 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  До коментар [#54] от "betona":

  щом там не дават, тогава тука ще ти прасна един плюс!... Ами това е братчед, нямаш право да критикуваш новия християнски морал, нямаш право дори да си го помисляш... Пиши примерно как ти е излязло име на голямата работа, как ти се лепят красавици и пр., за да си вървежен!...
  Пиши, ама не пишеш, защото много добре знаеш, че лично аз в такъв случай ще ти кажа, че си тежък комплексар и щом си опрял сам да се хвалиш анонимно, значи цял живот ти се случва точно обратното. Такива неща ги пишат и говорят само теоретиците, нали така! ;)

 57. 57 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#7] от "Тюфлекчия":

  "Аз за това много внимавам и правя комплименти само на жени, които са ми поне сравнително близки, че да не ме разнасят после какъв съм (сещаш се)".
  ------

  Брате Тюфлекчия, не вярвай на жените дори когато те хвалят.

 58. 58 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#55] от "Митев":

  мерси митев мерси! можи и да гришиме ама нека да чуеме аргоменти за противното. секаш аз ше имаме нешто напротив некоя мадама да не е грозна и тъпа. ами точно наобратното. аз сме фен на мадамите футбола и пиинето то туй е ясно.

 59. 59 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7212 Неутрално

  Толкова много Донжоановци.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK