Детски приключенски фестивал в "Музейко"

Детски приключенски фестивал в "Музейко"

© МузейкоЗащо приключенията са важни за децата?
Как се оцелява сред природата?
Как се организира експедиция с добри приятели?


На тези въпроси търси отговор детският научен център "Музейко", който, защото обича приключенията, организира Втория детски приключенски фестивал AdventureKIDS от 15 до 17 септември.


Кино, работилници, активности на открито и демонстрации на спортни клубове представят вълнуващия свят на приключенията и изследователските пътешествия.
Програмата от работилници среща децата и техните родители с изследователи и специалисти по екстремни спортове и дейности на открито. Скално катерене, спелеология, презентация с интересни животни, демонстрации по екстремни спортове като гмуркане и парапланеризъм, са част от предстоящите активности по време на приключенския фестивал.


Важен акцент в програмата е работилницата "Детски survival: в планината приятно и безопасно", където ще се представят полезни съвети от планински спасители за първа помощ – как да се подготви, организира и проведе безопасен и приятен преход в планината.


Филмовата програма на фестивала представя 12 филма от 10 държави. Тези невероятни истории пренасят от Нова Зеландия до Доломитите, от непалските Хималаи до щата Юта, от Антарктида до Алеутските острови в Тихия океан, от Монголия до остров Амбрим. Филмовите разкази дават близък поглед към експедиции до далечни и труднодостъпни територии, защитени местности и тайнствени подземни царства.


"За втора поредна година фестивалът адресира необходимостта на децата да откриват и да приключенстват. Екстремните спортове осигуряват така необходимия за тийнейджърската възраст баланс, превръщайки се в притегателна сила за всяко дете. Селекцията от филми тази година е насочена специално към тийнейджърите", коментира Весела Герчева, директор "Изложби и Програми" в "Музейко".


Програмата с филми, работилници и спортни демонстрации по време на AdventureKIDS е включена в билета за "Музейко", а работилниците са с предварително записване на сайта му.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах